پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/

استاندار فارس، یک‌بار دیگر با صراحت بیان همیشگی خود اظهارات تازه‌ای مطرح کرد.

سیدمحمدعلی افشانی- استاندار فارس

سیدمحمدعلی افشانی- استاندار فارس

به گزارش ریواس جنوب، سید محمدعلی افشانی در نشست خبری هفته دولت اگرچه  از عملکرد دولت در فارس و سراسر کشور قاطعانه دفاع کرد اما در عین حال به کم‌بودن سهم اعتبارات این استان و همچنین نرخ بالای بیکاری در یکی از پهناورترین و پرجمعیت‌ترین استان‌های کشور نیز اذعان کرد.

وی در زمینه ماجرای پرحاشیه اتصال فارس به دریا نیز روی دیگری از موضوع را ورق زد و با یک عقب‌نشینی احتمالاً واقع‌بینانه، گفت: «آنچه که از ابتدا مد نظر ما بود، انجام نشد و بعضی از دوستان هم کاری را شروع کردند که صحیح و اصولی نبود. استان فارس به اندازه کافی روستا و سرزمین دارد؛ ما نیاز به آب داریم. نیاز به ایجاد یک اسکله و بندر داریم نه روستا. ما به‌دنبال اصلاح این مصوبه هستیم چرا که در مصوبه کنونی حتی یک متر هم خارج از مناطق حفاظت شده دیده نشده است.»

استاندار فارس همچنین با اشاره به برخی اختلافات درونی فارس، تأکید کرد: «استان فارس از نیروهای توانمند و تاثیرگذاری برخوردار بوده و است اما یکی از نگرانی‌های من همیشه این بوده که این استان نیروهای خودش را تخریب می‌کند.

وی با تأکید بر اینکه از نقد استقبال می‌کند اما در عین حال تصریح کرد: با این حال به کسی باج نداده و نخواهم داد. فشارها در برخی موارد زیاد است اما این فشارها به هیچ عنوان تمرکز مرا برهم نزده و نمی‌زند.»

استاندار فارس در بخش دیگری از اظهارات خود درباره تغییر مدیران غیرهمسو و حتی همسو نیز مواضع جالبی داشت. اظهاراتی که بسیاری از حامیان و مخالفان برخی از مدیران کل استان، آن‌ها را با قرائت خاص خودشان روایت کرده‌اند.

سهم اعتبارات عمرانی فارس تناسبی با وسعت و جمعیت این استان نداشته است

استاندار فارس بر لزوم استفاده از شرایط کنونی در مسیر جذب سرمایه‌گذاری، ایجاد امید در جامعه، رونق اقتصادی و قرار گرفتن در جایگاهی مناسب در چرخه مبادلات بین‌المللی، تاکید و اضافه کرد: طی ماه‌های اخیر چندین گروه اقتصادی و سیاسی از کشورهای خارجی به ایران سفر کرده‌اند که بعضی از آنها به فارس هم آمده‌اند، این سفرها به لحاظ کمی و کیفی حتی با یکسال قبل هم قابل قیاس نیست.

افشانی گفت: متاسفانه سرمایه‌گذاری نسبت به مزیت‌های فراوان استان فارس مناسب نبوده و سهم اعتبارات عمرانی فارس هم تناسبی به وسعت و جمعیت این استان نداشته است.

سهم فارس در بودجه ۹۶ افزایش خواهد یافت

او تلاش‌های انجام شده برای افزایش سهم ۳٫۸ درصدی فارس از اعتبارات عمرانی توزیع شده در کشور را یک اقدام شاخص دانست و گفت: با رایزنی‌های انجام شده و به واسطه اینکه مسئولان کشور هم به این واقعیت معتقد شده‌اند، سهم فارس از بودجه عمرانی در سال ۹۶ افزایش خواهد یافت.

قبول دارم که نرخ بیکاری در فارس بالاست

وی با بیان اینکه نرخ بیکاری استان فارس از ۱۶ درصد در سال ۹۲ به ۱۲٫۱ درصد در سال ۹۴ رسیده است، گفت: این آمار درحالی است که به تعداد متقاضیان کار اضافه شده است، اما اساسا تعریف اشتغال و شاغل بودن در کشور ما باید اصلاح شود.

