واکنش عضو هیأت علمی دانشگاه آزاد شیراز به اظهارات «علیاکبر صفوی»؛ منظور مدافعانِ استاندار بومی، مدیری شایسته و توانمند است، نه هر نیروی بومی!
پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/
یک عضو هیأت علمی دانشگاه آزاد شیراز به موضع متفاوت همتای خود در دانشگاه شیراز در انتقاد از «معیار بومیگرایی برای استاندار بعدی فارس» واکنش نشان داد.
به گزارش ریواس جنوب، دکتر مرتضی حقشناس در یادداشت خود با بیان اینکه این نوع ادبیات تند علیه طرفداران نیروهای بومی استان برای مدیریت در مقام ارشد اجرایی جای نقد جدی دارد، تأکید کرده که «منظور بسیاری از افرادی که بر بومیگزینی تاکید دارند، انتخاب نیروی بومی شایسته و دارای شرایطی حداقل برابر و یا بیشتر از افراد غیر بومی مد نظر دیگران است؛ نه هر فرد بومی بیتجربه و بیتخصصی!»
متن یادداشت عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی شیراز که برای این پایگاه خبری ارسال شده، بدین شرح است:
«با ادای احترام نسبت به استاد ارجمند جناب آقای دکتر صفوی
اگر متنی که در این پایگاه خبری منتشر شده، سخن دکتر صفوی باشد ادبیات آن جای نقد جدی دارد چرا که بی سواد خواندن دلسوزان فرهیخته زیادی که بر بومی گزینی تاکید نمودهاند آن هم توسط کسی که خود مدافع آزادی بیان است جای تعجب و تامل و دقت و توجه بیشتری دارد.
اما نقد بعدی سخن دکتر صفوی این است که قطعا همه افرادی که بر بومی بودن تاکید دارند، به دنبال منافع گروهی و قومی و فردی نیستند و به یقین بسیاری از افرادی که بر بومی گزینی تاکید داشته اند، منظورشان انتخاب نیروی بومی شایسته و دارای شرایطی، حداقل برابر و یا بیشتر از افراد غیر بومی مد نظر دیگران است نه هر فرد بومی بی تجربه و بی تخصص.
اتفاقا حسن انتخاب نیروی بومی توانمند و شایسته این است که شناخت بهتری از شرایط استان، پتانسیل ها، نیروی های توانمند و یا احیانا مدیران ضعیف و فرصت طلب دارد.
بنابراین زیبنده فرد باشخصیت و سوابق درخشانی چون دکتر صفوی نیست که افرادی را که برخلاف نظر ایشان بر بومی بودن استاندار، ولو بومی کارآمد و شایسته و با تجربه و توان، تاکید دارند را متهم به بی سوادی و یا گروه گرایی و قوم گرایی نمایند.
بنابراین انتظار می رود آقای دکتر صفوی این متن را با توضیح خود، تصحیح بفرمایند.
و امیداست هرچه زودتر با اتفاق نظر همه دلسوزان استان، فردی از هر نظر شایسته و توانمند و با سابقه درخشان اجرایی و مدیریتی و ترجیحاً بومی و آشنا با این استان و فراقومیت نگر، سکان توسعه همه جانبه استان پهناور فارس را به دست گیرد.
مرتضی حق شناس
عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی شیراز»
به گزارش ریواس جنوب، اخیراً دکتر علیاکبر صفوی عضو هیأت علمی و هیأت امنای دانشگاه شیراز، در موضعی متفاوت با بسیاری از شخصیتهای سیاسی استان فارس، تمرکز بر روی معیار بومی بودن استاندار بعدی فارس را سادهلوحانه و ناشی از بیسوادی یا منفعتطلبی خواند.
