- ریواس جنوب - https://rivasjonoob.ir -

ترفند کاربردی «راهکار تشخیص تخم ‌مرغ فاسد شده»

تشخیص تخم مرغ فاسد

پایگاه خبری تحلیلی ریواس جنوب هر هفته شما را با یک ترفند کاربردی و آموزشی عمومی آشنا می‌کند؛
این هفته به آموزش ترفند «راهکار تشخیص تخم ‌مرغ فاسد شده»، می‌پردازیم.

آیا تا به حال پیش آمده که هنگام درست‌کردن غذا یا شیرینی، ناگهان متوجه شوید “تاریخ‌ انقضا‌‌ء” تخم مرغ‌ها گذشته است؟ قبل از اینکه بخواهید تخم مرغ‌ها را دور بیاندازید، ترفند‌های زیر را امتحان کنید تا ببینید آیا واقعاً فاسد شده‌اند یا خیر.

اگر یادتان نمی‌آید که تخم مرغ‌ها را چه زمانی خریده‌اید یا فکر می‌کنید از زمان تولید تخم مرغ‌ها بیشتر از دو ماه گذشته است، روش‌های تشخیص تخم مرغ فاسد و کهنه را یاد بگیرید تا بتوانید در‌مورد استفاده یا عدم‌استفاده از آن‌ها تصمیم بگیرید.

در ادامه، با پایگاه خبری – تحلیلی ریواس جنوب همراه باشید تا به آموزش تشخیص تخم ‌مرغ فاسد شده، بپردازیم:

تشخیص تخم مرغ فاسد

تشخیص تخم مرغ فاسد

روش ۱

  1. تخم مرغ را در یک کاسه یا لیوان شیشه‌ای پر از آب سرد بیندازید و ببینید آیا در آب شناور می‌شود یا خیر. داخل تخم مرغ یک کیسه‌ی هوای کوچک قرار دارد که با گذشت زمان، هوای بیشتری از طریق منافذ پوسته‌ی تخم مرغ وارد آن می‌شود. هرچقدر هوای بیشتری وارد تخم مرغ شود، کیسه‌ی هوا بزرگ و بزرگ‌تر شده و باعث می‌شود تخم مرغ بیشتر روی آب شناور شود.
  1. تخم مرغ را کنار گوش‌تان تکان بدهید و ببینید آیا صدای تکان‌خوردن مایع داخل آن را می‌شنوید یا خیر. هر‌چقدر بیشتر از عمر تخم مرغ بگذرد، رطوبت و دی‌اکسید‌کربن بیشتری از طریق پوسته خارج شده و زرده و سفیده خشک‌تر و کوچک‌تر شده، در‌نتیجه کیسه‌ی هوای تخم مرغ بزرگ‌تر می‌شود. کیسه‌ی هوای بزرگ‌تر، فضای بیشتری برای تخم مرغ ایجاد کرده و باعث تولید این صدا می‌شود.
  1. تخم مرغ را در یک بشقاب یا کاسه‌ی بزرگ بشکنید و کیفیت زرده و سفیده‌ را بررسی کنید. هر‌چقدر بیشتر از عمر تخم مرغ بگذرد، انسجام زرده و سفیده کمتر می‌شود و در‌نتیجه تخم مرغ کهنه‌ به‌اندازه‌ی تخم مرغ تازه یکدست و منسجم نیست. ببینید تخم مرغ در بشقاب شکل خود را حفظ کرده یا پخش‌شده است. تخم مرغی که در ظرف پخش می‌شود و سفیده‌ی آن رقیق‌ است، خیلی تازه نیست.