استاندار فارس با قبول اینکه نرخ اشتغال در فارس به نسبت میانگین کشوری پائین و هنوز هم نرخ بیکاری در فارس یک درصد از میانگین نرخ بیکاری کشور بالاتر است، تاکید کرد: اگرچه برای کاهش این آمار تلاش خواهیم کرد اما بیکاری در این استان تا ۱۰ سال آینده ادامه خواهد داشت.

سرمایه‌گذار با نصیحت و التماس به فارس نمی‌آید

بر پایه بخش دیگری از گزارش ایسنا از نشست خبری استاندار فارس، افشانی خطاب به خبرنگاران حاضر در این جلسه عنوان کرد: شما برای سرمایه گذاری چه کرده‌اید؟ تا چه اندازه بخش خصوصی را تشویق به سرمایه‌گذاری کرده‌اید؟ شما یک وظیفه سنگین در مقابل بیکاری جوانان جویای کار دارید و باید گفت که با نصیحت و التماس سرمایه‌گذار به فارس نمی‌آید. سرمایه‌گذار با حسابگری وارد میدان می‌شود.

فارس در رتبه اول اخذ تسهیلات واحدهای کوچک و متوسط قرار گرفته است

افشانی در پاسخ به سئوالی گفت: هم اینک دو طرح سرمایه گذاری خارجی ۱۵ و ۵ میلیون یورویی توسط کمیته بررسی وزارت اقتصاد و دارایی در حال بررسی است که امیدواریم مصوب شود.

وی ادامه داد: در موضوع اخذ تسهیلات واحدهای کوچک و متوسط نیز خوشبختانه فارس از مجموع ۹۶۲ طرح گزارش شده، ۸۱ طرح را به خود اختصاص داده و با ۱۰۶ میلیارد تومان تسهیلات دریافتی در ردیف اول قرار دارد.

افشانی همچنین موضوع انتقال صنایع الکترونیک از شیراز به خارج از فارس را رد کرد و گفت: این صنعت مراحل توسعه را طی می‌کند و سال گذشته ۲۵ میلیون دلار صادرات داشته است.

موضع تازه استاندار درباره اتصال فارس به دریا

استاندار فارس همچنین در خصوص طرح اتصال این استان به خلیج فارس، گفت: آنچه که از ابتدا مد نظر ما بود، انجام نشد و بعضی از دوستان هم کاری را شروع کردند که صحیح و اصولی نبود.

افشانی با تصریح اینکه کل منطقه مورد نظر برای اتصال فارس به خلیج فارس، منطقه حفاظت شده نامی‌بندان است، گفت: من با سرکار خانم ابتکار هم صحبت کردم. به هیچ عنوان امکان ایجاد راه دسترسی و اسکله و بندر در این محدوده به لحاظ حفاظت‌شده بودن منطقه، وجود ندارد.

وی گفت: استان فارس به اندازه کافی روستا و سرزمین دارد ما نیاز به آب داریم. نیاز به ایجاد یک اسکله و بندر نه روستا. لذا به‌دنبال اصلاح این مصوبه هستیم. اگر مصوبه اصلاح نشود، مناسب نیست در مصوبه کنونی حتی یک متر هم خارج از مناطق حفاظت شده دیده نشده است.

استاندار فارس تصریح کرد: اگر تعجیل نشده بود. می‌شد تا پایان شهریور امیدوار بود که موضوع حل و فصل شود اما رفتارهایی از سوی دو طرف چه برخی مسئولان در فارس چه هرمزگان بروز کرد که شایسته نبود.

یکی از نگرانی‌های من این بوده که فارس نیروهایش را تخریب می‌کند

استاندار فارس در پاسخ به سئوال یکی از خبرنگاران در خصوص استفاده از نیروهای توانمند و ایجاد همگرایی و همدلی بین مسئولان در بخش‌های مختلف برای اعتلای استان، گفت: یکی از نگرانی‌های من این بوده که فارس نیروهایش را تخریب می‌کند.

