پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/

اعضای لیست امید نظام پزشکی موسوم به ائتلاف سپید، در نشستی با اصحاب رسانه، از از اهداف خود برای نامزدی و ارائه لیست واحد سخن گفتند و در فضایی صمیمی به سؤالات چالشی خبرنگاران در زمینه‌ی تهیه لیست امید نظام پزشکی، تخلفات موردی در جامعه پزشکی و مشکلات کادرهای درمان‌گر و درمان‌پذیران، پاسخ دادند.

لیست امید- ائتلاف سپید- انتخابات نظام پزشکی فارس

 به گزارش ریواس جنوب در این نشست، اعضای لیست امید نظام پزشکی، ضمن دفاع قاطع از حقوق جامعه پزشکی و همچنین حقوق بیماران، بر وجود برخی نارسائیها اذعان داشتند و تأکید کردند که باید با تشکیل یک سازمان صنفی قوی، تعاملات سیاسی جدی‌ای برای حل مشکلات دو طرفه، برقرار کنند. آنها همچنین به اظهاراتی مبنی بر برخی تخلفات پزشکی، علت استفاده از عناوین سیاسی در انتخابات صنفی، پایمال شدن حقوق برخی بیماران و مسائل چالشی دیگری از این دست، واکنش نشان دادند. مشروح این نشست، در ادامه می‌آید:

چرا پای لیست امید، به انتخابات نظام پزشکی هم کشیده شد؟

* دکتر فرخی: ما از ظرفیت‌های سیاسی برای رسیدن به خواسته‌های صنفی‌مان کمک می‌گیریم

دکتر صابر فرخی لاریجانی به این پرسش خبرنگاران اینگونه پاسخ داد: «به اعتقاد ما، فعالیت‌های سیاسی و صنفی مکمل هم هستند؛ نظام‌پزشکی یک سازمان صنفی است اما بهرحال قرار ما این است که قوانین مغفول‌مانده‌ی فراوان‌مان را احیا کنیم و بنابراین نیاز به تعاملاتی با نهادهای قانون‌گذار و مجری قانون داریم. از آنجایی که در حال حاضر بستر افزایش تعاملات از طریق لیست امید فراهم است حتی لیستی با رنگ و روی ظاهراً سیاسی، می‌تواند درون‌مایه‌ی صنفی و در همان راستای مطالبات صنفی داشته باشد؛ در واقع ما از سبقه‌های سیاسی خود برای رسیدن به خواسته‌های صنفی‌مان کمک می‌گیریم.»

وی افزود: «به عنوان مثال آقای دکتر علی تاجرنیا را به‌عنوان رئیس انجمن دندانپزشکی ایران در نظر بگیرید که در کنار این عناوین صنفی، چند عنوان سیاسی برجسته هم دارد. با این وصف شخص ایشان با وجود توانمندی‌ها و رزومه‌ی صنفی بسیار قوی در جامعه پزشکی، اما امسال ورود نکردند چون معتقد بودند چهره سیاسی پررنگ‌تری دارند و بهتر است به این انتخابات ورود نکنند. بنابراین در مورد دوستان با گرایشات صنفی و سیاسی، رزومه‌های صنفی ترجیح بیشتری داشتند ضمن اینکه گرایش سیاسی هم برای ورود به لیست برایمان مهم بوده است.»

* دکتر عظیمی‌فر: لیست امید با صنفی‌ترین لیست هم ۸۰ درصد اشتراک دارد

دکتر سید عظیم عظیمی‌فر هم در ادامه اظهارات دکتر فرخی، گفت: «به این شکل نیست که بگوییم نظام پزشکی سیاسی باشد، چون بسیاری از اعضای لیست با نگرش و تجارب سیاسی هم که دارند اما اولویت‌شان تأمین مطالبات صنفی‌شان بوده است. نشانه این موضوع این است که ما با صنفی‌ترین لیست یعنی مجمع انجمن‌های پزشکی ۸۰ درصد اشتراک داریم و این نشان می‌دهد که نگرش لیست ما واقعاً تلاش در راستای رفع مشکلات همه‌جانبه‌ی جامعه پزشکی است.»

