آب و فاضلاب می‌خواست دماغش را تمیز کند، چشمش را کور کرد/ گاف مالی جدید در مخزن آب یاسوج/ اینقدر از دادستان، مایه نگذارید و پاسخگوی اعمال‌تان باشید

آب و فاضلاب می‌خواست دماغش را تمیز کند، چشمش را کور کرد/ گاف مالی جدید در مخزن آب یاسوج آب و فاضلاب کهگیلویه و بویراحمد که می‌خواست پاسخی به حیف و میل ۵۰ میلیارد تومان پول بیت المال در پروژه مخزن یاسوج بدهد، و به نوعی آن را ماسمالی کند، با یک گاف بزرگتر و ندانسته یک ابهام جدید به مجموعه ابهامات مالی این پروژه افزوده است؛ صحبت از دستور آبفا به پیمانکار در وسط کار برای احداث یک دیوار حایل و افزایش قابل توجه اعتبار این پروژه در میانه‌ی کار است؛ اگر به قول شما جنس خاک، سنگی و صخره‌ای آن هم با ۵۸ درصد سنگ و آیتم پرسود خاکبرداری با پیکور است، چرا به بهانه‌ی ریزشی بودن این خاک، دیوار حایل را که از ابتدا در این پروژه نبود را اضافه کردید و اعتبار پروژه را از ۱۲۴ میلیارد تومان به ۱۷۰ میلیارد تومان افزایش دادید؟ شما یا در انتخاب جنس خاک یا در دستور برای اضافه شدن دیوار حایل و یا شاید هم در هر دو مورد موجب شدید تا بیت‌المال، حیف و میل شود و شما موظف به شفاف‌سازی در این زمینه و در صورت لزوم، عذرخواهی از مردم و جبران بیت‌المال هستید.

آب و فاضلاب می‌خواست دماغش را تمیز کند، چشمش را کور کرد/ گاف مالی جدید در مخزن آب یاسوج

 

آب و فاضلاب کهگیلویه و بویراحمد که می‌خواست پاسخی به حیف و میل ۵۰ میلیارد تومان پول بیت المال در پروژه مخزن یاسوج بدهد، و به نوعی آن را ماسمالی کند، با یک گاف بزرگتر و ندانسته یک ابهام جدید به مجموعه ابهامات مالی این پروژه افزوده است؛ صحبت از دستور آبفا به پیمانکار در وسط کار برای احداث یک دیوار حایل و افزایش قابل توجه اعتبار این پروژه در میانه‌ی کار است؛ اگر به قول شما جنس خاک، سنگی و صخره‌ای آن هم با ۵۸ درصد سنگ و آیتم پرسود خاکبرداری با پیکور است، چرا به بهانه‌ی ریزشی بودن این خاک، دیوار حایل را که از ابتدا در این پروژه نبود را اضافه کردید و اعتبار پروژه را از ۱۲۴ میلیارد تومان به ۱۷۰ میلیارد تومان افزایش دادید؟ شما یا در انتخاب جنس خاک یا در دستور برای اضافه شدن دیوار حایل و یا شاید هم در هر دو مورد موجب شدید تا بیت‌المال، حیف و میل شود و شما موظف به شفاف‌سازی در این زمینه و در صورت لزوم، عذرخواهی از مردم و جبران بیت‌المال هستید.

 

به گزارش ریواس جنوب از یاسوج، مخزن ۱۵ هزار مترمکعبی شهر یاسوج که یکی از نیازهای اصلی این شهر رو به توسعه است اگرچه لاک پشتی و با تاخیر فراوان در خال ساخت است اما ابهامات مالی فراوانی دارد که در گزارشی به آنها پرداختیم و شرکت آب و فاضلاب استان کهگیلویه و بویراحمد در پاسخ به این گزارش، نه تنها به ابهامات پاسخ نداد بلکه زوایای جدیدی از سهل‌انگاری و حیف و میل بیت‌المال را لو داد.

ماجرا از این قرار است که خاک منطقه‌ی پارک جنگلی در محل اجرای این پروژه بر اساس مشاهدات میدانی، خاکی نرم با سنگ‌ریزه‌‌های معمولی است اما متاسفانه شرکت آب و فاضلاب و دست‌اندرکاران این پروژه، جنس این خاک را حدود ۵۸ درصد سنگی برآورد کردند که معنای آن این است که حداقل ۵۰ میلیارد تومان پول بیشتری باید به پیمانکار پرداخت شود.

