پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/

موضوع تخلفات و رانت‌های مورد ادعا در اتاق تعاون کهگیلویه و بویراحمد بعد از موضوع دو شغله بودن آقای مدیر، استخدام‌های فامیلی، اتحادیه‌ها و تعاونی‌های صوری و خانوادگی اینک وارد فاز جدیدی شد و دریافت حداقل ۹ میلیارد تومان تسهیلات ۴ درصدی (روی تعاونی‌های غیرفعال) با ابهام نحوه دریافت و چگونگی هزینه‌کرد این تسهیلات مطرح شده است؛ اتهامات سنگینی که نه مدیر اتاق تعاون و نه نهادهای نظارتی علی‌رغم طرح آنها در رسانه‌ها پاسخی به آن ندادند.

به گرارش ریواس جنوب از یاسوج، در جوامع امروزی، بدون شک رسانه‌ها ابزار مهمی در ایجاد شفافیت و جلوگیری از فساد و تخلف و رانت به حساب می‌آیند.

رشد فزاینده و حتی غیرمعمول رسانه‌ها در استان کهگیلویه و بویراحمد علی‌رغم کوچک بودن این استان، این نقش مهم رسانه‌ها را پررنگ‌تر کرده است.

سایت‌های خبری در سال‌های گذشته موارد متعددی از تخلفات، اختلاس رانت و انواع فساد را مخابره و افشا کردند که در برخی موارد با فشار افکار عمومی و نقش نهادهای نظارتی و قضایی افراد متخلف به سزای عمل خود رسیدند و یا از ادامه آن تخلف و فساد جلوگیری شد و در برخی موارد هم عامدانه یا سهوی بدون پاسخ ماندند.

یکی از ادارات و نهادهایی که از سوی رسانه‌ها مورد تفحص و تحقیق قرار گرفت و برخی تخلفات و ابهامات مدیریتی آن افشا شد، اتاق تعاون استان کهگیلویه و بویراحمد با مدیریت امین‌الله محمدی بوده است.

آقای محمدی متهم است که اتحادیه‌ها و تعاونی‌های او و اقوامش یا صوری بودند و به طور کلی وجود خارجی ندارند و یا هم غیرفعال هستند اما او به واسطه همین اتحادیه‌های صوری، رئیس اتاق تعاون استان کهگیلویه و بویراحمد شد که در این صورت مدیریت او بر این اتاق مشروعیت قانونی و شرعی ندارد.

اتحادیه‌ مکانیزاسیون دنا، اتحادیه زراعی و باغی دنا با حداقل ۱۴ تعاونی یر مجموعه از جمله تعاونی باغداران تنگ بن سرچنار، تعاونی یاغداران چشمه پونه چنار، تعاونی باغداران آب زلال بشار، تعاونی مکانیزاسیون دشت گستر چنار به استناد مکاتبات سازمان‌های متولی هیچ فعالیتی را در بخش کشاورزی نداشته‌اند.

{مشاهده اخبار مرتبط}

ماجرای اتحادیه‌های صوری و کاغذی آقای مدیر! تسهیلات ارزان‌قیمت دولتی به اسم تعاونی‌هایی که وجود خارجی ندارند!

موضوعی که علی‌رغم تأیید آن از سوی مراجع ذی‌صلاح و سازمان جهاد کشاورزی و طرح آن در رسانه‌ها اما هیچ برخوردی با او نشد و هیچ پاسخی هم به افکار عمومی داده نشد.

همجنین موضوع دوشغله بودن رئیس اتاق تعاون نیز موضوع دیگری بود که بارها در رسانه‌ها مطرح شد اما باز هم مراجع نطارتی به سادگی از کنار آن گذشتند یا هم صلاح ندیدند که به افکار عمومی و مردم پاسخی بدهند.

استخدام‌های حرف و حدیث‌دار اتاق تعاون و اخراج نیروهای قبلی و به کارگیری اقوام و بستگان آقای مدیر موضوع دیگری بود که باز هم بدون پاسخ ماند.

