نگاهی به سوابق «افشانی» شهردار جدید تهران؛ پلهپله از روستاهای محروم کهگیلویه تا استان پهناور فارس و شهرداری غولپیکرِ پایتخت
پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/
سرانجام شهرداری پایتخت، با رأی اکثریت قاطع اعضای شورای شهر تهران، به محمدعلی افشانی سپرده شد.
به گزارش ریواس جنوب، محمدعلی افشانی که در یک سال اخیر برای دومین بار به عنوان گزینهی تصدی مسئولیت شهرداری تهران معرفی شده بود، این بار مرحله به مرحله رقبای خود را کنار گذاشت تا سرانجام خیابان «بهشت» به این چهرهی بلندبالا لبخند بزند.
منتخب نمایندگان مردم تهران در پارلمان محلی پایتخت، در حالی سکّان مدیریت بزرگترین شهر کشور را در دست گرفت که با مخالفتها و موافقتهای نسبتاً جدی روبرو بوده است.
مخالفان شهردار جدید پایتخت، او را چهرهای ناشناخته برای پایتختنشینان میدانستند و معتقد بودند شهرداری تهران را باید به یک چهرهی ملی در سطح وزارتخانههای بزرگ واگذار کرد.
اما در سوی مقابل موافقان افشانی با برشمردن کارنامههای موفق او در مسئولیتهای نسبتاً کلیدیِ دو دههی اخیرش، او را مدیری علمگرا، باتجربه و پُرکار معرفی میکنند و بر این گمان هستند که او میتواند شهرداری سکتهزدهی پایتخت را به خوبی مدیریت کند.
در زمینهی سیاسی هم -حتی در میان خود اصلاحطلبان نیز- دو قضاوت متفاوت از شهردار جدید تهران مطرح میشود؛ عدهای با اشاره به برخی روحیات او، امیدی به بازیگری افشانی در راستای اهداف تشکیلاتی و جریانی اصلاحطلبان در شهرداری آیندهی تهران ندارند اما در مقابل عدهای دیگر همین وجههی مقتدر و مقاوم او را زمینهساز موفقیتاش متصور هستند؛ این گروه معتقدند افشانی پایههای فکری اصیل اصلاحطلبی دارد و برای عمل به اندیشههای فکری خود، نه به مخالفان چماقبهدست و نه حتی به همفکران سیاسی خود، “باج” نمیدهد و این موضوع میتواند یاریگر اهداف توسعهی سیاسی هم باشد.
در ادامه اشارهای گذرا به زندگی و سوابق کاری شهردار پایتخت خواهیم داشت:
** از روستاهای محروم کهگیلویه تا شهرداری پایتخت…
سید محمدعلی افشانی، متولد ۱۳۳۸ در شهرستان کهگیلویه است.
او دارای مدرک کارشناسی مهندسی راه و ساختمان از دانشگاه شیراز و کارشناسی ارشد مدیریت اجرایی (MBA) از دانشگاه صنعتی شریف است.
افشانی در میانههای راهِ کاریِ خود، معاونت وزیر آموزش و پرورش و ریاست سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور را به کارنامه پیشین خود افزود.
او پیش از مسئولیتهای ملّی، معاونت استانداری استانهای کهگیلویه و بویراحمد، خوزستان و سمنان را نیز تجربه کرده بود.
اما ۲۴ تیر ۱۳۹۴ عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور طی حکمی افشانی را رسماً به عنوان استاندار فارس معرفی کرد. این حکم با حواشی زیادی مواجه شد و ۱۸ نفر از نمایندگان استان فارس در اعتراضی نهچندان مستدل نسبت به انتخاب افشانی، از سمت خود استعفا کردند.
در حالیکه بسیاری از تحلیلگران دلیل مخالفت و استعفای نمایندگانِ غالباً اصولگرای وقتِ استان فارس را عمدتاً سیاسی و قومیتی میدانستند، وزیر کشور و سایر مقامات ملی با حمایت اصلاحطلبان فارس بر انتخاب خود مصمم بودند و افشانی کار خود را رسماً در استان پهناور فارس آغاز کرد.
افشانی ۲۵ شهریور ۹۶ با تصمیم وزیر کشور، پس از ۲۶ ماه حضور در مقام ارشد اجرایی استان فارس، مرکز این استان را به مقصد پایتخت کشور ترک کرد؛ معاونت عمرانی وزیر کشور و رییس سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور مسئولیت جدید افشانی در دولت دوازدهم بود.
