موضع متفاوت عضو هیأت امنای دانشگاه شیراز درباره انتخاب استاندار بعدی فارس: بومی یا غیر بومی بودن، یکی از سادهلوحانهترین ملاکهای انتخاب مدیران است/ معیار بومیگرایانه، یا از سر بیسوادی است یا منفعتطلبی!
پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/
در روزهایی که بسیاری از شخصیتهای استان فارس بر بومی بودن استاندار بعدی تأکید دارند، یک استاد دانشگاه شیراز، تمرکز بر روی این معیار را سادهلوحانه و ناشی از بیسوادی یا منفعتطلبی میداند.
دکتر علیاکبر صفوی با بیان اینکه در مبحث تعیین استاندار، توجه به شاخصه بومیبودن بیمعناست، گفت: در دنیای امروز کسی درباره مدیر بومی یا غیر بومی حرف نمیزند و این معیار یکی از سادهلوحانه ترین ملاکهایی است که برای انتخاب مدیران مطرح میشود.
عضو هیات امنای دانشگاه شیراز در گفتوگو با ایرنا افزود: اینکه استانداری بومی باشد یا غیربومی اهمیتی ندارد همانطور که در بسیاری از کمپانیهای بزرگ دنیا مدیران را از کشورهای مختلف و بر اساس سوابق، علم، سواد و تجربه بر میگزینند نه بر اساس محل زندگی یا تولد.
این فعال سیاسی ادامه داد: استاندار باید بر اساس ملاکهای لازم و ضروری توسعه و تحول گزینش شود؛ از همین رو، اگر قرار است تحول صورت گیرد، گروهبازی فایدهای ندارد.
استاد دانشگاه شیراز با اشاره به اهمیت شناخت گوناگونی و تنوع قومی و ملیتی در دنیای امروز، ابراز داشت: همچنین به عنوان یک نمونه برای انتخاب مربی فوتبال در همه کشورها به بررسی گزینههای واجد شرایط میپردازند و به تجارب جهانی نگاه میکنند اما ما برای انتخاب استاندار ملاک بومی بودن یا نبودن را در نظر میگیریم.
** یا نمیفهمیم یا میفهمیم و منفعتطلبی میکنیم!
صفوی در ادامه تصریح کرد: توجه به معیار بومی بودن یا نبودن در انتخاب استاندار دو ریشه دارد؛ یا اینقدر بیسوادیم که معنای این منصب، کار و توسعه امروز را درک نمیکنیم یا میفهمیم اما منافع گروهی قومی و فردی را بر منافع جامعه ترجیح میدهیم.
وی ادامه داد: بر این اساس وقتی فردی تمایل دارد کسی از نزدیکانش را بر سر کار بیاورد که بومی نیست، بر عنصر غیربومی بودن تاکید میکند و فردی که میخواهد نزدیکانش در منطقهای خاص را بر سر کار آورد، بر بومی بودن پای میفشارد.
استاد دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاه شیراز بیان کرد: در نگاه قوم گرایانه، هر یک از اقوام که بر سر کار میآید میخواهد همه ساختار را از میان قوم و طایفه خود برگزیند که بروز این مساله نشان میدهد نگاه ما به مسائل دچار اشکال است.
وی اضافه کرد: باید بدانیم یکی از راههای بهرهگیری کامل از ظرفیتها حضور همه اقوام و قومیتها در کنار هم و به کار گرفتن همه آنها در ساختار است و این مبنای نگاه توسعهای است.
صفوی با بیان اینکه در کشورهای دیگر، چون سیاستمداران باید به رسانه پاسخگو باشند، به اتاق فکری قوی نیاز دارند، گفت: فضا در کشور ما رقابتی نیست و بر این اساس افراد هیچوقت پاسخگوی اعمال خود نیستند.
** تغییر پیاپی استانداران، کمر فارس را شکسته است!
عضو هیات علمی دانشگاه شیراز در بخش دیگری از اظهارات خود گفت: در جهان امروز رؤسا در مناصب مختلف بعضا تا ۲۰ سال ریاست می کنند و پس از آن، برای انتخاب جانشین آن مدیر با توجه به درایت و تخصص تصمیم گیری میشود.
وی با بیان اینکه تغییر پیاپی استانداران در فارس کمر استان را شکسته است، گفت: در دولت یازدهم و دوازهم سه استاندار در فارس تغییر کرد، این همه تغییر و تحول باید متوقف شود چراکه زمانی برای کار کردن باقی نمیگذارد.
صفوی راز موفقیت و توسعه استان را همدلی و خروج از تفرقه گرایی و نگاه گروهکی و خودمحورانه دانست و ابراز داشت: باید پذیرفت جهان بر اساس مشاوره محوری میچرخد و مدیر ارشد یک استان هم باید با برخورداری از نگاهی توسعهای، دیدگاههای متحول کننده دنیای امروز را بشناسد.
عضو هیات امنای دانشگاه شیراز برخورداری از تجربه در حوزه علم، اقتصاد و مدیریت را از ویژگیهای مدیر ارشد استان برشمرد و گفت: ریشه مشکلات کشور در سوءمدیریت است بدینمعنا که اگر مدیری واقعا مدیریت و برنامهریزی را بفهمد و بتواند با شاخصهایی سخن بگوید که قابل ارزیابی و بررسی باشد موفق میشود.
