پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/

رئیس اتاق تعاون کهگیلویه و بویراحمد متهم است که دو اتحادیه صوری و غیرفعال را با ۱۴ شرکت تعاونی عمدتا غیرفعال و خانوادگی، در بخش کشاورزی، دستمایه اخذ تسهیلات ارزان قیمت و یارانه‌های دولتی کرده است؛ موضوع دو شغله بودن او هم این روزها واکنش افکار عمومی را برانگیخته است؛ با این حال، ماجرای انتقادات بی‌محابای او به یک سازمان اقتصادی و ارتباطش با این رانت و تخلف، شنیدنی است.

به گزارش ریواس جنوب از یاسوج، امین‌الله محمدی، رئیس اتاق تعاون استان کهگیلویه و بویراحمد است؛ او یکی از فرماندهان اقتصادی و موتور محرکه تولید و اشتغال در این استان است.

او جوان است و خیلی‌ها به او برای کمک به بخش تعاونی‌ها به‌ویژه تولید دل بستند.

تا اینجای داستان همه چیز خوب است اما قسمت تاسف‌بار این داستان شنیدنی‌تر است.

او این روزها به شدت نگران بخش کشاورزی است و هرجا می‌رسد این نگرانی را ابراز می‌کند و در رسانه‌ها به شدت رئیس سازمان جهاد کشاورزی و مدیریت او را زیر سوال می‌برد.

انتقاداتی که اگر واقعی و از روی دلسوزی باشد هیچ حرفی نیست اما وقتی ریشه و دلیل این انتقادات را متوجه شویم کل داستان عوض می‌شود.

آقای محمدی یکی از بیشترین ارتباطات کاری او با سازمان جهاد کشاورزی و صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی است.

رابطه محمدی و مجموعه جهاد کشاورزی در سطح بسیار خوبی بود تا اینکه یک جریان ضدفساد و رانت، این رابطه را به هم زد.

این روزها، انتقادات و حملات شدید امین‌الله محمدی، رئیس اتاق تعاون به سازمان جهاد کشاورزی را که در رسانه‌ها و در همه جلسات می‌بینیم و می‌خوانیم، به سرنخی می‌رسیم که شرم‌آور است!

سوال اساسی این گزارش این است که آیا واقعا انتقادات رئیس اتاق تعاون این استان از روی دلسوزی است؟

اگر از روی دلسوزی است چرا تا چند مدت پیش، بخش کشاورزی روی ریل بود و همه چیز گل و بلبل بود اما به ناگاه بخش کشاورزی از ریل خارج شد و مدیریت این بخش به ناگاه ضعیف شد!

این سرنخ را به عنوان یک جریان رسانه‌ای ضدفساد پی گرفتیم تا اینکه به یک‌منبع آلوده رسیدیم!

آقای محمدی رئیس هیئت مدیره اتحادیه مکانیزاسیون شهرستان دنا است و همسر او نیز تا قبل از آذر سال قبل مدیرعامل اتحادیه زراعی و باغی شهرستان دنا است اما بحث این است که این دو اتحادیه وجود خارجی ندارند و کاملا صوری هستند.

در آخرین اصلاحات این اتحادیه‌ها، مدیرعامل اتحادیه زراعی تغییر می‌کند و یکی دیگر از بستگان نزدیک او مدیرعامل می‌شود.

گویا روال بر این بوده است که به اسم این اتحادیه‌های صوری، مبالغ کلان تسهیلات ارزان قیمت و یارانه‌های بلاعوض به حساب آنها ریخته می شد تا اینکه در این دوره موضوع غیرفعال بودن و صوری بودن این اتحادیه‌ها اثبات شد و این پرداخت‌ها قطع شد.

درخواست تمدید تسهیلات قبلی و درخواست تسهیلات ارزان‌قیمت جدید او در صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی و مراکز جهاد شهرستان‌ دنا رد می‌شود و به یکباره فریادهای انتقادی او بلند می‌شود.

در واقع بعد از آنکه سازمان جهاد کشاورزی در یک راستی‌آزمایی البته محرمانه، مشخص کرد که این دو اتحادیه صوری هستند همه داستان عوض شد و انتقادات به مدیریت ارشد بخش کشاورزی این استان شدت گرفت و آقای محمدی به کمک برخی رسانه‌ها و البته به ظاهر به یک قهرمان و دلسوز کشاورزی و تولید تبدیل شد‌.

علاوه بر بررسی میدانی کارشناسان جهاد کشاورزی و نامه‌های رسمی آنها به مراجع مختلف، تحقیقات تیم خبری ریواس جنوب نشان می‌دهد که این اتحادیه‌های صوری حتی یک برگ‌مالیات و یک برگ بیمه ندارند!

یعنی کشاورزی شهرستان دنا را تعاونی‌هایی اداره می‌کنند که نه یک نفر را بیمه کردند و نه ریالی به دولت مالیات می‌دهند!

این همه داستان نیست؛ نکته نگران کننده‌تر این است که این دو اتحادیه صوری و خانوادگی، ۱۴ شرکت و تعاونی زیرمجموعه دارند که در کمال تاسف و بنا به اعلام رسمی کارشناسان و متولیان امر عمدتا خانوادگی، صوری یا غیرفعال هستند!

آقای محمدی باید پاسخ بدهد که چه تعداد از بستگان درجه یک و دو خود را در این ۱۶ اتحادیه و تعاونی دور هم جمع کرده تا کل سهمیه شهرستان دنا با این همه قابلیت کشاورزی و تولید در قبضه یک عده خاص باشد!

موضوع دیگری که اینجا مطرح است، مشروعیت ریاست آقای محمدی بر اتاق تعاون کهگیلویه و بویراحمد است؛ اگر این تعاونی‌ها وجود خارجی نداشته باشند، اکنون همه قوانین زیر پا هستند و کسی رئیس اتاق تعاون است که حتی یک تعاونی واقعی هم ندارد!

سرنخ دیگر انتقادات اخیر آقای محمدی ما را به موضوع دو شغله بودن رئیس اتاق تعاونی کهگیلویه و بویراحمد رساند.

آقای محمدی، همزمان رئیس اتاق تعاون استان و مدیرعامل صندوق حمایت از توسعه کشاورزی شهرستان بویراحمد است.

چطور آقای محمدی قادر است همزمان دو مجموعه مهم و اقتصادی را اداره کند و در هر دو مجموعه حضور داشته باشد و از هر دو جا حقوق بگیرد؟

در شرایطی از فساد و مبارزه با آن حرف زده می‌شود که دولت فسادستیزی بر سر کار آمده و این خود او هست که باید جوابگو تخلفات و شائبه‌های مدیریتش بر اتاق تعاون کهگیلویه و بویراحمد باشد.

نکته دیگری که وجود دارد نحوه نظارت متولیان تعاونی‌ها در اداره کار و تعاون از یک سو و حتی متولیان بخش کشاورزی و صندوق حمایت است که چگونه این‌ها نظارت موثری نکردند تا این اتفاقات بیفتد؟

افکار عمومی انتظار پاسخگویی از مسئولان دارند‌.

ریواس جنوب در ادامه این جریان ضد فساد و رانت، موضوع استخدام‌ها و مبلدر اتاق تعاون را در دوره مدیریت آقای محمدی بررسی خواهد کرد.

انتهای پیام/ بنام