وی در پاسخ به شائبه تحریک اذهان رأی‌دهندگان با استفاده از عنوان لیست امید برای این انتخابات صنفی، تأکید کرد: «اینکه جامعه فرهیخته پزشکی را به این که اذهانشان تحت تأثیر قرار می‌گیرد متهم کنیم، درست نیست. در جامعه پزشکی همه از همدیگر شناخت دارند و تصمیات‌شان بر اساس منافع عمومی است نه ظواهر و عناوین.»

* مؤذن‌زاده: دیدگاه غالب در جامعه پزشکی اصلاح‌طلبی است

احمد مؤذن‌زاده -رئیس انجمن فیزیوتراپی فارس- نیز در پاسخ به این پرسش گریزی به برنامه پزشک خانواده زد و تصریح کرد: «به نظر من اتفاقاً فعالیت‌هایی که سازمان‌هایی مانند نظام پزشکی به عنوان یک نهاد صنفی انجام می‌دهند، مستقیماً متأثر از مسائل سیاسی است؛ نمونه‌ی آن همین طرح پزشک خانواده است که ۶ سال است در استان ما اجرا شده است. خب این سؤال پیش می‌آید که اگر این طرح موفق بوده چرا در استان‌های دیگر اجرا نمی‌شود و اگر ناموفق بوده چرا در استان ما ادامه دارد؟ این واضح است که نگاه به این طرح صرفاً صنفی و کارشناسی نبوده و موارد مشابه این طرح زیاد است.»

وی افزود: «به عنوان مثالی دیگر در برنامه ۵ساله که توسط نهادهای سیاسی و دولتی تدوین می‌شود، بحث تعرفه‌گذاری بخش خصوصی را از سازمان نظام پزشکی گرفتند و قرار بود شورای عالی بیمه سلامت تشکیل شود اما این شورا تشکیل نشده و هنوز تعرفه‌های بخش خصوصی را همان شورای عالی بیمه هم تعیین می‌کند. حالا هم برنامه ۵ساله تمام شده و اختیارات نظام پزشکی هم به این سازمان برنگشته است.»

عضو ائتلاف سپید در پایان تأکید کرد: «معتقدیم ظرفیت‌های مغفول‌مانده‌ی سازمان نظام پزشکی متأثر از جریانات سیاسی است. اما یکی از اهداف این لیست و دوستانی که وارد لیست شده‌اند این است که همسو با جریان سیاسی حاکم بر کشور باشند و سعی کنند مطالبات جامعه پزشکی را بر اساس ظرفیت‌های فعلی و مغفول سازمان نظام پزشکی به دور از مراکز قدرت پیگیری کنند. درباره اینکه لیست پیشنهادی از افراد با گرایش اصلاح‌طلبی انتخاب شده است هم به‌هرحال دوستان توجه کنند که دیدگاه غالب در جامعه پزشکی اصلاح‌طلبی است و اگر این را بپذیریم جای تعجب هم نیست که اغلب فعالین صنفی ما نیز همزمان اصلاح‌طلب هم باشیم.»

* دکتر دبیری: مشکلات طرح‌هایی مثل پزشک خانواده، ناشی از عدم تعامل بخش‌های سیاسی و صنفی بود

دکتر سید منیرالدین دبیری هم در این زمینه خاطرنشان کرد: «بر عکس برخی تفکرات، سازمان نظام پزشکی برای اینکه در مقابل تفکر دولتی و سیاسی قرار بگیرد تشکیل شده است؛ چون مثلاً نظام پزشکی می‌دانست که طرحی مثل پزشک خانواده به مشکلاتی مثل مشکل بودجه‌ای برخورد می‌کند. بر همین اساس معتقد بود باید اول زیرساخت‌ها و بیمه‌ها ساماندهی شود، بعد آگاهی ایجاد کنند و در آخر وارد فاز اجرایی شود. این طرح بسیار خوب و جامعی بود اما به شرط آنکه زیرساخت‌ها درست می‌شد ولی نتیجه شیوه‌ی اجرای طرح فعلی ورشکستگی ۱۴ صندوق بیمه‌ای از مجموع ۱۶ صندوق است. اینها نشان می‌دهد اگر نگاه کارشناسی و صنفی با تعامل به کمک تصمیم‌گیرندگان سیاسی می‌آمد وضعیت بهتری در تدوین و اجرای برنامه‌ها شکل می‌گرفت.»

