یک دم خروس دیگر از مدیریت آب و فاضلاب بیرون زد/ استخدام فله‌ای با چراغ خاموش/ آقای امینی، روی سخنم با شماست؛ طراحی مهندسی یک تخلف با یک کلاه شرعی

ریواس/ رضا رضایی، مدیرعامل غیربومی آب و فاضلاب کهگیلویه و بویراحمد و تیم او که در این چند ماه، با ابهامات مالی، تخلفات و اقدامات عجیب و غریب، حاشیه‌ساز شدند، در تازه‌ترین مورد، با طراحی رندانه یک تخلف دیگر، تلاش کردند تا مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب کشور را فریب دهند و با یک کلاه شرعی حدود ۳۰ نیروی سفارشی را غیرقانونی و بدون آزمون، جذب کنند؛ نیروهایی که بسیاری از آنها مشغول به کار شدند اما رضایی برای فرار از حسابرسی در سازمان‌های نظارتی می‌خواست با فریب دادن آب و فاضلاب کشور، یک مجوز هم برای این تخلف خود بگیرد به عبارتی ابتدا نیرو جذب می‌کنند و بعد به فکر مجوز آن می‌افتند! جزییات این تخلف و شیوه‌ی عجیب آن را در این گزارش بخوانید.
شکستگی لوله آب شرب مردم توسط شهرداری یاسوج

یک دم خروس دیگر از مدیریت آب و فاضلاب بیرون زد/ استخدام فله‌ای با چراغ خاموش/ آقای امینی، روی سخنم با شماست؛ طراحی مهندسی یک تخلف با یک کلاه شرعی

ریواس/ رضا رضایی، مدیرعامل غیربومی آب و فاضلاب کهگیلویه و بویراحمد و تیم او که در این چند ماه، با ابهامات مالی، تخلفات و اقدامات عجیب و غریب، حاشیه‌ساز شدند، در تازه‌ترین مورد، با طراحی رندانه یک تخلف دیگر، تلاش کردند تا مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب کشور را فریب دهند و با یک کلاه شرعی حدود ۳۰ نیروی سفارشی را غیرقانونی و بدون آزمون، جذب کنند؛ نیروهایی که بسیاری از آنها مشغول به کار شدند اما رضایی برای فرار از حسابرسی در سازمان‌های نظارتی می‌خواست با فریب دادن آب و فاضلاب کشور، یک مجوز هم برای این تخلف خود بگیرد به عبارتی ابتدا نیرو جذب می‌کنند و بعد به فکر مجوز آن می‌افتند! جزییات این تخلف و شیوه‌ی عجیب آن را در این گزارش بخوانید.

به گزارش ریواس جنوب از یاسوج، در چند ماه اخیر سلسله گزارشاتی از تخلفات و ابهامات آشکار و پنهان آب و فاضلاب استان کهگیلویه و بویراحمد از جمله موضوع تعیین درصد عجیب و غریب جنس خاک در پروژه‌ی مخزن ۱۵ هزار مترمکعبی و هدررفت غیرقابل تحمل بیت‌المال تا جایی که درصد سنگ موجود در خاک نرم و باغچه‌ای پارک جنگلی را در سرجمع ۸۳ درصد انتخاب کردند تا از آیتم پرسود و پرهزینه‌ی خاکبرداری با پیکور بهره ببرند!

این در حالی است که دقیقا کنار همین پروژه، قبرستانی است که قبرها را با بیل و کلنگ حفر می‌کنند و جنس این خاک، حتی با مشاهده عادی هم معلوم است که ۸۳ درصد که هیچ شاید ۱۰ درصد هم سنگ ندارد!

موضوع حقوق‌های بالا و غیرمتعارف مدیرعامل و معاونینش، موضوع اضافه‌کاری و حق ماموریت و جمعه کاری و تعطیل کاری، موضوع قبوض آب و حق انشعاب‌های فاضلاب، و نهایتا کارت رفاهی این حلقه‌ی نزدیک به مدیر و هر رفاهیات دیگری موضوعاتی بودند که قبلا به آنها اشاره شد اما اخیر یک دم خروس دیگر هم از مدیریت آب و فاضلاب کهگیلویه و بویراحمد بیرون زد!