روش ۲

  1. تخم مرغ را بشکنید و ببینید بو می‌دهد یا خیر. بو بهترین معیار برای تشخیص فاسد‌بودن تخم مرغ است. تخم مرغ فاسد، بعد از شکستن بوی بد و زننده‌ای می‌دهد. به‌محض شکستن تخم مرغ (یا گاهی قبل از آن)، بوی سولفور به‌وضوح حس می‌شود؛ تخم مرغی که چنین بویی می‌دهد باید دور انداخته شود.
  1. تخم مرغ را در یک ظرف کوچک بشکنید و رنگ آن را بررسی کنید. رنگ زرده، بسته به رژیم‌غذایی مرغ، متفاوت است، بنابراین رنگ زرد یا نارنجی تخم مرغ ارتباطی با طراوت و تازگی آن ندارد. به‌جای توجه به رنگ زرده، رنگ سفیده یا همان آلبومن را بررسی کنید. اگر رنگ سفیده صورتی، سبز یا مثل رنگین‌کمان باشد، به این معنی است که تخم مرغ به باکتری سودومونا آلوده شده و خوردن آن خطرناک است. اگر داخل تخم مرغ، لکه‌های سبز یا سیاه دیدید به این معنی است که تخم مرغ به قارچ آلوده شده و باید دور انداخته شود.

روش ۳

  1. به تاریخ “انقضا” روی بسته‌بندی توجه کنید. این تاریخ ممکن است به‌صورت “انقضا” یا “EXP” روی بسته‌بندی درج شود. مهلت این تاریخ معمولاً ۳۰ روز بعد از بسته‌بندی است. تخم مرغ‌هایی که در یخچال نگهداری شده‌اند و شکسته نشده‌اند، حداقل تا یک ماه بعد از تاریخ‌انقضا هم قابل‌استفاده هستند.
  1. به تاریخ “بهترین زمان‌مصرف” روی بسته‌بندی توجه کنید. این تاریخ ممکن است با عنوان‌های “قابل استفاده تا”، “قبل از تاریخ … استفاده شود” یا “بهترین زمان‌مصرف قبل از” درج شده باشد. بهترین زمان‌مصرف معمولاً ۴۵ روز بعد از تاریخ بسته‌بندی تخم مرغ‌ها است. سعی کن تخم مرغ‌ها را حداکثر تا دو‌هفته قبل از تاریخ بهترین زمان‌مصرف استفاده کنید.
  1. تخم مرغ‌هایی که قبلاً در یخچال نگهداری ‌شده‌ و سپس بیشتر از دو ساعت در دمای محیط قرار گرفته‌ را دور بیاندازید. اگر تخم مرغ را در یخچال گذاشتید، باید همواره در همان دما نگهداری شود. تخم مرغی که دمای آن از دمای یخچال پایین آمده، با قرار گرفتن در محیط گرم‌تر، شروع به عرق‌کردن می‌کند و پوسته‌ی خارجی تخم مرغ محیط مساعدی برای رشد باکتری‌ها می‌شود. با توجه به اینکه پوسته‌ی تخم مرغ منافذ زیادی دارد، این احتمال وجود دارد که باکتری‌ها از پوسته عبور کرده و به محتویات داخل تخم مرغ برسند.
  1. برای اطلاع از مدت‌ نگهداری تخم مرغ از دستورالعمل‌ بسته‌بندی کشوری که در آن زندگی می‌کنید، استفاده کنید. اگر مرغی دارید که تخم‌ می‌گذارد ولی نمی‎دانید این تخم مرغ‌ها چه موقع خراب می‌شوند، می‌توانید دستورالعمل‌های موجود در کشور خودتان را بررسی کنید. به‌احتمال‌زیاد این تخم مرغ‌ها حداقل تا ۲ ماه و شاید هم بیشتر سالم و قابل‌استفاده هستند.

هشدارها

امیدواریم از این مطلب استفاده کرده باشید و از آن در زندگی روزمره بهره ببرید. اگر خواندن این مطلب باعث شد مقداری اطلاعات عمومی شما در حوزه‌ی ترفندهای مربوط به تشخیص تخم مرغ فاسد بالاتر برود، آن را با دوستان و آشنایانتان به اشتراک بگذارید.

برای آشنایی بیشتر با سایر نکات و ترفندهای کاربردی، همچنان با پایگاه خبری – تحلیلی ریواس جنوب همراه باشید.

چنانچه نظر و یا تجربه‌ی ارزشمندی در زمینه‌ی شناسایی مواد غذایی فاسد از جمله تخم‌مرغ دارید، آن را برای ما و سایر مخاطبان ریواس جنوب به اشتراک بگذارید.

 

 

منبع

 

 

پایان / مهشید آردی