 * وحیده اطمینان: مرزبندی‌های سیاسی اینگونه را قبول ندارم

اما وحیده اطمینان -رئیس انجمن مامایی استان فارس- از زاویه‌ای دیگر به این موضوع پرداخت؛ او گفت: «من مرزبندی به این صورت -اصلاح‌طلب و اصولگرایی- را قبول ندارم. من شخصاً به اصول بسیار معتقد هستم ولی در عین حال اصلاحات را هم نیاز قطعی جامعه می‌دانم. هیچ سابقه سیاسی هم ندارم. با این حال از بُعد صنفی معتقدم باید در وهله اول از حقوق مردم دفاع کنیم، بعد از آن هم به فکر ارتقای کیفیت خدمات و سلامت جامعه باشیم و در وهله سوم هم مثل هر صنفی دیگری باید مدافع حقوق صنفی صاحبین حرَف پزشکی باشیم. نباید مرزبندی سیاسی کنیم؛ معیار اصلی دوستان ما در این لیست شایستگی در دفاع از حقوق مردم و صنف بوده است نه دیدگاه سیاسی.»

واکنش امیدی‌های نظام پزشکی به وضعیت تخلفات پزشکی!

* دکتر مصباحی: تخلفات در همه‌ی صنف‌ها وجود دارد/ ما می‌خواهیم مدافع حقوق جامعه پزشکی و بیماران هر دو باشیم

در ادامه این نشست، دکتر سید علیرضا مصباحی در واکنش به انتقاد یکی از خبرنگاران مبنی بر تضییع حقوق بیماران از سوی برخی پزشکان متخلف، تصریح کرد: «معتقد هستم که همچنان که در تمام صنف‌ها افراد متخلفی وجود دارند گروه سیستم درمان هم مستثنی نیست و تخلفاتی صورت می‌گیرد. ولی در موارد زیادی پزشک متخلف محکوم شده و مریض به حق خود رسیده است. اینطور نبوده که ما یکجانبه بررسی کنیم و صرفاً بگوییم که آمده‌ایم فقط حق و حقوق جامعه پزشکان را برگردانیم، بلکه حق و حقوق جامعه پزشکی و بیماران هر دو باید سر جای خودش محفوظ باشد.»

وی افزود: «اتفاقاً معتقدم که یکی از اشکالاتی که بر سازمان نظام پزشکی وارد بوده همین است که با افراد متخلف برخورد درست و منطقی صورت نگرفته و به‌خاطر همین کل جامعه پزشکی به ناحق زیر سؤال رفته است. به عقیده‌ی ما، نظام پزشکی سازمانی نخواهد بود که صرفاً از حقوق کادر درمان دفاع کند. ما در پی آن هستیم که نه از گروه درمان‌گر و نه از گروه درمان‌پذیر هیچکدام حقی ضایع نشود. در مجموع الان یک سری مشکلات وجود دارد ولی ما می‌خواهیم آنها را برطرف کنیم.»

* برخی با یک تخلف، کل جامعه پزشکی را زیر سؤال می‌برند؛ انصاف داشته باشیم

مصباحی در ادامه با گلایه از برخی رسانه‌ها و فضاسازی‌ها علیه پزشکان، تأکید کرد: «گله‌ای که داریم این است که اخیراً هر تخلفی از طرف یک نفر از جامعه پزشکی را در هر نقطه‌ای از کشور یا استان، قبل از آنکه مرجع رسیدگی آن پرونده اعلام نظر کند در بوق و کرنا می‌کنند و پزشکان و سیستم درمان را به کلی متهم می‌کند. در خیلی از صنف‌ها تخلف می‌شود اما هرگز کل صنف زیر سؤال نمی‌برند.»