انتشار این گزارشات، هزینه‌های مادی و معنوی زیادی برای ریواس جنوب داشت اما از آنجا که این رسانه برای مبارزه با فساد و تخلف مدیران خود را متعهد می‌داند بدون واهمه از این هزینه‌ها و تهدیدها، چنین مسیری را با توکل بر خدا ادامه می‌دهد و البته که روی حمایت دستگاه قضا، دادستان پاک‌دست و مقتدر مرکز استان، مدیرکل کاربلد بازرسی و نهایتا مردم حساب باز کرده است.

رضا رضایی که در بدو ورود به استان خودش را یک جانباز اهل حلال و حرام معرفی کرده بود و در ابتدای مدیریتش نیز اقدامات خوبی برای آباد کردن ویرانه‌‌ی آب و فاضلاب وعده داده بود، رفته رفته اسیر حواشی شد و در دو پروژه‌ مهم و با انتخاب دو پیمانکار غیر بومی که یکی از آنها همشهری‌اش بود، و از قضا آن پروژه به محلی از حیف و میل بیت‌المال هم بدل شد، به شدت زیر سوال رفت و این حواشی با افشای فیش حقوقی و حق ماموریت و تعطیل کاری و اضافه کاری که برای خودش تعیین می‌کرد، به پاشنه‌ی آشیل مدیریتش تبدیل شد.

همه‌ی این‌ها به کنار، جدیدا اسنادی به ریواس جنوب رسیده که نشان می‌دهد مدیرعامل آب و فاضلاب کهگیلویه و بویراحمد با چراغ خاموش در این مدت به فکر تزریق نیرو به بدنه‌ی آبفا بوده و حدود ۳۰ نیرو را در همین مدت اندک به صورت فله‌ای و غیرقانونی بر سر کار آورده یا در شرف این کار هستند.

شیوه‌ی این جذب فله‌ای نیرو آنقدر عجیب بود که گویا برخی مدیران ما در تخلف، ابتکار عمل و تدبیر دارند!

ماجرا از این قرار است که در آب و فاضلاب کهگیلویه و بویراحمد، ۱۳ نیروی طرحی کار می‌کردند که حقوق آنها از محل اعتبارات برنامه و بودجه و پروژه‌های عمرانی تامین می‌شد و در ادامه یک نفر از این افراد تبدیل وضعیت و دیگری بازنشسته شد و ۹ نفر دیگر به صورت طرحی در حال فعالیت بودند که مدیرعامل آب و فاضلاب کهگیلویه و بویراحمد با زیرکی، مکاتبه‌ای به آقای امینی، مدیرعامل آب و فاضلاب کشور انجام می‌دهد و به این بهانه که می‌خواهد نیروهای طرحی را به شرکتی ( پیمانکاری، حجمی) تبدیل کند، در کنار آن ۹ نفر، یواشکی اسامی حدود ۳۰ نفر دیگر را هم پیوست می‌کند تا در شلوغی کارها، آقای امینی را فریب دهند و چنین مجوزی صادر شود!

آنها که می‌دانستند آقای امینی مجوز جدید استخدامی آن هم بدون آزمون را نمی‌دهد، تلاش کردند اینطور جا بندازند که این نیروها اکنون به عنوان طرحی مشغول به کار هستند و ما فقط می‌خواهیم وضعیت استخدامی آنها را از طرحی به حجمی تبدیل کنیم و برای همین به جای ۹ نفری که واقعا نیروی طرحی بودند قریب به ۴۰ نفر را در پیوست مکاتبه با تهران، ارسال کردند.

رضایی در واقع ابتدا استخدام کرد بعد دنبال مجوز آن بود!

رضایی می‌خواست، لیست مورد نظر خودش را در قالب آن مکاتبه‌ی به ظاهر قانونی، جا بدهد و با فریب آب و فاضلاب کشور، یک مجوز بگیرد و یک کلاه شرعی روی این کار خلاف قانون و انصاف و عدالت خودش بگذارد.

جالب این جاست که آقای مدیرعامل می‌خواست با قربانی کردن نیروهای طرحی که حقوقشان را از دولت می‌گیرند، نیروهای خودش را سرکار بیاورد و برایش مهم نبود که نیروهای طرحی از این به بعد باید منتظر پیمانکار و دردسرهای حقوق شرکتی بشوند! موضوعی که موجب اعتراض نیروهای طرحی شد.

