پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/

در حالیکه برخی گروه‌ها با طرح شائبه‌های متعدد در خصوص واکسن‌های ضد کرونا، در مخالفت با واکسیناسیون تبلیغ می‌کنند، همچنان مقامات استانی و ملی در دانشگاه علوم پزشکی و وزارت بهداشت، از ارائه گزارش‌ها و آمارهای دقیق، خودداری می‌کنند.

به گزارش ریواس جنوب، مهرزاد لطفی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز ابتدای هفته جاری اعلام کرده که «طبق آخرین گزارش‌ها و آمارهای کرونا در فارس، بیشتر فوتی‌های ناشی از ابتلا به کروناویروس در این استان واکسن تزریق نکرده بودند.» او جزئیات بیشتری از گزارش‌ها و آمارهای مرتبط با میزان اثرگذاری واکسن‌ها ارائه نکرد.

دکتر مهرزاد لطفی- رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز

 البته این رویه گزارش دادن، به طور کلی در کشور وجود دارد و مختص فارس یا حوزه بهداشت و درمان نیست.

در خصوص آمارهای ابتلا و فوتی کرونایی و حتی پیش‌تر از آن در مورد زمان ورود و شیوع ویروس کرونا در ایران، به دلایل متعددی -که برخی قابل توجیه نبوده‌اند-، ارائه آمارهای کیفی یا غیردقیق بیش از پیش رواج پیدا کرده و تردیدهای جدی مردم و در نتیجه بی اعتمادی و عدم همراهی عمومی را در پی داشته است.

از سوی دیگر، روشن است که علاوه بر احتمال دست‌کاری تعمدی در آمارها، بسیاری از آمارها در کشور ما ناگزیر ناقص و یا نادرست هستند؛ به عنوان نمونه در شرایطی که بخشی از مبتلایان کرونا اساساً برای تست کرونا مراجعه نمی‌کنند، برخی به مراجعه یکی از اعضای خانواده بسنده می‌کنند و در برخی موارد نیز خود کرونا با علائم خفیف گذر می‌کند؛ یقیناً آمارهای مبتلایان به کووید ۱۹، به میزان چشمگیری ناقص و نادرست خواهد بود.

علاوه بر این نقایص تعمدی یا ناگزیر در گزارش‌ها و آمارها، همزمان گروه‌هایی هستند که با واکسیناسیون اجباری یا شبه اجباری مخالفند و برخی حتی از اساس اصالت واکسن‌ها را زیر سؤال می‌برند.

بنابراین در شرایط سخت فعلی، آیا بهتر نیست مقامات مسؤول برای جلب اعتماد و همراهی بیشتر مردم، حداقل در ارائه گزارش‌ها و آمارهای دست و پاشکسته موجود، شفافیت بیشتری به خرج دهند و به جای عباراتی همچون «اکثر و اغلب»، صادقانه «عدد و رقم» به مردم اعلام کنند؟

انتهای پیام/ سجاد بنام