اکنون و با پیگیری ریواس جنوب زاویه دیگری از این ابهامات فسادآمیز رو شده که این‌بار انتظار می‌رود سازمان بازرسی کل استان، دستگاه قضا و سازمان متولی یعنی جهاد کشاورزی با احساس مسئولیت به این موضوع ورود کنند و در صورت بروز تخلف با برخورد با فرد یا افراد خاطی، نتیجه آن را با اطلاع مردم و رسانه‌ها برسانند.

اسنادی به دست “ریواس جنوب” رسیده است که نشان می‌دهد، آقای امین‌الله محمدی که خودش رئیس اتاق تعاون است و باید مدافع حقوق تعاونی‌داران و تولیدکنندگان باشد، از ابتدای دولت حسن روحانی تاکنون بیش از ۹۰ میلیارد ریال تسهیلات ۴ درصدی ارزان قیمت با شرایط خاص و مزایای بالا (به اسم اتحادیه‌ها و تعاونی‌های مورد بحث) گرفته است.

تسهیلاتی که اسناد نشان می‌دهد، تعاونی‌ها و اتحادیه‌های مذکور در شهرستان دنا غیرفعال و صوری هستند و ضروری است آقای محمدی و صندوق حمایت از بخش کشاورزی توضیح دهند که این تسهیلات کلان و ارزان‌قیمت با چه توجیهی و با چه استدلالی به تعاونی‌هایی داده شده که به گفته متولیان بهش کشاورزی وجود خارجی ندارند و هیچ سرنخی از فعالیت آن‌ها وجود ندارد.

آیا این تسهیلات ۹ میلیارد تومانی ۴ درصدی حق کشاورزان واقعی و زحمت‌کش شهرستان دنا نبوده که برای ۲۰ میلیون تومان باید خون دل بخورند اما عده‌ای به راحتی می‌توانند این همه تسهیلات میلیاردی را آن هم ۴ درصدی دریافت کنند؟

تأسف‌بارتر اینکه رئیس اتاق تعاون کهگیلویه و بویراحمد همزمان مدیرعامل صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی شهرستان بویراحمد هم هست و در هر دو مسئولیت وظیفه حمایت از کشاورزان و تولیدکنندگان را دارد اما آنچه گفته می‌شود و مخابره می‌شود برخلاف این است!

گفته می‌شود تسهیلات ۹ میلیارد تومانی تعاونی‌ها و اتحادیه‌های منتسب به آقای محمدی، همسر و بستگان او به احتساب سهم آورده آن‌ها از سال ۹۲ تاکنون و در زمینه زراعی، باغی و مکانیزاسیون به او پرداخت شده که اکنون باید پاسخگو باشد که این تسهیلات را کجا و چگونه خرج کرده است؟

{مشاهده اخبار مرتبط}

اتاق تعاون خانوادگی شد/لزوم ورود نهادهای نظارتی

به تازگی یکی از مدیران شهرستانی جهاد کشاورزی که نامه غیر فعال بودن این تعاونی‌ها و اتحادیه‌ها را امضا و ارسال کرده بود دوباره با ارسال نامه دیگری از فعال شدن این اتحادیه‌ها خبر داده که جند سوال پیش می‌آید.

اگر این نامه به منزله تأیید فعالیت اتحادیه‌ها و تعاونی‌های مذکور از اکنون به بعد است که همچنان ابهامات قبلی پابرجاست و آقای محمدی باید پاسخگو باشد که چگونه با این اتحادیه‌های صوری رئیس اتاق تعاون شده و چگونه تسهیلات میلیاردی کم بهره را روی این اتحادیه‌های مشکل‌دار دریافت کرده است.

اگر هم این نامه به معنای فعال بودن اتحادیه‌ها و تعاونی‌های مذکور در بخش کشاورزی از ابتدا تاکنون بوده، این سؤال پیش می‌آید که چه زد و بندی شده که یک مدیر نامه خود را بعد از یک‌سال تغییر می‌دهد، موضوعی که از سوی مدیران قبل از او نیز طی مکاتبات رسمی اعلام شد.

ریواس جنوب این موضوع را نیز پیگیری خواهد کرد.