او با تصریح اینکه استان فارس از نیروهای توانمند و تاثیرگذاری برخوردار بوده و است، گفت: بین جریان‌های سیاسی درون نظام، دشمنی وجود ندارد، اختلاف نظر و فکر و سلیقه، به معنی دشمنی نیست. اولین لازمه توسعه هم تحمل نظر مخالف است. در عین داشتن اختلاف نظر می‌توان در موضوع توسعه و عمران و آبادانی استان، اشتراک نظر و همدلی داشت.

افشانی با بیان اینکه اگر فقر و گرسنگی و ناامنی در جامعه‌ای حاکم شود، گرایش اعتدال و غیراعتدال نمی‌شناسد و آسیب‌های آن دامن همه را خواهد گرفت، گفت: اعتقاد دارم که نیازمند تحمل و بردباری برای پیشبرد اهداف متعالی هستیم و از طرفی باید ساختارهای قانونمندی برای استفاده از تجارب نیروهای انسانی تاثیرگذار ایجاد کنیم.

او تاکید کرد: اختلافات بین افراد وابسته به گروه‌های مختلف را باید سیاسی حل کرد نه با کینه‌ورزی و دشمنی ورزی، گفت: اگر احزاب قانونمند شکل نگیرد و به آنها بها داده نشود، قومیت و قبیله و طایفه و شهر، جایگزین آن خواهد شد. یکی از مشکلات استان فارس اختلاف‌های اقوام و شهرها و قبیله‌ها بوده که در زمان انتخابات بیشتر بروز می‌کرده است.

فشارها زیاد است اما هیچ چیز تمرکز مرا برهم نمی‌زند/ عزل و نصب مدیران کل استان وظیفه وزراست؛ استاندار فقط تأیید می‌کند

افشانی با تصریح اینکه از ابتدا برای حل این موضوع تلاش کرده است، گفت: البته فشارها زیاد است اگرچه این فشارها به هیچ عنوان تمرکز مرا برهم نزده و نمی‌زند. چون یکی از اهداف کسانی که فشار می‌آورند، برهم زدن تمرکز است.

استاندار فارس همچنین تاکید کرد: تغییر مدیران کل وظیفه وزرا و وزارت‌خانه‌ها است، استاندار کار تائید را برعهده دارد نه عزل و نصب. هیچ مدیری بدون تایید استاندار منصوب نمی‌شود. من هم به‌دنبال تغییر مدیران نرفته‌ام و نباید هم بروم، اعتقاد دارم که اگر استانداری به‌دنبال تغییر مدیران با وزارت‌خانه‌ها وارد چالش شد، با مشکل مواجه می‌شود.

افشانی با تاکید براینکه از تمام مدیران در استان حمایت کرده و می‌کند، حمایت از یک مدیر را به معنی بی‌توجهی به تغییر در برخی از مدیریت‌ها ندانست و تصریح کرد: البته هیچ تغییری را پنهانی دنبال نکرده و نمی‌کنم، اولین قدم در تغییر یک مدیر، اطلاع به خود مدیر است. اما تغییر مدیریت یک پروسه زمان‌بر را شامل می‌شود.

استاندار فارس ادامه داد: اگر مدیر به لحاظ فکری مخالف من است اما کارش را خوب انجام می‌دهد، باید اجازه داد کارش ادامه یابد. یکی از مشکلات دوران آقای احمدی‌نژاد، خارج کردن مدیران با تجربه از گردونه مدیریتی بود. این موضع یک بدعت بدی گذاشت. اما اکنون اگر کسی صادقانه دارد کار می‌کند، نیازی به تغییر نیست.

وی پاکی و سلامت مدیر و مشهود بودن تلاش‌ها در جهت سیاست‌های دولت و منافع و مصالح نظام و مردم را شاخص‌های مد نظر عنوان و تاکید کرد: اگر مدیری سالم و کارآمد نباشد، حتی منصوب شده همین دوره هم باشد بدون در نظر گرفتن مدت مدیریت یا زمان انتصاب، او را تغییر خواهیم داد.