حالا شرکت آب و فاضلاب در یک گاف بزرگ، جوابیه‌ای ارسال کرده و با دفاع از جنس سخت و سنگی این خاک نوشت که فقط با دستگاه‌ها و ماشین‌آلات مجهزی چون « پیکور بیل مکانیکی» امکان تراشیدن این خاک وجود داشت؛ حالا سوال اساسی این است اگر این خاک چنین استحکام و سختی را دارد چرا در وسط کار، نقشه‌ی احداث دیوار حایل را به این پروژه اضافه کردید؟ اگر این خاک ۵۸ درصد سنگی و صخره‌ای است، چه نیازی به دیوار حایل داشت؟ معلوم است که این خاک، نرم و ریزشی بود که دیوار حایل برای آن احداث کردید!

سوال کاملا شفاف است اگر حرف شما درست است و جنس این خاک کاملا سنگی و سخت است که دیگر نیازی به احداث دیوار حایل نبود و این خودش باز هم حیف و میل بیت‌المال است!
اگر در ابتدای تعریف پروژه و مطالعات ژئوتکنیک و جنس خاک محل این پروژه، به دیوار حایل نیاز بود چرا از همان ابتدا، آن را در نقشه های پروژه نیاوردند و در وسط کار آن را اضافه کردید؟

اگر هم حرف ما درست است و جنس خاک کاملا نرم و باغچه ای است، دیوار حایل نیاز این پروژه بود و همین خودش سندی محکم برای اشتباه یهویی یا عمدی در درصد سنگ این خاک و صورت وضعیتی با خاکبرداری زیاد از نوع پیکور بوده است!

نکته‌ی دیگر اینکه مشاهدات میدانی نشان می‌دهد که برای خاکبرداری در این پروژه، عمدتا از بیل مکانیکی « پاکت» و بولدوزر استفاده شده و عکسی که آب و فاضلاب به عنوان سند استفاده از پیکور در خاکبرداری استفاده کرده، هیچ مبنای دقیقی ندارد و یک پیمانکار می‌تواند برای لحظاتی هم که شده، از پیکور استفاده کند و عکس و فیلمی تهیه کند؛ بنابراین آنچه قابل اتکاست، آزمایشات معتبر است که علی‌رغم پیگیری‌های مداوم اما آب و فاضلاب آن را ارایه نمی‌کند و می‌گوید این مستندات را در صورت لزوم فقط به دادگاه و بازرسی می‌دهد و آن را به خبرنگاران نشان نمی‌دهد!

نکته مهمتر دیگر این است که اگرچه مستندات موجود نشان می‌دهد در تعیین جنس خاک و درصد آن با هدف پرداخت بیشتر به پیمانکار، بزرگنمایی شده اما برای راستی‌آزمایی این موضوع، زیر نظر یک کمیته‌ی حقیقت‌یاب، بار دیگر نمونه‌های خاک محل احداث این پروژه، به آزمایشگاه معتبر و بی‌طرف خاک برده شود و درصد سنگ موجود در این خاک، آزمایش شود و چنانچه آب و فاضلاب به نفع پیمانکار، تبانی یا از کیسه‌ی خلیفه بذل و بخششی کرد، با شخص مدیرعامل این دستگاه برخورد شود و مجبور به بازگرداندن خسارات وارده به بیت‌المال شود.

آب و فاضلاب در جوابیه‌ای با جملات کلی، به جای آنکه مستنداتش از تعیین جنس خاک را منتشر کند، فقط اتهاماتی را به خبرنگار نسبت می‌دهد و به جای اعتراف به اشتباهش، می‌گوید که مالک آزمایشگاه خاک، اهل دهدشت است نه شیراز در حالی که الان برای مردم این مهم است که چرا ۵۰ میلیارد تومان از پول بیت المال به چنین سرنوشتی مبتلا شده و هیچ شفافیت مالی در این پروژه وجود ندارد نه اینکه مالک آزمایشگاه اهل کدام منطقه است!