اما آخرین مسئولیت افشانی در دولت دوازدهم با انتخاب وسوسهانگیز شورای شهر تهران، پیش از یکسالهشدن، پایان یافت. امروز ۲۳ اردیبهشتماه ۹۷، شورای شهر تهران با گذر از چند مرحلهی انتخابی، این سیاستمدار اصلاحطلب و کهنهکار را بهعنوان شهردار تهران راهی «بهشت» کرد؛ افشانی با کسب ۱۹ رای در مقابل یک رأی ممتنع و یک رأی مخالف، گوی سبقت را از رقیب خود، حسینی مکارم، ربود.
** دریافت درجه دوم سازندگی از رئیسجمهور محبوب اصلاحطلبان
افشانی از فعالان اصلاحطلب و عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی است. او در سال ۱۳۸۲ در ماجراهای جنجالی آن سال با حمایت از تحصن و استعفای جمعی از نمایندگان مجلس ششم که شورای نگهبان را نهادی مانع آزادی انتخابات در ایران خوانده بود، از مقام دولتی خود استعفا کرد.
شهردار جدید تهران همچنین در هشتم خردادماه سال ۱۳۸۴ نشان دولتی «درجه دوم سازندگی» را از محمد خاتمی رئیسجمهور محبوب اصلاحطلبان دریافت کرد.
افتخارات دیگری همچون لوح تقدیر کسب رتبه برتر دستگاههای اجرایی کشور از رئیسجمهور در سال ۸۴، لوح تقدیر مدیر نمونه ملی از معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور، لوح تقدیر کسب رتبه اول عمرانی دستگاههای اجرایی کشور از وزیر آموزش و پرورش، لوح تقدیر عملکرد از وزیرکشور، لوح تقدیر عملکرد از وزیر آموزش و پرورش، لوح تقدیر عملکرد از وزیر جهاد کشاورزی و لوح تقدیر عملکرد از مقامات متعدد استانی نیز در پرونده مدیریتی افشانی ثبت شدهاست.
پایگاه خبری شورای شهر تهران، همچنین سوابق زیر را برای شهردار منتخب خود فهرست کرده است:
استاندار فارس، معاون عمرانی وزیر و رئیس سازمان نوسازی توسعه و تجهیز مدارس کشور، معاون عمرانی استانداری خوزستان، معاون عمرانی استانداری سمنان، معاون برنامه ریزی، اداری و مالی استانداری سمنان، معاون برنامه ریزی، اداری و مالی استانداری کهگیلویه و بویراحمد، قائم مقام سازمان جهاد سازندگی استان کهگیلویه و بویراحمد، معاون عمرانی سازمان جهاد سازندگی استان کهگیلویه و بویراحمد، عضو شورای راهبردی مناطق زلزله زده با حکم وزیر کشور، مدیر پروژه آبیاری و زهکشی شهید رجایی خوزستان، رئیس دستگاه نظارت پروژه آبیاری و زهکشی شهید رجایی خوزستان، رئیس هیئت مدیره سازمان همیاری شهرداریهای استان خوزستان، رئیس هیئت مدیره سازمان همیاری شهرداریهای استان سمنان، رئیس هیئت مدیره شرکت عمران و توسعه استان سمنان، معاونت ساخت و اجرای شرکت سرمایه گذاری بانک پارسیان، مدیر تدوین ضوابط و معیارهای فنی ساختمانهای آموزشی کشور، مدیر سیستم مدیریت پروژه سازمان نوسازی مدارس کشور، مدیر طرح مقاوم سازی مدارس کشور.
به هر ترتیب، محمدعلی افشانی، با شایستگی توانست پلههای موفقیت را از روستاهای محروم کهگیلویه و بویراحمد تا استان پهناور فارس و حالا مدیریت شهر غولپیکر تهران طی کند. او حتماً به خوبی میداند حالا بیشتر از همیشه روزهای سخت و پُرکاری را پیش رو خواهد داشت.
انتهای پیام/ سجاد بنام
سلام بر قد بلندبالای افشانی شجاع
شهردار باید جوان باشد
از شهرستان لنده استان کهگیلویه بویراحمد . تبریک به همه ی لرهای ایران