وی ادامه داد: «باید انصاف داشته باشیم. حرمت جامعه پزشکی را نشکنیم؛ ما مدافع هر دو گروه هستیم. احترام بیمار باید حفظ شود اما از آن طرف شأن و حرمت گروه پزشکی را هم نباید زیر سؤال ببریم؛ آن حرمتی که جامعه پزشکی در جامعه دارد نباید شکسته شود. قداست و احترامی که مریض برای پزشک خود قائل است نباید از بین برود. شیوه‌ی ما این خواهد بود که افراد متخلف شناسایی، معرفی و مجازات شوند ولی توقع‌مان هم این است که رسانه‌ها موردی که حتی پروانه فعالیت یک پزشک کاملاً باطل شده است را نیز منعکس کند نه اینکه فقط یک تخلف پزشکی را بزرگ کند و به پای کل جامعه پزشکی بنویسد.»

* حتی بدون شکایت هم با تخلفات برخورد می‌شود

مؤذن‌زاده نیز در واکنش به اینکه سازمان نظام پزشکی چگونه می‌تواند مدافع حقوق بیماران هم باشد، تأکید کرد: «یک پیش‌داوری وجود دارد با این مضمون که چون سازمان نظام پزشکی از اعضای جامعه پزشکی تشکیل شده پس این سازمان ممکن است در رسیدگی به تخلفات احتمالی جامعه پزشکی حساسیت کافی را نداشته نباشد. اما اتفاقاً ما حتی بدون شکایت بیمار یا با شکایت شفاهی او هم اقدام می‌کنیم و در جهت حفظ اخلاق و قداست پزشکی خودمان را به برخورد با افراد متخلف موظف می‌دانیم. ضمن اینکه از نظر ما این موضوع می‌تواند جنبه پیشگیری هم داشته باشد.»

* اتفاقاً جامعه پزشکی در این زمینه مظلوم واقع شده است/ گناه تحریم‌ها و کالاهای تقلبی هم به گردن پزشکان افتاد!

دکتر سید عظیم عظیمی‌فر هم با اذعان به اینکه منکر درصدی از تخلف در جامعه پزشکی نیستیم، اظهار داشت: «با این حال من می‌گویم که بخش پزشکی در این زمینه اتفاقاً مظلوم واقع شده است. باید بپذیریم که قضاوت درباره پزشکی، علم پزشکی می‌خواهد. مثلاً یک بحث در کتاب آکادمیک است که در چشم‌پزشکی یک درصد از کسانی که عمل آب مروارید انجام می‌دهند ممکن است کل محتویات چشم‌شان به دلیل نامعلوم بیرون آید و حتی به نابینایی بیمار منجر شود. از لحاظ اصولی این خطا در حیطه‌ی اراده‌ی پزشک نیست. یا مثلاً در زمان تحریم‌ها لنزهای تقلبی وارد کشور شده و حتی برخی از آنها از طریق مراجع قانونی وارد و در اختیار پزشکان قرار داده می‌شد. این لنزها بعدها در چشم مریض عفونت می‌کرد و معلوم می‌شد ماده‌ی استفاده‌شده تقلبی بود. خُب با اطمینان این کالا را به پزشک می‌دادند و پزشک هم استقاده می‌کرده اما در نهایت شکایت از پزشک صورت می‌گرفت و به محکومیت او ختم می‌شد.»

* هجمه‌ها به جامعه پزشکی از سر کم‌اطلاعی است

دکتر دبیری هم گفت: «برخی هجوم‌ها به جامعه پزشکی عامیانه و با اطلاعات کمی است. من اطلاعات دقیق از پرونده‌هایی دارم که به آن اشاره می‌شود و می‌دانم آنگونه نبوده که در سطح عام مطرح می‌شده‌است. بهرحال معتقدیم اگر تعامل خوبی بین پزشک و بیمار صورت بگیرد و سازمان نظام پزشکی هم اخلاق‌مدار باشد مطمئناً نه بیمار متضرر می‌شود و نه جامعه پزشکی.»

