معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شیراز: طرح ملی «دارویار» با هدف انتقال یارانه داروها به مصرفکنندگان در حال اجراست
پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شیراز محور اصلی فعالیتهای کنونی این معاونت را اجرای صحیح طرح ملی «دارویار» با اهدافی همچون انتقال یارانه داروها از از ابتدا تا انتهای چرخه (مواد اولیه و واردات تا مصرف کننده) و جلوگیری از قاچاق معکوس دارو عنوان کرد.
محمد جواد راعی، چهارشنبه ۲۶ مرداد ماه در یک نشست خبری، با بیان اینکه طرح دارویار با همکاری مجموعه دانشگاه در استان فارس پیگیری شده است گفت: ۲ هزار و ۳۷۲ بازرسی از داروخانههای استان با هدف اینکه این طرح به صورت مفید و قابل اجرا پیگیری شود، انجام شده است.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اشاره به جلوگیری از قاچاق معکوس داروها، به عنوان یکی از مزیت های اجرای طرح ملی دارویار، از پوشش بیمه ای ۳۶۶ قلم داروی بیماری های مزمن مانند بیماری های فشارخون، دیابت، قلبی عروقی و برخی از داروهای اعصاب و روان در طرح ملی دارویار خبر داد.
این مقام مسوول در دانشگاه علوم پزشکی شیراز، اعطای امکان صدور پروانه تولید برخی از محصولات دانش بنیان با فناوری پیشرفته در استان فارس، شامل تجهیزات اندوسکوپی، پروب های سونوگرافی و اکوکاردیوگرافی برای نخستین بار در کشور را دیگر دستاورد این معاونت برشمرد.
به گفته معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شیراز از ابتدای شهریور سال گذشته، مدت زمان بررسی و تایید نقشه کارخانه های مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی از ۹.۴ روز به ۶.۵ روز و زمان صدور پروانه های ساخت موادغذایی و آرایشی بهداشتی از ۱۲.۷ روز به ۹.۸ روز در استان فارس کاهش یافته است، همچنین بیش از دو هزار و پانصد پروانه بهداشتی در استان صدور، تمدید و اصلاح شده است.
او بر تشکیل کارگروه ویژه گیاهان دارویی و داروهایی گیاهی تاکید کرد و گفت: این امر همواره مورد توجه دانشگاه بوده که از ظرفیت استان برای تولید دارو استفاده شود.
او ادامه داد: همچنین با تلاش های انجام شده، سامانه الکترونیکی تجویز شیر مصنوعی یارانه ای در استان فارس با دریافت موافقت وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو برای اجرای آن در سطح کشور، با محوریت دانشگاه علوم پزشکی شیراز به صورت پایلوت اجرا می شود.
دکتر راعی افزود: در راستای کمک به تسهیل در فرآیند نان گرم ویژه بیماران مبتلا به سلیاک نیز نخستین نانوایی سنگگ ویژه این بیماران در شهر صدرا راه اندازی شده است.
به گزارش ریواس جنوب، سید وحید حسینی رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز در ابتدای این نشست با بیان اینکه پس از انقلاب هیچ بیمارستان دولتی در شیراز ساخته نشده است و بیش از ۲ هزار و پانصد تخت بیمارستانی در شیراز کمبود وجود دارد، از اقدامات و برنامههای این دانشگاه سخن گفت (مشروح گزارش).