از نقد استقبال می‌کنم اما به کسی باج نداده و نمی‌دهم

استاندار فارس با تصریح اینکه از نقد استقبال می‌کنم، مدح و ستایش را عامل بدبختی انسان‌ها دانست و گفت: برخی دوستان در این جلسه اشتغال به کار را تنها یک شعار دانستند که باید گفت شما رسانه‌ها به عنوان گوش و چشم ما باید نواقص را بررسی و نقد کنید چرا که نقد سازنده است اما باید پایه اطلاعاتی صحیح باشد درحالیکه پایه بسیاری از تخریب‌ها بر دروغ استوار است.

استاندار فارس با بیان اینکه به کسی باج نداده و نمی‌دهم، گفت: من به تعامل برای پیشبرد اهداف توسعه‌ای استان اعتقاد کامل داشته و دارم.

افتتاح ۹۲۸ طرح و پروژه همزمان با هفته دولت در فارس

استاندار فارس در بخش اصلی نشست خبری هفته دولت نیز گفت: همزمان با هفته دولت (دوم تا هشتم شهریور) ۹۲۸ طرح با اعتباری افزون بر یک هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان در این استان به بهره برداری خواهد رسید.

به گزارش ریواس جنوب  به نقل از اداره کل روابط عمومی و امور بین الملل استانداری فارس، مهندس سید محمد علی افشانی، افزود: این طرح ها شامل ۷۴۹ پروژه عمرانی با ۸۰۸ میلیارد تومان اعتبار، ۷۸ طرح صنعتی و تولیدی با ۱۶۸ میلیارد تومان و ۱۰۰ پروژه مسکونی با ۴۱۹ میلیارد تومان است.

وی ادامه داد: فاز دوم پتروشیمی شهدای مرودشت نیز از جمله طرح های آماده بهره برداری در هفته دولت بود که در سفر اخیر معاون اول رئیس جمهوری (بیست و نهم تیر ۹۵) به استان با اعتباری افزون بر ۲ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان افتتاح شد.

استاندار فارس افزود: علاوه بر این، در سفر معاون اول رئیس جمهوری به فارس شاهد بهره برداری از تجهیز چهار هزار هکتار اراضی این استان به آبیاری نوین و همچنین افتتاح مجتمع تولید روغن جنوب در سروستان بودیم.

به‌هیچ عنوان قصد بدگویی از دولت‌های گذشته و تخریب آنان را ندارم/ دفاع از عملکرد دولت تدبیر و امید

وی در ادامه با یادآوری اینکه دولت یازدهم، در شرایطی دشوار، دولت را تحویل گرفت و ضمن تصریح اینکه به‌هیچ عنوان قصد بدگویی از دولت‌های گذشته و تخریب آنان را نداشته و ندارد، گفت: برای مشخص شدن حجم و تاثیرگذاری اقدامات انجام شده طی سه سال گذشته، باید مقایسه‌ای بین شاخص‌های مختلف و تاثیرگذار داشته باشیم.

افشانی با بیان اینکه یکی از مهمترین اقدامات دولت یازدهم، کاهش حدود ۳۰ درصدی نرخ تورم بوده است، گفت: کاهش نرخ تورم در این میزان و یک رقمی شدن آن، کاری بسیار بزرگ و دشوار و نشان‌دهنده توان بالای مدیران ارشد کشور است. اما گاه شهروندان و افراد به دلیل نداشتن آشنایی علمی با مباحث اقتصادی، از خود و دیگران سئوال می‌کنند اگر تورم کاهش یافته چرا نرخ کالاها با افزایش مواجه است.

وی توضیح داد: کاهش تورم به‌معنای کاهش میزان افزایش قیمت کالاها است. یعنی اگر در سال ۹۲ یک کالا به ازای هر تومان ۴ ریال افزایش قیمت داشت، اکنون این افزایش به یک ریال به ازای هر تومان رسیده، اگرنه، تورم وجود دارد اما این تورم یک چهارم گذشته است.

