پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/

یک سال پس از تأیید رسمی آبیاری محصولات کشاورزی حاشیه شیراز و برخی شهرستان‌های فارس با فاضلاب خام و غیربهداشتی؛ معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شیراز اعلام کرد که با اقدامات اخیر متولیان بهداشت و سلامت استان، در حال حاضر سطح زیر کشت فاضلاب در این استان وجود ندارد.

 به گزارش ریواس جنوب، در خبری که سال گذشته این پایگاه خبری تحلیلی به نقل از مدیر جهاد کشاورزی شهرستان شیراز منتشر کرده است، تأیید شد که در برخی از مناطق شهرستان شیراز ازجمله روستاهای گردخون، اقبال آباد، شمس آباد و خلجوی، از فاضلاب خام برای آبیاری کشت و زرع استفاده می‌شد؛ فاضلاب تصفیه نشده‌ی خانگی و صنعتی که به گفته کارشناسان حاوی آلودگی‌های شیمیایی، فلزات سنگین و سمومی است که برای انسان و محیط زیست مخاطرات جدی به همراه دارد. (اینجا بخوانید)؛

معضل فاضلاب‌های رهاشده‌ای که سال‌هاست شهروندان شیراز و مناطق اطراف این کلان‌شهر را آزار می‌دهد و در مقاطعی با ورود برخی مقامات اجرایی و قضایی، وارد مرحله تازه‌ای می‌شد. (بیشتر بخوانید)

اما حالا، حدود یک سال بعد، عباس رضائیان‌زاده چهارشنبه ۲۶ مرداد در جمع خبرنگاران در خصوص کشت سبزیجات و برنج با فاضلاب در حاشیه کلانشهر شیراز و برخی از شهرستان‌ها، گفت: با تخریب ۸ هکتار کشت برنج که با فاضلاب آبیاری می‌شد، حالا دیگر تمامی موارد امحا شده و در حال حاضر سطح زیر کشت فاضلاب نداریم.

وی تأکید کرد: به طور جدی زمین‌های کشت با فاضلاب مانیتور می‌شود تا اگر مجدد شروع شد تخریب شود.

رضاییان زاده با بیان اینکه در زمینه بهداشت محیط بعد از سال‌ها فعالیت در مردادماه موفق به اخذ گواهی ایمنی آب شیراز شدیم، افزود: ۴ شهر در ایران موفق به دریافت این گواهی شدند و آب آشامیدنی شیراز از نخستین مرحله تا پایان تست می‌شود و کاملا آب استاندارد و سالمی است.

او با اشاره به اقدامات این معاونت در حوزه تغذیه گفت: یک میلیون و ۲۰۰ هزار قرص آهن برای آهن یاری میان مدارس و دانش‌آموزان توزیع شده است.

رضائیان‌زاده همچنین با بیان دستاوردهای مثبت اجرای طرح سنجش فشارخون در فارس به عنوان یکی دیگر از محورهای فعالیت این معاونت، از شناسایی ۲۹ هزار و ۲۳۶ بیمار جدید مبتلا به فشارخون بالا در طول برگزاری این پویش خبر داد که تاکنون از بیماری خود اطلاعی نداشتند؛ همچنین ۸۲۰ هزار و ۵۶ نفر از نظر ابتلا به دیابت در این پویش غربالگری شدند که از این تعداد ۴۰ هزار نفر در مرحله پیش دیابت(پره دبابت) و هشت هزار و ۹۷۰ نفر نیز مبتلا به دیابت شناسایی شده اند.

به گفته این مقام مسوول در دانشگاه علوم پزشکی شیراز، از ابتدای آغاز واکسیناسیون علیه کروناویروس تاکنون، ۹۳ و ۸۵ صدم درصد جمعیت هدف استان دُز نخست واکسن، ۸۷ و ۹۳ صدم درصد دُز دوم، ۴۹ و ۶۷ صدم درصد دُز سوم و ۲ و ۷۸ صدم درصد نیز دُز یادآور واکسن کرونا را دریافت کرده‌اند.

رضائیان زاده در ادامه بهره برداری از ۱۱ مرکز ارایه خدمات بهداشتی با اعتباری بالغ بر ۲۸۰ میلیارد ریال، جذب ۴۶۶ نفر نیرو در رشته های بهداشتی از طریق آزمون استخدامی و جذب ۵۰ بهورز جدید از طریق برگزاری آزمون و مصاحبه تخصصی را از دیگر اقدامات معاونت بهداشت دانشگاه طی یک سال گذشته برشمرد.

به گفته معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز، ۲۰ پروژه بهداشتی در سطح فارس شامل مرکز جامع خدمات سلامت و پایگاه‌های سلامت در هفته دولت امسال به بهره‌برداری می‌رسد.

گفتنی است چهار میلیون و ۴۹۵ هزار و ۲۸۷ نفر از جمعیت استان فارس شامل سه میلیون و ۲۵۸ هزار و ۴۲۱ نفر شهرنشین، یک میلیون و ۱۷۹ هزار و ۹۷۰ نفر روستایی و ۵۶ هزار و ۸۹۶ نفر عشایر، تحت پوشش خدمات بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شیراز با در اختیار داشتن ۸۸۹ خانه بهداشت، ۱۹ خانه بهداشت عشایری، ۱۲ پایگاه سلامت روستایی، ۱۵۳ مرکز خدمات جامع سلامت روستایی، ۹۲ مرکز خدمات جامع سلامت شهری و روستایی، ۲۴۲ پایگاه سلامت شهری، ۵۳ مرکز خدمات جامع سلامت شهری، هشت مرکز تسهیلات زایمانی و ۹ آموزشگاه بهورزی قرار دارند.

به گزارش ریواس جنوب، سید وحید حسینی رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز در ابتدای این نشست با بیان اینکه پس از انقلاب هیچ بیمارستان دولتی در شیراز ساخته نشده است و بیش از ۲ هزار و پانصد تخت بیمارستانی در شیراز کمبود وجود دارد، از اقدامات و برنامه‌های این دانشگاه سخن گفت (مشروح گزارش).

پایان/ س۲۵۳۹