خارج از بحث تخلف آشکار در جذب نیروی بدون آزمون و استخدام‌های فله‌ای و…، همین مکاتبه‌ی آقای رضایی با تهران مبنی بر تبدیل نیروهای طرحی به پیمانکاری از آنجا که قانون به صراحت می‌گوید هرگونه تغییر در وضعیت کاری یک کارگر باید با رضایت او باشد، قانونی نبود؛ از طرفی، مدیر باید تلاش کند وضعیت استخدامی نیروهایش را به پیمانی و رسمی تغییر دهد نه اینکه وضعیت استخدامی آنها را یک پله پایین بیاورد!

 

در لحظه‌ی تنظیم این گزارش، برای هیئت تحریریه ریواس جنوب مسجل نشده که آیا مدیرعامل آب و فاضلاب کشور، فریب مسئولان کهگیلویه و بویراحمد را خورده و مکاتبه را امضا و دستور داده یا نه اما از آقای امینی که برادر سه شهید است انتظار داریم تا دیر نشده دستور توقف این اقدامات خلاف قانون را صادر کند و جلوی آن را بگیرد؛ انتظار می‌رود آقای امینی اجازه ندهد که به اسم او و آبروی او، افرادی برای سفارش این و آن و منافع زودگذر خود تخلف کنند!

آقای امینی، بدانید که در استان کهگیلویه و بویراحمد، چندین همکار شما که آبدار بودند به دلیل درآمد پایین و مشکلات معیشتی، درگیر حوادث متعددی از جمله خودسوزی و حلق‌آویز شدند، انتظار می‌رفت اگر آب و فاضلاب به نیرو نیاز دارد همین آبدارهایی که گاها فقط حقوق ۴ ساعت کار را می‌گیرند تمام وقت شوند تا هم نیاز به نیروی جدید نباشد هم این افراد به جای حقوق‌های پایین، حقوق کامل کارگری بگیرند و از طرفی امورات آب و فاضلاب نیز بچرخد!

وقتی شما نیروهایی دارید که تمام وقت نیستند چرا دنبال نیروی جدید هستید؟

امروز که حدود سه هفته از تیرماه گذشته، هنوز حقوق نیروهای رسمی آب و فاضلاب پرداخت نشده حالا چگونه است که آقای رضایی نیروی جدید استخدام می‌کند؟

اصلا فرض بر این است که نیروی جدید نیاز دارید، مگر قانون به صراحت نمی‌گوید که هرگونه استخدام باید با برگزاری آزمون و رقابت عادلانه باشد؟ چرا در سکوت و چراغ خاموش حدود ۳۰ نیرو را جذب کردید؟

مگر دیوان عدالت اداری علیه توانیر و وزارت نیرو رای نداده که هیچ فردی حق صدور مجوز استخدام بدون ضابطه ندارد؟ مگر وزیر وقت بخشنامه نکرده که هر استخدامی باید با برگزاری آزمون و کسب مجوزات قانونی باشد ؟ مگر هنوز این قانون و دستورالعمل‌ها پابرجا نیستند؟ مگر وزیر جدید، استخدام فله‌ای و مجوزات سفارشی و امضاهای طلایی را به شما ابلاغ کرده است؟

وقتی وزیر نیرو در دولت شهید رئیسی، حتی اختیارات خودش در استخدام‌ها را حذف می‌کند، چطور شما اجازه می‌دهید یک مدیر زیردست به اسم شما و با امضای شما، این ۳۰ نفر را غیرقانونی استخدام کند؟ این ظلمی در حق دولت پزشکیان و در تضاد با شعارهای عدالت محوری او خواهد بود.

آقای امینی، سوابق شما بسیار روشن است و در این شکی نیست اما صحبت از سواستفاده از شما و امضایتان است؛ اگر این مکاتبه را امضا کردید آن را پس بگیرید و اگر هنوز امضا نکردید هم هرگز آن را امضا نکنید.

نکته‌ی دیگر پشت‌پرده‌ی این تخلف و ریسک مدیرعامل غیربومی آب و فاضلاب است؛ او که بعید است از ایلام نیرو استخدام کرده باشد اما چرا زیر بار این تخلف رفته و این ریسک را پذیرفته است؟ آیا این اقدام آقای مدیرعامل نوعی باج دادن به معاون خاص و نماینده‌ی خودخوانده و ناخوانده‌ی تاجگردون در آب و فاضلاب است؟ اگر شخص رضایی در این استخدام‌ها، سودی نداشته با چه امتیازی، این سفارشات را پذیرفته است؟

