انتخاب شیوههای خاص به جای گفتگوی صادقانه با مردم؛ اقدام عجیب دانشگاه علوم پزشکی شیراز: واکسن بزنید دوچرخه جایزه بگیرید!/ آیا دوچرخه، بی اعتمادی مردم را رفع میکند؟
پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/
دانشگاه علوم پزشکی شیراز در اقدامی عجیب برای مراجعین مراکز واکسیناسیون قرعهکشی و جایزه تعیین کرده است.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی ریواس جنوب، روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، در اطلاعیهای اعلام کرد که «از امروز پنجشنبه بیست و نهم مهر تا یکشنبه دوم آبان، به مناسبت گرامیداشت ایام مبارک هفته وحدت و تقارن آن با هفته ملی تربیت بدنی، ۲۰ دستگاه دوچرخه به قید قرعه به افرادی که برای دریافت واکسن به پایگاههای واکسیناسیون شیراز مراجعه میکنند، اهدا میشود.»
بر اساس این اطلاعیه، در پایان هر روز، اطلاعات افراد دریافتکننده واکسن استخراج شده و پس از انجام قرعه کشی، مراسم اهدای جوایز برندگان در روز بعد و در محل شبستان امام خمینی (ره) حرم مطهر حضرت شاهچراغ (ع) برگزار میشود.
به گزارش ریواس جنوب، اگرچه وضعیت بغرنج شیوع ویروس کرونا در کشور و قربانی شدن صدها نفر طی هر یک شبانهروز، ضرورت تسریع در واکسیناسیون را بیش از پیش نمایان میکند اما به نظر میرسد انتخاب شیوههای عجیب آن هم در شرایطی که روشهای آسانتر ازجمله گفتگوی «صادقانه» با مردم در دسترس بوده، رویه جالب و اثربخشی نخواهد بود.
روشن است مردمی که در خصوص مواردی همچون زمان واقعی شیوع ویروس در ایران، میزان دقیق ابتلا و فوتی کرونا، واردات بههنگام یا تولید واکسن و حتی شیوههای عادی مقابله با این همهگیری، با گزارشها و آمارهای ناقص و متناقض روبرو بودهاند، حالا شیوههای خاص -حتی بیشتر- موجب تردید و بی اعتمادی آنها خواهد شد (بیشتر بخوانید).
مردم فراموش نمیکنند وقتی را که در ماههای ابتدایی شیوع کووید۱۹، مسؤولان و متولیان سلامتشان، صرفاً به دلیل کمبود ماسک در بازار داخلی، مرزهای علمی و یافتههای سازمانهای پژوهشی جهان را هم جابجا میکردند و از بی اثری این شیوه سخن میراندند و یا حتی در ماههای گذشته که به دلیل ناتوانی در واردات واکسن، انواع و اقسام توجیهات به کار بسته میشد تا به جای رفع مشکل و پیشگیری از قربانی شدن دهها هزار نفر، صرفاً نوعی اقناعسازی اجباری صورت گیرد.
باید توجه داشت که اگر در برخی کشورهای غربی شیوههای متنوعی برای جذب مردم به منظور تسریع در واکسیناسیون جمعی به کار گرفته میشود، اما آنها دست کم در این مورد، به مراتب صادقانهتر رفتار کردند و برای جلب مشارکت و همراهی مردم از گزینههای اولیه و پیشپا افتادهتر چشمپوشی نکردهاند.
به عبارتی دیگر، برای کسی که تا دیروز شاهد مقاومت مسؤولان ازجمله در وارد کردن بههنگام واکسن بود، حالا تعیین جایزه از سوی همان مسؤولان برای تبلیغ واکسن، عجیب و شبههبرانگیز خواهد بود!
پایان/ سجاد بنام
درود بر رسانه حق طلب
سلام میشه بفرمائید کدام مسئول دانشگاه علوم پزشکی شیراز در مقابل واردات واکسن ایستادگی کرد
چرا زحمات افراد دلسوز را نادیده می گیرید
بهتر هست به جای این همه تخریب کمک کنید به کادر درمان
اما اگر واقعا دلسوز مردم هستید یک بار هم که شده بیایید کنار ما کادر درمان و از ما خود کادر بخواهید دردهایمان را بگوئیم
البته اگر مثل نماینده های مجلس به اسم انقلابی نمی گوئید نامه و دعوت نامه رسمی بفرستید آن هم از طرف ریاست بیمارستانها ….
هر کس دوست داشت درد دل واقعی کادر درمان را بداند حضوری تشریف بیاورد در تمام بیمارستانها
توضیح ریواس جنوب:
سلام دوست عزیز.
البته ما نگفتیم مسؤول دانشگاه علوم پزشکی شیراز مقاومت کرده بود، بلکه کل سیستم بهداشت و درمان منظور بوده و این یک مثال از رفتارهای متناقض کل سیستم است.
در مورد نادیده گرفتن زحمات کادر درمان هم این مطلب اساساً در مورد کادر درمان نبود؛ انتقاد از سیاستهای کادر مدیریتی بهداشت و درمان و یا حتی غیر از این مجموعه (در حوزه سیاستگذاری کلان) بود.
نیت ما تخریب نیست؛ بلکه انعکاس بی صداقتی و تلاش برا اصلاح امور است.
در مورد انعکاس دردهای کادر درمان هم مثل گذشته ما آمادهایم تا مطالب ارسالی شما را از هر طریقی که راحتتر باشد، بدون کوچکترین سانسوری، منتشر کنیم.