افشانی ایجاد ثبات در بازار را یکی دیگر از دست‌آوردهای اقتصادی دولت بیان و با تاکید براینکه لازمه سرمایه‌گذاری و جذب سرمایه‌گذار، رسیدن به ثبات بازار و اقتصاد است، گفت: با بررسی‌ وضعیت اقتصادی سال ۹۱ نسبت به ۹۰ متوجه می‌شویم که علی‌رغم کاهش ۴۰ درصدی قیمت نفت، شاهد افزایش حدود ۳۰۰ درصدی نرخ ارز بوده‌ایم حال آنکه همان شرایط را می‌توان در مقایسه بین سال‌های ۹۳ و ۹۴ مشاهده کرد. یعنی قیمت نفت کاهش ۴۰ درصدی داشت اما نرخ ارز افزایشی را نداشت.

او با بیان اینکه طی سه سال گذشته نوسانات نرخ ارز و بازار، حدود ۵ درصد بوده است، گفت: یکی دیگر از دست‌آوردهای مهم دولت، رسیدن به تراز تجاری مثبت است. بعد از دولت مصدق در سال ۱۳۳۱ که شاهد تراز تجاری مثبت بودیم، این شاخص به مدت ۶۳ سال در ایران منفی بود و طی این سه سال مثبت شده است.

افشانی با یادآوری اینکه یکی از مهمترین اولویت‌‌های دولت یازدهم این بود که مبنای کار را بر حاکمیت قانون و قانون‌مداری گذاشت، گفت: در دولت گذشته علی‌رغم آنکه مجلس همراه بود اما شاهد ابلاغ نشدن و اجرایی نشدن برخی قوانین بودیم به نحوی که گاهی رئیس قوه مقننه به‌جای رئیس قوه مجریه قانون را به دستگاه‌های اجرایی ابلاغ می‌کرد. هرچند باز هم قانون اجرا نمی‌شد.

او در ادامه با تصریح اینکه برجام یک دست‌آورد مربوط به کل حاکمیت و نظام است نه دولت به‌تنهایی، گفت: من یک سئوال از کسانیکه به واسطه مشکلات ایجاد شده بر سر راه برجام ذوق‌زده می‌شوند، دارم و آن اینکه، چه راهی بهتر از رسیدن به یک توافق برای رفع معضلات کشور وجود داشت و دارد؟

افشانی ادامه داد: هیچ یک از مسئولان در دولت انتظار نداشته و ندارند که آمریکا بد عهد نباشد، یک نفر از مسئولان نگفته که ما اعتماد کامل داریم، همه می‌دانیم که قدرت‌های بزرگ به‌دنبال منافع خود بوده و هستند و برای رسیدن به این منافع، بدعهدی و نیرنگ و خدعه هم داشته‌اند. این برای تک تک نیروهای انقلاب پذیرفته شده است، اما برجام بهترین راه خروج کشور از انزوا و ورود به چرخه بین‌المللی بود.

او با تصریح اینکه هنوز یک‌نفر نیامده که به‌دور از تخیلات، راهی بهتر از برجام برای حل مشکلات ناشی از تحریم‌های ظالمانه ارائه دهد، گفت: در کل کشور یک تصمیم اتخاذ شد که ضمن حفظ حقوق ملت ایران، تعامل با دنیا انجام شود و امروز در شرایط پس از برجام قرار داریم و باید از آن بهره‌ببریم و آن بخش که آمریکا تلاش می‌کند سنگ‌اندازی داشته باشد هم حل خواهد شد.

افشانی تصریح کرد: اگر کسی برجام را تایید می‌کند به معنای تایید هیچ یک از کشورهای غربی به‌خصوص آمریکا نیست، آمریکا بزرگترین خیانت را در سال ۳۲ به ملت ایران و حتی منطقه انجام داد و آن ساقط کردن دولت مصدق بود. اگر بخواهیم برجام را زیر سئوال ببریم یعنی اینکه نمی‌توانیم از شرایط پس از برجام استفاده کنیم.

انتهای پیام/ سجاد بنام