سؤال دیگری که در این بین پیش می‌آید این است که رئیس اتاق تعاون به عنوان یک بازوی حمایتی و مهم در بخش تولید این استان است چرا با وجود این همه افشاگری‌ها، تاکنون اسنادی دال بر فعالیت اتحادیه‌ها و تعاونی‌هایش ارائه نکرده است؟

مگر این نیست که اگر یک تعاونی فعال باشد قطعا اسنادی دال بر بیمه یا مالیات یا پرداخت حقوقی وجود دارد لذا انتظار می‌رود که این مهم از سوی نهادهای نظارتی و دیوان محاسبات (در صورت ورود قانونی) پیگیری شود و اگر این اتحادیه‌ها و تعاونی‌های بخش کشاورزی در شهرستان دنا غیرفعال بودند نسبت به قانونی بودن یا نبودن مدیریت آقای محمدی بر اتاق تعاون و نحوه دریافت تسهیلات میلیاردی ۴ درصدی و نحوه هزینه‌کرد این تسهیلات یارانه‌ای برخوردهای لازم انجام شود.

گفته شده که این اتحادیه‌ها، به تازگی دو عدد تراکتور خریداری کردند که البته گویا اسناد این تراکتورها دارای مالکیت شخصی بوده و ارتباطی با اتحادیه‌های مذکور ندارند اما لازم است اگر اسنادی خلاف این ادعا وجود دارد، ارائه شود.

نکته دیگر اینکه آقای محمدی تلاش دارد تا به با طرح مسائلی چون داشتن حکم از ستادهای رئیسی و نزدیکی‌اش به چهره‌های موسوم به نیروهای انقلابی از پاسخگویی به اتهامات سنگینش در بخش کشاورزی اتاق تعاون فرار کند و پشت برخی ارتباطات و القاب پنهان شود.

موضوع دیگری که در این بین قابل تأمل است درخواست آقای محمدی (تعاونی‌های مورد بحث) بعد از دریافت تسهیلات ۹ میلیاردی برای دریافت تسهیلات جدید بود که از سوی صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی رد شده و خواهان راستی‌آزمایی در خصوص فعال بودن و موجودیت این تعاونی‌ها و اتحادیه‌ها می‌شوند.

موضوعی که بعد از تشکیل یک تیم کارشناسی با حضور واحدهای نظارتی از جمله حراست، غیر فعال بودن یا صوری بودن این اتحادیه‌ها و تعاونی‌ها تأیید می‌شود و بنابراین درخواست تسهیلات جدید او رد می‌شود اما او با روابطی که داشته پیگیر موضوع می‌شود و در یک اقدام غیرمعمول بیش از ۴۰۰ میلیون تومان از صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی غرامت می‌گیرد!

اکنون سریال ابهامات، تخلفات، رانت و حواشی اتاق تعاون در سکانس‌های دوشغله بودن آقای مدیر، استخدام‌های خانوادگی، اتحادیه‌های صوری، وام‌های کلان میلیاردی ۴ درصدی و … همچنان ادامه دارد و افکار عمومی در انتظار پاسخی از سوی مدیر این اتاق و نهادهای نظارتی و سازمان متولی هستند.

رئیس اتاق تعاون بگوید در مدت مسئولیتش، برای بخش تعاونی‌ها و حوزه تولید و اشتغال چه کرده است و چه پاسخی برای ابهامات و اتهامات سنگین مطرح شده در رسانه‌ها دارد؟

راز این سکوت چیست؟ چرا اداره‌کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی کهگیلویه و بویراحمد نه تنها نقش نظارتی خود را ایفا نکرده است بلکه به مکاتبات سازمان جهاد کشاورزی در زمینه غیرفعال بودن دو اتجادیه و ۱۴ تعاونی زیرمجموعه پاسخی نداد و اقدامی نکرد؟ صندوق حنایت از توسعه بخش کشاورزی چرا تاکنون سکوت کرده است؟ جهاد کشاورزی چه پاسخی به این اجحاف‌ها و بی‌عدالتی‌ها دارد؟

تسهیلات میلیاردی 4 درصدی با اتحادیه های صوری

انتهای پیام/