* تصمیمات پوپولیستی دولت قبل در حوزه نظام پزشکی، بدون توجه به نظرات صنفی بود

دکتر عظیمی‌فر نیز در باره اینکه چرا تاکنون سازمان نظام پزشکی نتوانسته است برخی مشکلات صنفی را حل کند، تصریح کرد: «توقعات‌مان باید منصفانه باشد. صنف پزشکی که مثلاً در بخش خصوصی نمی‌تواند برای خودش تعرفه بگذارد قطعاً با محدودیت‌های زیادی مواجه بوده است؛ در حال حاضر تعرفه بخش خصوصی را دولت و بیمه‌ای‌ها برای ما هرطور که می‌خواهند تعیین می‌کنند و تازه امسال کم هم کرده‌اند. بعد حقوق پرسنل و مالیات را ۳۰ تا ۴۰ درصد افزایش می‌دهند و در طرف مقابل تعرفه پزشکان را حداکثر ۵ درصد افزایش و در مواردی حتی کاهش داده‌اند.»

وی اضافه کرد: «اگر خاطرتان باشد دولت قبلی برای راضی کردن مردم، سهمیه ورودی‌های پزشکی و تخصص را یک شبه چند برابر کرد. آن تصمیمات پوپولیستی بدون توجه به نظرات کارشناسی و منطقی صنف صورت گرفت. یکی از مهمترین وظایف یک صنف ایجاد امنیت شغلی برای شاغلین آن صنف است. وقتی صنف نتواند از خودش دفاع کند دچار مشکل می‌شویم و بنابراین لازم است یک سازمان نظام پزشکی قوی برای دفاع از حقوق جامعه پزشکی و بیماران شکل گیرد.»

* اعلام اسامی لیست امید (ائتلاف سپید) برای انتخابات نظام پزشکی استان فارس

در پایان این نشست، دکتر صابر فرخی به عنوان سرلیست ائتلاف سپید (لیست امید نظام پزشکی)، کاندیداهای نهایی این لیست را به این شرح اعلام کرد:

لیست امید نظام پزشکی فارس (ائتلاف سپید)

 آقایان دکتر صابر فرخی لاریجانی (پزشک عمومی)، سید علیرضا مصباحی (فلوشیپ جراحی پلاستیک صورت)، رامین اسداللهی (متخصص بیهوشی)، سید منیرالدین الدین دبیری (جراح استخوان و مفاصل)، احمد موذن‌زاده (فیزیوتراپیست)، سید عظیم عظیمی فر (پزشک عمومی)، اکبر اجرایی (پزشک عمومی)، امیر عزمی (دندانپزشک عمومی)، نوید ناصری (متخصص ارتودنسی)، مهدی امانت (داروساز)، جواد دهقان ( داروساز)، وحیده اطمینان (کارشناس مامایی)، فیض الله منصوری (متخصص چشم)، علیرضا شکیبافرد (متخصص رادیولوژی)، فرزاد ضیاء (متخصص مغز و اعصاب) و مهدی رضایی (متخصص قلب و عروق).

وی با ابراز امیدواری از افزایش قابل توجه مشارکت در انتخابات نظام پزشکی پیش‌رو، از همه جامعه پزشکی خواست با شرکت در این انتخابات در راستای دفاع از حقوق بیماران و جامعه پزشکی احساس مسئولیت کنند.

نشست ائتلاف سپید (لیست امید) ظهر دوشنبه ۲۶ تیرماه برگزار شده بود.

به گزارش ریواس جنوب، انتخابات هیأت مدیره سازمان نظام پزشکی استان فارس جمعه ۳۰ تیرماه از ساعت ۸ صبح تا ۸ عصر همزمان با سراسر کشور در استان فارس برگزار می‌شود که برای نخستین بار رأی دادن به دو شیوه‌ی حضوری و الکترونیکی (از راه دور) امکان‌پذیر خواهد بود.

۱۰ هزار نفر در جامعه پزشکی استان فارس واجد شرایط رأی دادن هستند و می‌توانند اعضای هیأت مدیره نظام پزشکی استان را برای ۴ سال پیش رو انتخاب کنند.

انتهای پیام/ سجاد بنام