725 روز بعد ازکلنگزنی کارخانه لاستیکسازی باشت همه سر کار بودند، همهچیز بازی بود
پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/
شهرستانهای باشت و گچساران آنقدر در این چند سال کار خوب و اعتبار خوب به خود دیدند که کمکاریها و نقاط ضعف مدیریتی در این دو شهرستان کمتر به چشم رسانهها میآیند اما گرد و خاک تبلیغاتی ناشی از احداث بزرگترین کارخانه لاستیکسازی جنوب در باشت آنقدر فضا را آلوده کرد که تغییر مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی کهگیلویه و بویراحمد کمترین تأثیر آن بود؛ موضوعی که بعد از گذشت ۷۲۵ روز از کلنگزنی معلوم شده که همه چیز بازی بوده و همه سر کار بودند؛ نه تنها کار در موعد مقرر تمام نشده بلکه هنوز شروع هم نشده است؛ به نظر میرسد، خادمی، لاستیکی برای چرخهای توسعه صنعت باشت نمیسازد.
به گزارش ریواس جنوب از یاسوج، ۶ اسفندماه ۹۵ کلنگ احداث بزرگترین کارخانه لاستیکسازی سبز جنوب کشور در باشت به زمین زده شد ولی بعد از گذشت ۷۲۵ روز هنوز خبری از اجرای این طرح نیست و باید گفت کلنگ روز ۶ اسفند ماه ۹۵ هنوز در زمین مانده و سنگهای مسیر اجازه بیرون آمدن نمیدهد.
بزرگترین کارخانه لاستیکسازی سبز جنوب کشور در شهرستان باشت از توابع استان کهگیلویه و بویراحمد با هیاهوی فراوان ۶ اسفندماه ۹۵ با حضور معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت، رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس، استاندار وقت و برخی از مسئولان کشوری و استانی کلنگزنی شد ولی هنوز خبری از اجرا نیست.
نصرالله خادمی سرمایه گذار این طرح بزرگ روز کلنگ زنی گفته بود از فردا عملیات اجرایی را آغاز میکنیم و این را نیز تاکید داشت که بخش زیادی از مواد اولیه مورد نیاز این کارخانه در داخل کشور تامین میشود و تنها بخش اندکی باید خارج از کشور وارد شود؛ با وجود این اظهارنظر اما الان به بهانه تحریمها و گران شدن ارز دست از کار کشیده است.
قرار بود بزرگترین کارخانه لاستیکسازی سبز جنوب کشور در باشت در زمینی به مساحت ۳۵ هکتار با هدف ایجاد اشتغال برای ۸۵۰ نفر به طور مستقیم و ۳ هزار نفر غیر مستقیم در کمتر از ۳۶ ماه زیر خط تولید برود ولی بعد از گذشت دو سال هنوز سنگ روی سنگ نگذاشتهاند و با پروژه خداحافظی شده است.
او افزود که این کارخانه با اعتبار مورد نیاز ۷۵۰ میلیارد تومانی با مشارکت صندوق ذخیره ارزی و بانک تجارت اجرایی میشود و ظرفیت تولید سالانه بزرگترین کارخانه لاستیک سازی سبز جنوب کشور در باشت ۵۰ هزار تن سازگار با محیط زیست است.
غلامرضا تاجگردون نیز در روز کلنگزنی دقیقا ۷۲۵ روز پیش گفته بود: امروز خوشحالیم که به وعده خود عمل کردیم و کلنگ بزرگترین کارخانه لاستیکسازی سبز را در جنوب به زمین میزنیم.
تاجگردون افزود: با اجرای این پروژه امید در دل مردم زنده میشود و با احداث این کارخانه هزار نفر از جوانان این منطقه به صورت مستقیم و تعداد ۴ هزار نفر به صورت غیر مستقیم مشغول به کار خواهند شد.
وی خاطرنشان کرد: با شناخت خوبی که از نصرالله خادمی به عنوان سرمایهگذار این شرکت داریم امیدواریم که در زمان پیشبینی شده کار به پایان برسد.
سرمایه گذار توان ادامه کار ندارد
این امیدواری تاجگردون در حالی است که امروز نه تنها کار به پایان نرسید بلکه هنوز شروع هم نشده است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت: سرمایه گذار میگوید با توجه به وضعیت تحریمها توان ادامه کار ندارد و دیگر پیگیر نیست.
جعفر گوهرگانی از رفع مشکل زمین برای ایجاد سرمایه گذاری لاستیک سازی باشت خبر داد و افزود: در گذشته جهت زمین مورد نظر برای سرمایه گذاری شمالی و جنوبی بود که با پیگیری از طریق متولیان امر جهت را طبق خواسته سرمایه گذار شرقی-غربی کردیم.
وی عنوان کرد: سرمایه گذار میگوید صنعت اصلی را باید وارد کنیم و نوسان ارز سبب شده تمایلی برای سرمایه گذاری نداشته باشد.
سرمایهگذار این طرح که ارتباط نزدیکی با غلامرضا تاجگردون، نماینده مردم باشت در مجلس شورای اسلامی دارد، همه توافقات را در تهران انجام داد و حتی کلنگزنی این کارخانه هم بدون هماهنگی با متولیان صنعت در این استان انجام شد اما بعد از عدم موفقیت در اجرای این طرح بزرگ در نشستی در باشت، همه کاسه کوزهها سر مدیرعامل وقت شرکت شهرکهای صنعتی شکست تا سرمایهگذار این طرح که گویا از این وضعیتش بدش نمیآید، فرصت بیشتری برای عرض اندام و حرفهای بدون عمل پیدا کند.
تاجگردون برای این سرمایهگذار که شاید هم میدانست اینکاره نیست، با یکی از طرفداران قدیمی خانواده تاجگردون و جریان اصلاحطلبی، یعنی “سهراب بنام” زاویه درست کرد تا جایی که برای تغییر او، چراغسبز نشان داد اما شاید امروز به این نتیجه رسیده باشد، که سرمایهگذار خودش نمیخواسته و زمین و زمان را بهانه میکرده است.
تا چند مدت پیش، همه بهانه سرمایهگذار مشکل زمین بود و اگر اقتصاد نوسان داشت برای همه داشت؛ بعد از حل شدن مشکل زمین اکنون از عدم تمایل به ادامه سرمایهگذاری به دلیل نوسانات ارز میگوید و به نظر میرسد، خادمی لاستیکی برای چرخهای توسعه صنعت باشت نمیسازد.
انتهای پیام/بنام-ک
جواز تأسیس صنعتی این طرح دو ساله که باطل شده
[…] موضوع سرمایهگذاری شعاری کارخانه لاستیکسازی باشت و درج خبری تحلیلی در این زمینه واکنش سرمایهگذار این طرح را در پی داشت؛ خادمی در اظهاراتی عجیب گفته است بعد از چهار میلیارد تومان سرمایهگذاری متوجه شدم که لوله گاز از اطراف زمین محل طرح عبور میکند، شیب زمین و ابعاد آن مناسب نیست و لذا کار را تعطیل کردم! او گفته است که خاک خورده اقتصاد است و بیش از ۱۰۰ پروژه بزرگ در کشور کار کرده است.{اینجا کلیک کنید} […]