پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/

مسئولان جهاد کشاورزی می‌گویند که خبرها و مصاحبه‌های غیردقیق و اغراق‌آمیز این روزهای کهگیلویه و بویراحمد پیرامون تب کریمه کنگو، نظام عرضه و تقاضای کالای مهم ” گوشت” را تا مرز نابودی و ورشکستگی پیش برده است؛ سرمایه‌گذاران نیز از ضرر و زیان‌های مالی می‌گویند.

به گزارش ریواس جنوب از یاسوج، انتشار اخبار و شایعات همواره بر فاکتورهای مختلف اقتصادی اثرات مثبت و منفی دارند به طوری که عرضه و تقاضا برای هر کالایی تا حد زیادی تحت تاثیر اخبار درست و غلط است.
با انتشار یک خبر غیرموثق از کمبود یک کالا شاهد صفوف و هجوم مردمی برای تأمین آن کالا هستیم و با خبر دیگری شاهد بادکردن کالای دیگری در انبارهای تولیدکنندگان و فروشندگان هستیم.
در این وادی هم نقش رسانه‌های معتبر اهمیت دارد هم نقش اطلاع‌رسانی به موقع و دقیق برای جلوگیری از انتشار یک شایعه اهمیت دارد.

بزرگنمایی یک خبر واقعی و لطمه به تولید

اما در استان گهگیلویه و بویراحمد این مشکل تا حدی از جنس دیگری بود.
موضوع بیماری تب کریمه کنگو اگرچه شایعه نبوده و خبری واقعی بوده اما چنان از زبان متولیان این بیماری در اداره‌کل دامپزشکی بزرگنمایی شد که تولید و نظام عرضه و تقاضای کالای مهم گوشت” را تا ورطه نابودی جلو برد.

مدیرکل دامپزشکی کهگیلویه و بویراحمد البته از زاویه رسالت و وظیفه خود و قطعا” از روی دلسوزی برای کاهش خطرات جانسوز و خطرناک این بیماری مشترک بین انسان و دام اقدام به بزرگنمایی و مصاحبه‌های هشداری زیاد کرده است.
نکته مهم در این بین این است که هرچند این بیماری بسیار خطرناک است ولی کهگیلویه و بویراحمد تا این لحظه کاملا پاک و حتی یک مورد از وجود این بیماری گزارش نشده است.
از سوی دیگر متولیان سلامت مردم معتقدند که مصرف گوشت با رعایت نکات علمی حتی با وجود این بیماری مشکلی ندارد.
با این حال اداره‌کل دامپزشکی که یکی از واحدهای زیرمجموعه سازمان جهاد کشاورزی است، چنان مردم را ترسانده است که مصرف گوشت به نصف و حتی در برخی مناطق به یک سوم میزان قبلی رسیده است.
تولیدکنندگان و سرمایه‌گذاران ما آسیب جدی دیدند در حالی که استان عاری از بیماری است

موضوعی که با واکنش رئیس سازمان جهادکشاورزی هم مواجه شد.
جعفرگوهرگانی در این زمینه با انتقاد از وضعیتی که برای تولید و مصرف گوشت در این استان پیش آمده،گفت که همه ما دیدیم که عدم هماهنگی بین واحدهای مختلف سازمان جهادکشاورزی چه بلایی بر سر تولید آورد، درصورتی که اگر کنترل بیماری وظیفه جهاد کشاورزی است حمایت از تولید و تولیدکننده نیز وظیفه ما است و باید در این موارد با لحاظ همه جوانب و بدون بخشی‌نگری تصمیم بگیریم.

وی تعداد کشتارهای این روزهای کشتارگاه‌های استان را بسیار کمتر از قبل اعلام کرد و افزود: جهاد کشاورزی یک مجموعه است و هدفش مشترک است لذا وحدت‌رویه باید باشد و اطلاع رسانی در این مجموعه باید حساب شده، دقیق و با توجه به سلامت مردم و حمایت از تولید و مصرف باشد.

قائم مقام وزیر جهاد کشاورزی در کهگیلویه و بویراحمد معتقد است یک خبر و اطلاعیه رسمی می‌تواند اثرات مثبت و منفی زیادی بر تولید یک استان داشته باشد که نمونه آن همین اخبار و مصاحبه‌های تب کریمه کنگو است.

گوهرگانی تاکید کرد که نگرانی ما از این است که این بیماری در این استان وجود ندارد و نباید مردم را نگران مصرف گوشت کنیم.

مصرف گوشت هیچ خطری ندارد، مردم بدون دغدغه خرید کنند

این اظهارات در حالی است که محمدجعفر طالبیان‌پور معاون بهبود تولیدات دامی کهگیلویه و بویراحمد نیز به شدت نگران تولید و مصرف گوشت و مهم‌تر از آن دامداران، تولیدکنندگان و سرمایه‌گذاران این صنعت است.

او گفته است که هیچ مورد مشکوکی از بیماری تب کریمه کنگو در این استان وجود ندارد و مهم تر اینکه مصرف گوشت با نگهداری ۲۴ ساعته در فریزر هیچ خطری برای سلامتی مردم ندارد.

وی می‌گوید که مصرف گوشتی که در کشتارگاه‌ها، مهر نظارت می‌خورد از نظر ما سالم است و مردم بدون هیچ نگرانی گوشت مصرف کنند.

طالبیان‌پور به مردم توصیه کرد که برای احتیاط بیشتر از قصابی‌های خارج از نظارت و قصابی‌های بین‌راهی گوشت نخرند.

اگرچه با این اظهارات شاید تا حدی نگرانی مردم برطرف شود ولی تولید این استان ضربه‌ای که باید خورده است و سرمایه‌گذاران زیادی در این ایام ضررهای مالی را تجربه کردند.

حامد خشنودی یکی از شهروندان یاسوجی در همین زمینه می‌گوید که حدود ۳ هفته است گوشت مصرف نکرده است و واقعا نگران هستیم.

مسئول یکی از کشتارگاه‌های این استان نیز با تأیید این نگرانی‌ها گفته است که با کاهش شدید تقاضا، کشتار این واحد از هزار لاشه به حدود ۴۰۰ مورد رسیده است و این به معنی ضرر و زیان روزانه ما در این کشتارگاه است.

با این توضیحات لازم است مسئولان کهگیلویه و بویراحمدی مقوله اطلاع‌رسانی دقیق و به موقع را جدی‌تر بگیرند تا نه “از این‌ور بام بیفتیم و نه از آن‌ور بام”.

—————-

گزارش از کریم بنام

——————–

انتهای پیام/ ک- ب