این چهرهی برجستهی دانشگاه شیراز، در عین حال برای موضع خود دلایل زیادی مطرح کرده است؛ او معتقد است که در دنیای امروز کسی درباره مدیر بومی یا غیر بومی حرف نمیزند و در تمام جوامع توسعهیافته مدیران را بر اساس سوابق، علم، سواد، تجربه و قدرت مدیریتی بر میگزینند نه بر اساس محل زندگی یا تولد افراد. (مشروح این گفتوگو)
S. Dr Safavi Daneshah Shz Daneshah Shz:
استاد ارجمند جناب اقای دکتر حق شناس
با سلام و احترام
تذکر جنابعالی در مورد ادبیات بحث اینجانب در موضوع ملاکهای انتخاب استاندار فارس را ملاحظه کردم. قطعا ایراد به ادبیات بحث من بعنوان نگاه عام وارد است و از شما بخاطر تذکر بجا تشکر می نمایم و از همه کسانی که ممکن است بدلیل نقص در بیان مطلب مورد نظر اینجانب ممکن است برایشان سو تفاهم ابجاد شده باشد عذرخواهی می کنم.
برای روشنتر شدن بهتر بحث هم چند نکته کوتاه عرض می نمایم:
١. اساسا هیچ نظر یا انتقادی را نباید به عموم تسری داد چرا که حتما موارد نقض زبادی می توان یافت. اینجانب نیز هیچگاه در هیچ کجا هیچ نقدی را به عموم نسبت نمی دهم ولذا منظور ” برخی” بوده است ومن باید با دقت بیشتر بعد چاپ مطلب روشنگری می کردم.
البته بدلیل مشغله زیاد این چند روز که بخشی هم در سفر بودم و الان هم در سفر هستم تعلل داشته ام و باز عذر خواهی می نمایم.
٢. اما اساس بحث من که اصلا بحث بومی بودن یا نبودن نباید در دنیای امروز ملاک باشد، بعنوان نظر شخصی خودم را همچنان تاکید می نمایم و مشکل را دو طرفه می بینم که در خارج استان برخی با توجیه لزوم یا اراده بر غیر بومی ، نیرو را می خواهند تحمیل کنند و برخی در استان.
یا به عبارتی وقتی یک طرف بر بومی بودن اصرار می کند طرف مقابل به بهانه های دیگری ملاک غیر بومی را ارج می داند و این عملا ما را به بیراهه می کشد وباید به اصول و ملاکهای مهمتر دقت بیشتری کرد.
٣. اگر به بخشهای دیگر مصاحبه اینجانب هم دقت شود ( که البته بخشهایی هم هنوز چاپ نشده است) اینجانب به بحث مدیر کشی و کوتوله پروری بدلیل تنگ نظری ها هم اشاره کرده ام و حتی ذکر کرده ام که در استان نیروهای بسیار توانمندی هم هستند که نه بدلیل بومی بودن بلکه بدلیل توانمندی و شناخت شرایط استانی و ملی و بین المللی می توانند در اولویت باشند.
اما نباید صرفا با این ملاک خودمان را در شرایط ضعیف نامناسب قرار دهیم.
بهر حال بحث اینجانب مفصل بوده و احتمالا بخش دومی هم چاپ می شود و امیدوارم با درایت و همدلی همگان استان فارس
موفقتر و سربلند تر از همیشه گردد.
با احترام
دکتر سید علی اکبر صفوی
درود بر دکتر حق شناس
صفوی کاملا درست میگه
قوم گرایی مثل نژادپرستی و محکومه
[…] به گزارش ریواس جنوب، دکتر مرتضی حقشناس عضو هیأت علمی دانشگاه آزاد شیراز در واکنش به اظهارات همتای خود در دانشگاه شیراز با انتقاد از نوع ادبیات تند دکتر علیاکبر صفوی علیه طرفداران نیروهای بومی استان، تأکید کرده که «منظور بسیاری از افرادی که بر بومیگزینی تاکید دارند، انتخاب نیروی بومی شایسته و دارای شرایطی حداقل برابر یا بیشتر از افراد غیر بومی است؛ نه هر فرد بومی بیتجربه و بیتخصصی!» (مشروح گفتوگو) […]
بحرانی بدتر از انتصاب افراد مخالف دولت در راس امور نیست.کسی که به دولت بد و بیراه می گوید چطور می تواند دغدغه ی دولت و ملت را داشته باشد.
حاج احد جمالی مردمی ، در عین حال حامی دولت و پاک دست و زجرکشیده نظام وانقلاب . دارای روابط عمومی قوی و فارس شناس بهترین گزینه برای مدیریت استان بزرگ فارس می باشند .