پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/

برخی کشاورزان روستای شوتاور در چاروسای کهگیلویه از نحوه اجرای طرح فاضلاب این روستا که برای نخستین بار در کهگیلویه و بویراحمد اجرا شده است، گلایه‌مند هستند و می‌گویند خروجی این فاضلاب در آب‌های کشاورزی زیر دست آن رها شده است؛ شرکت آب و فاضلاب روستایی هم که با این کار، قدم بزرگی را برای سلامت و کم‌آبی در این منطقه برداشته است، توضیحات مستندی دارد.

به گزارش ریواس جنوب از دهدشت، اجرای طرح فاضلاب روستایی و تصفیه آن به منظور بازگشت آب به چرخه حیات و استفاده آن برای کشاورزی اقدام قابل توجه و ضروری است که در این سال‌های کم‌آبی در استان کهگیلویه و بویراحمد از سوی فیض‌الله پاسره در شرکت آب و فاضلاب روستایی شروع شده است؛ کاری که تجربه‌ای نو است و  موفقیت آن به پذیرش از سوی مردم بستگی دارد.

این طرح که برای نخستین بار در روستای شوتاور در بخش چاروسای شهرستان کهگیلویه اجرا شده است، نگرانی‌هایی برای مردم ایجاد کرده است که بیشتر جنبه روانی داشته و به عدم توجیه آنان در مزایای این طرح بستگی دارد.

قلی آذرشب یکی از کشاورزان روستای پرجمعیت و قدیمی شوتاور است که به ریواس جنوب می‌گوید: شرکت آب و فاضلاب روستایی با این طرح کمک بزرگی را به ما کرده اما پیمانکار این طرح با کم‌کاری و بی‌مسئولیتی، فاضلاب روستا را جمع کرده و در آب‌های کشاورزی ما در دره بزرگ این روستا ریخته که با این کار کشاورزی ما را نابود کرده است.

این کشاورز می‌گوید که مسئولان شبکه بهداشت به ما گفته‌اند که حتی دست هم در این آب بگذارید، بیمار می‌شوید و بنابراین ما کشاورزی خود را هم زیر این آب تعطیل کردیم!

آذرشب ادامه داده است که در حال حاضر اگر کشاورزی هم اقدام به کاشت زمین‌های خود کند، از سلامت محصول تولیدی آن هیچ اطمینانی نیست.

بندر عرفانی دیگر کشاورزی است که ضمن قدردانی از نیت خیر شرکت آب و فاضلاب روستایی کهگیلویه و بویراحمد، حرف‌های قلی آذرشب را تأیید می‌کند و می‌گوید که زندگی صدها کشاورز در روستای شوتاور تهدید شده و امیدوارم که مسئولان فکری کنند و این طرح را تکمیل کنند که به کشاورزی مردم آسیبی وارد نیاید.

عرفانی توضیح داد که قرار بود فاضلاب روستا در نقطه‌ای ذخیره شود و مستقیم وارد منابع آبی کشاورزان نشود.

به گزارش ریواس جنوب از دهدشت، این گلایه‌مندی مردم روستای شوتاور در حالی است که فلسفه ایجاد طرح فاضلاب روستا، استفاده مجدد از آب مصرف شده در مصارف کشاورزی، بهبود وضعیت بهداشتی روستا و جلوگیری از آلوده شدن منابع آبی زیرزمینی است؛ اهدافی که فیض‌الله پاسره می‌گوید شرکت تحت مدیریتش در تحقق آنها در روستای شوتاور موفق عمل کرده است.

از نکات قابل توجه در روستای شوتاور این است که چشمه آب شرب مردم در پایین دست روستا واقع شده و فاضلاب حمام و چاه‌های توالت امکان نفوذ به این آب‌های زیرزمینی راداشتند و فیض‌الله پاسره قبل از آنکه مدیر آب و فاضلاب روستایی استان کهگیلویه و بویراحمد شود، از ده‌ها سال پیش به این فکر بود که فکری برای این روستای قدیمی و پرجمعیت در بخش چاروسای کهگیلویه کند.

او اکنون این فرصت را پیدا کرد و برای نخستین بار در این استان، طرح جمع‌آوری و تصفیه فاضلاب در یکی از روستاهای آن اجرا شده است که می‌تواند، فصل جدیدی در استفاده بهینه از منابع آبی و بهداشت و سلامت در روستاها باشد.

در همین زمینه، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی کهگیلویه و بویراحمد به خبرنگار ریواس جنوب گفت که در کنار تامین و توزیع آب شرب روستاه‌ها یکی دیگر از وظایف مهم شرکت های آب و فاضلاب، جمع‌آوری و دفع بهداشتی فاضلاب در روستاهایی است که با مشکلات زیست محیطی روبرو هستند.

فیض‌الله پاسره توضیح داد که روستای شوتاور جمعیتی قریب به ۳۰۰ خانوار دارد، در بالا دست چشمه پرآبی قرار دارد که منبع تأمین آب آشامیدنی مردم این روستا است؛ متأسفانه آب این چشمه در اثر ورود فاضلاب‌های خانگی و فاضلاب محیط روستا آلوده شده بود که نه تنها آب چشمه و حتی به اعتقاد بنده کشاورزی‌های کنار مسیل را نیز تهدید می کرد.

بنابراین به جهت حفظ محیط زیست، حفظ کیفیت آب چشمه پایین دست روستا، شرکت آب و فاضلاب روستایی اقدام به جمع‌آوری و انتقال فاضلاب خانگی روستای شوتاور به محیطی خارج از روستا و احداث تصفیه خانه کرده است.

پاسره ادامه داد که در تصفیه خانه فاضلاب روستا  طی چند مرحله تصفیه فیزیکی، بیولوژیکی و شیمیایی انجام و پساب آن وارد محیط‌زیست می‌شود.

او این مراحل را شامل، آشغال گیری، دانه گیری، تصفیه بی هوازیUABR، عبور از نیزار و گندزدایی با کلر دانست و گفت این نگرانی‌ها برای این است که مردم تجربه چنین خدمتی را در روستاها نداشتند.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی کهگیلویه و بویراحمد افزود: همه‌ی  مراحل به استثنای نیزار که انشالله  بعد از مدت زمانی طول خواهد کشید تا نی‌ها رشد کامل کنند، تکمیل است و جای هیچ نگرانی وجود ندارد.

وی با بیان اینکه این شرکت به کار خود ایمان کامل دارد، تصریح کرد که با توجه به ازمایشات صورت گرفته کیفیت فاضلاب خروجی نزدیک به استاندارهای تخلیه پساب است و

مردم شریف منطقه بایستی حوصله کنند تا این کار خوب که برای اولین بار در استان صورت گرفته به سرانجام برسد.

فیلم/ اعتراض کشاورز شوتاوری

 

فاضلاب ورودی

فاضلاب تصفیه شده

 

انتهای پیام/ بنام-ک