به گزارش ریواس جنوب، بر اساس قانون منع بهکارگیری بازنشستگان که در ماههای اخیر به تصویب رسیده است، شمار زیادی از مدیران ارشد در کشور ازجمله ۱۴ استاندار و شهرداران چند کلانشهر، مسؤولیت خود را واگذار کردهاند.
در استان فارس نیز چند تن از مقامات ارشد استان ازجمله اسماعیل تبادار استاندار سابق فارس، هادی پژوهش جهرمی معاون سابق سیاسی و امنیتی استاندار و حیدر عالیشوندی فرماندار سابق شیراز، با مسؤولیت خود خداحافظی کردهاند.
همزمان با کنارهگیری استاندار سابق فارس، «یدالله رحمانی» معاون وی به عنوان سرپرست استانداری فارس، منصوب شد و حالا همهی نگاهها در استان فارس به صندلی بالاترین مقام اجرایی استان پهناور فارس دوخته شده است.
انتهای پیام/ سجاد بنام
آفریییین
ضمن احترام به دکتر صفوی باید گفت اینچنین صریح نسبت به کسانی که متفاوت با ما فکر می کنند رفتار پسندیده ای نیست و مخالفان نظر خود را با کلمات …..خطاب کرد دور از اخلاق است
باسلام
فارغ ازلحن ایشان که باشماهم عقیده هستم.موضع وی دراین موردبه نظرحقیرهم قابل دفاع است
??????
سلام
موضع درستی است.
فارس به علت چند دستگی همیشه استانداراش معامله شده تنها دوره خاتمی اتحاد حاکم بوده
درود بر دکتر عزیز
بنده هم با شما هم عقیده ام که شرط اول شایستگی است
ودر شرایط یکسان اولویت بر بومی است
اما باید بیاموزیم که حفظ حرمت همگان شرط اخلاق است حتی مخالفان عقیده و نظر ما
پناه بر خدا..مگر میشه استاندار یه استان بومی اونجا نباشه؟پس چطوری میخواد مشکلاتشونو بدونه و تلاش کنه که کمبودا برطرف بشه؟؟
کسی مشخص نشد واسه استاندار؟؟
سلام
اگر قانون در مورد ایشان اجرا شده بود الان از دانشگاه اخراج شده بودند حتی حکم تعلیق ایشان هم اجرا نشد.بهتر است یک استاد رسالت اموزشی خود را انجام دهد نه اینکه وارد سیاست بشود.
در مورد بحث با سواد بودن هم ایشان بهتره نظر دانشجویان بخش برق دانشگاه رو در مورد صلاحیت علمی خودشون سوال کنند.
احسنت
سلام
فارغ از ادبیات دکتر صفوی، دیدگاه ایشان کاملا علمی و منطقی است.
درود
موضوعات مطرح شده توسط عده ای برای تعیین استاندار بدون در نظر گرفتن شاخص های مربوطه بوده و از طرف دوم معادله به طرف اول رسیده اند یعنی برای جا انداختن افرادی خاص شعار بومی گرایی میدهند و بنابراین صحبت های جناب دکتر صفوی کاملا منطقی و بجا میباشد
با سلام و ادای احترام نسبت به دکتر صفوی
اگر این متن ، سخن دکتر صفوی باشد ادبیات آن جای نقد بسیار دارد چون بی سواد خواندن دلسوزان فرهیخته زیادی که بر بومی گزینی تاکید نموده اند جای تعجب وتامل ودقت وتوجه بیشتری دارد.
نقد بعدی سخن دکتر صفوی این است که قطعا همه افرادی که بر بومی بودن تاکید می نمایند، به دنبال منافع گروهی و قومی و فردی نیستند.
و به یقین بسیاری از افرادی که بر بومی بودن تاکید می نمایند بر نیروی بومی شایسته و دارای شرایطی ،حداقل برابر ویا بیشتر از افراد غیر بومی مد نظر دیگران تاکید می نمایند نه هر فرد بومی بی تجربه وتخصص .
بنابراین زیبنده نیست که هر کس بر بومی بودن ، ولو بومی کارامد وشایسته وباتجربه وتوان ، سفارش نماید متهم به بی سوادی و یا گروه گرایی و قوم گرایی گردد.
بنابراین انتظار می رود آقای دکتر این متن را تصحیح بفرمایند .
امیداست هرچه زودتر با اتفاق نظر همه دلسوزان استان، فردی از هر نظر شایسته وتوانمند وبا سابقه درخشان اجرایی ومدیریتی، و ترجیحا بومی ،سکان توسعه همه جانبه استان پهناور فارس را به دست گیرد.
با پوزش . ارادتمند .
حق شناس عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی شیراز
بهترین گزینه برا استانداری مهندس رحمانی هستند.با تجربه ودرد اشنا
معمولا همیشه انتخاب استاندار بدین گونه بوده که در بین تضادها و عدم وفاق فردی به مجموعه تحمیل میگردد که جز ملامت چیزی بر استان ما نمی افزاید
[…] صفوی عضو هیأت علمی و هیأت امنای دانشگاه شیراز، در موضعی متفاوت با بسیاری از شخصیتهای سیاسی استان فارس، تمرکز بر روی […]