موفق باشید.
با وجود اینکه شاکر زحمات جامعه درمانی استان هستم اما دو تناقض رو واقعا در سیاستگذاری ها و واکسیناسیون به عینه میبینم.اول اینکه الان واکسیناسیون به ۷۵ میلیون نفر رسیده(که احتمالا ۵۰ میلیون نفر هر دو دوز و ۲۵ میلیون نفر فقط دز اول رو زدند و طی ماه آینده ۷۵ میلیون دز کامل خواهیم داشت). با این اوصاف دلیل ورود به پیک ششم با وجود قطع زنجیره انسانی و پاندمی ویروس چیه؟ آیا واکسنها اثربخشی کافی ندارند؟ مرگ و میر ها البته انصافا کاهش یافته
دوست عزیز
واکسن پیشگیری هست و نه درمان
اما زمانی تاثیر دارد که رعایت پروتکل هم شود
در مورد پیک ششم چون دیگر کشورها هم که با وجود تزریق واکسن حتی بیشتر از دو دوز باز این پیک تاثیر گذار بوده ما باید رعایت خود را بیشتر کنیم
آنچه که تا الان اعلام شده خطر مبتلا در پیک ششم ۲۰۰برابر پیک های قبلی هست و خطر مرگ هم متاسفانه ۲۰۰برابر هست مردم باید پروتکل ها را بیشتر و بهتر رعایت کنند
درود با کاهش بعد پاندمیک بیماری قطعا ویروس ضعیف تر و مرگ و میر کمتر میشه و این ۲۰۰ برابر غیر منطقیه. ثانیا واسن ایمن سازی و تقویت ایمنی میکنه تا بیماری مث یه سرماخوردگی ساده بشه. قبول ندارم که بعد از واکسن باید مثل قبل رعایت پروتکل کنیم مگه اینکه واکسنهامون واکسن نباشه وگرنه ازدحام جمعیت ۳۰ هزار نفری ورزشگاههای فوتبال رو چجور توجیه کنیم؟ آمار پایینی هم دارند
من هم با این استدلال دوستان مخالفم.
اساساً واکسن برا این اومده بود که مردم راحتتر بشن و نیاز به رعایت سختگیرانه پروتکلها و قرنطینه و… نباشه. مثل کشورهای اروپایی یا حتی همین همسایههای ما تو حوزه خلیج فارس!
وگرنه، رعایت دقیق پروتکلها، خود به تنهایی هم (بدون این همه دعوا رو واکسن) برا قطع زنجیره شیوع بیماری کفایت میکرد.
اگر قرار بود واکسن بی تاثیر باشد و باز هم نیاز به رعایت پروتکلها که همان ماسک و دستکش و قطع ارتباطات انسانی و هر از گاهی نابودی اصناف و طرحهای غیرکارشناسی مثل ممنوعیت تردد شبانه و تعطیلی ادارات رو ادامه میدادیم. واکسن اثرات و عوارض بیماری را کاهش میدهد تا زمانی که ویروس بر اثر شیوع و اپیدمی چندین باره ضعیف و ضعیف تر شود و شبیه انفلوانزا یا زکام شود . در مورد آمار با شما موافقم جناب بنام. باید بگویند مثلا ۵۰ میلیون نفر واکسینه(=ایمن) شده اند و ۲۵ میلیون نفر هم دز اول را زده اند. البته ناگفته نماند معتقدم دست کم نیمی از قربانیان کرونا در کشور قربانی دعواهای جناحی و سیاسی دو دولت اخیر شدند و امیدواریم روزی اقای نمکی و اقای مخبر(مدیر پروژه برکت) جوابگوی مدیریت دوسال اخیر و خانواده های دردمند باشند
متأسفانه همین آمار هم صادقانه و شفاف بیان نمیشه.
به عنوان نمونه، میگن n میلیون واکسیناسیون شده، اما اغلب منظورشون مجموع تزریق واکسن (دُز اول و دوم) هست.
در حالیکه با تکمیل دُزهای لازم میتونیم اسمش رو بذاریم «جمعیت واکسینه شده» یا…
در اینکه یه تبعیض عظیم بین قشر موسوم به کاردرمان(پرستاران و دستیاران و …) با پزشکان وجود داره شکی نیست.
همه کسانی که سیاست گذاری کردن، باید بیان توضیح بدن به مردم و تو دادگاههای عادل و صالح پاسخگو باشن.
مخصوصاً اینکه این شائبه وجود داره که بعضی از تصمیمات نه بر اساس تشخیصهای اشتباه بلکه بر سر منافع اقتصادی و زد بندهای کلان بوده…
ممنون از ریواس جنوب
ما دوست داریم یک روز همه نشریات استان به مشکلات کادر درمان و درخواست پاسخگویی از مسئولین مربوطه باشد
مخصوصا حالا که استاندار محترم استان هم از افرادی هست که باید پاسخگو باشد
من از طرف کادر درمان
دکترای پرستاری ، کارشناس ارشد پرستاری ، پرستار ، بهیار ، کمک بهیار ، هوش بر ، ماما ، کمک پرستار ، بهورز و….
منشی ها ، کادر اداری در تمام قسمت ها
خدمات
انتظامات
و….
همه همه منتظر آن روز خواهیم ماند
واکسن رو دستشون باد کرده به زور میخوان بدن به ملت بدبخت