آب و فاضلاب همچنین در ادعای عجیبی گفته که صورت وضعیت این پروژه در همان ابتدای کار ارائه شده و اگر الان ارایه می‌شده، شامل گرانی های اخیر و تعدیل و اضافه پرداخت می‌شد در حالی که در کجای دنیا قبل از اینکه پیمانکار، کاری کرده باشد، صورت وضعیت ارائه می‌کند؟
چرا نمی‌خواهید بپذیرید که پیمانکار در همان ابتدای پروژه‌ای که چندین ماه تعطیل بود، تقریبا همه پول خود را گرفت و از ۱۲۴ میلیارد تومان اعتبار اولیه پروژه، بیش از ۱۱۰ میلیارد تومان آن را قبل از هر اقدامی دریافت کرده باز باید از او تشکر کنیم که انصاف به خرج داد و با وجود دریافت پول قبل از کار، فرار را بر قرار ترجیح نداد و ماند و کار کرد؛ شما در وسط کار، به پیمانکار دستورات جدیدی از جمله احداث دیوار حایل و ۲۵ درصد افزایش اعتبار دادید و مبلغ اعتبارات پروژه را به حدود ۱۷۰ میلیارد تومان افزایش دادید حالا بماند که ماجرای دیوار حایل و ریزشی بودن یا نبودن خاک اطراف این مخزن، خودش داستان جالبی دارد.

آیا این کارهای شما، صرفه و صلاح دولت را رعایت کرده است؟
آیا واقعا پاسخی واقعی به نهادهای نطارتی، مردم، رسانه‌ها و مهمتر از آن به وجدان خودتان دارید؟ یا در لای کلمات و ظاهرسازی و بروکراسی و سندسازی به دنبال فرار از مسئولیتتان هستید؟

بالاخره یا جنس خاک، ۵۸ درصد سنگی نیست و استفاده از آیتم پرسود خاکبرداری با پیکور یک بذل و بخشش از بیت‌المال برای پیمانکار یا افراد دخیل بوده یا هم جنس خاک به قول شما، سنگی است و چون چنین خاک‌هایی امکان ریزش ندارند، با دستورتان برای احداث دیوار حایل آن هم در وسط کار، بیت المال را به نفع افراد خاصی هدر دادید و یا هم در هر دو مورد این حیف و میل بیت‌المال انجام شده و دست کم این یک ابهام است که رسانه‌ها و مردم حق دارند بپرسند و شما هم موظف هستید پاسخ دهید.

نکته‌ی دیگری که در این جوابیه وجود داشت، تاکید و تکرار شما بر ورود دادستان برای برخورد با رسانه‌های منتقد است اما غافل از این هستید که شخص آقای دادستان و تیم او، تسلط کاملی بر مسایل اداری و مالی و ساز و کارهای پروژه‌ها دارند و قطعا به این ابهامات ورود خواهند کرد و نه با رسانه‌هایی که طبق قانون سوت‌زنی و بر اساس وظایف خود عمل می‌کنند بلکه با مدیران متخلف برخورد خواهد کرد.

متن جوابیه آب و فاضلاب

جوابیه آب و فاضلاب به خبر ریواس جنوب/ رضایی: توکن امضایم دست خودم است و مسئولیت پرداخت‌های مالی را به عهده می‌گیرم/ هنوز به پیمانکار مخزن پول ندادیم

 

دبیر این صفحه:

لینک کوتاه خبر:

https://rivasjonoob.ir/?p=219112

1 Comment

  • به فرض که آقای رئیس درست بگند که احتیاج به دیوار حائل باشه آیا مناقصه گذاشته یا اینکه مستقیم داده به پیمانکار نور چشمی دومآ آیا خود مغزن مناقصه گذاشته یامستقیم داده به پیمانکار نور چشمی درآخر این مخزن نه سنگی داره که احتیاج به دستگاه مخصوص داشته باشه ونه احتیاجی به دیوار حائل داشته بعد هم اگه قراره است ریزش کند با این دیوار ۴۰سانتی نمیشه جلوی ریزش گرفت بنده دیوار ۸۰سانتی کارکردم خاک که با لودر ریختن پشتش آمد پایین که البته اینجا نیازی به دیوار نبوده

شما هم دیدگاهتان را با دیگران به اشتراک بگذارید

اگر مایل هستید ایمیل و شماره تماستان را هم وارد کنید؛ این اطلاعات منتشر نمی‌شود.

برخی ناگفته‌های رضایی از ۲۰ ماه مدیریتش بر آب و فاضلاب کهگیلویه و بویراحمد/ او قرار است با چه خبر خوشی از تهران برگردد؟ یادی از « لدنی‌نژاد» و چند کار خوبش/ پاسخ جالب رضایی به ماجرای شکستگی‌ها و تخریب آسفالت‌ها/ توپی که جلوی پای شهردار یاسوج است/شغل جدید برخی پیمانکاران/ ماجرای دفاع رضایی از مدیران قبل از خودش!