آیا طراحی این تخلف هوشمندانه و این ایده که در قالب تغییر وضعیت نیروهای طرحی به شرکتی، لیست ۹ نفره نیروهای طرحی فریب به ۴۰ نفر شوند، طراحی شخص آقای رضایی بود یا نماینده‌ی ناخوانده‌ی تاجگردون یا دیگر معاونین او؟

نکته‌ی دیگری که وجود دارد انزوای استاندار و باز بودن میدان تخلف و ابهام و نارضایتی مردم و بی‌عدالتی از سوی برخی مدیرانش است که انتظار می‌رود آقای استاندار، جلوی این اقدامات را بگیرد نه اینکه حتما باید بازرسی و دادستان ورود کنند تا او متوجه شود و واکنشی نشان دهد! کار بازرسی استانداری چیست؟ کار دفتر فنی استانداری چیست؟

هاشم امینی، مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور که برادر سه شهید و یک جانباز است و سوابق روشنی دارد قطعا در این تخلف مهندسی‌شده، نقشی ندارد و با شناختی که از او وجود دارد قطعا حتی اگر در شلوغی کارها و حجم بالای مکاتبات و رندی متخلفان در اضافه کردن لیست نیروها و هر دلیل دیگری، مجوزی برای این تخلف داده، جلوی او را می‌گیرد و اگر هم هنوز این مکاتبه امضا نشده، بعد از این گزارش و افشاگری ریواس جنوب، قطعا چنین کاری نخواهد کرد و قبل از ورود بازرسی و نهادهای نظارتی، مدیرعامل آب و فاضلاب کهگیلویه و بویراحمد را پاسخگوی کارش خواهد کرد.

 

توضیح؛ ریواس جنوب هرگز مخالف استخدام جوانان این مرز و بوم نیست اما نباید کتمان کنیم که استخدام‌های غیرقانونی، علاوه بر نارضایتی عمومی و بی‌عدالتی برای خود استخدام شدگان نیز تضمین شغلی نمی‌آورد و با نظارت‌های نهادهای بازرسی و رسانه‌ها، همواره استرس و ناامنی شغلی برای این افراد وجود دارد لذا بهتر است استخدام‌های با کسب مجوز و مسیرهای قانونی خود انجام شوند نه سفارشات و بی‌عدالتی و فله ای!

 

انتهای پیام/ بنام

دبیر این صفحه:

لینک کوتاه خبر:

https://rivasjonoob.ir/?p=219494

4 Comments

  • شرکت خصوصی هست از جیب بابات پرداخت نمیشه
    حیف اسم خبرنگار که امثال مث تو بخای حتی اداشو دربیاری،حیف ریواس،اسمتو بزارن علف خرس،

    • دوست عزیز اگه شما جز اونایی هستید که از این شرکت خصوصی می‌خورید نوش جان حرف ما اینه که به همه کارمندان با عدالت بدن نه اینکه مثلاً به شما که در حلقه‌ی نزدیکانشون هستی بدن به کارمندی که در گرمای شدید لیکک داره عرق می‌ریزه ندن

  • آب و فاضلاب حوزه ی مادوان هم اشکال دارد بررسی شود به بنده گفتند کنتور آب تان خراب است گفتم هفت سال پیش در زمستان شیشه اش ترکید شیشه را تعمیر کار مجازی که با خودتان همکاری میکرد عوض کرد از اون روز تا حالا فیشش می آمد و پرداخت میکردیم گفتند باید بررسی شود اومدند بررسی کردند گفتند سالم است ولی باید عوض شود گفتیم چرا؟حالاکنتور چنده گفتند ۲۷۰۰گفتیم عوض کنید عوض نکردند تا شش ماه بعد دوباره فیش نیامدرفتیم گفتند ۱۱۶تومن پرداخت کن پرداخت کردیم یه فرم هم گفتند پر کردیم بعد از چندروز یه نفر زنگ زد آمد کنتور راعوض کرد۶۵۰۰شش میلیون و پانصد ازماگرفت وکنتور عوض کرد چرااین کارها انجام می‌شود چرا نظارت برآب و فاضلاب نیست چرا بین مشتریان قومی وغیره قومی تفاوت قائل می‌شوند

شما هم دیدگاهتان را با دیگران به اشتراک بگذارید

اگر مایل هستید ایمیل و شماره تماستان را هم وارد کنید؛ این اطلاعات منتشر نمی‌شود.

برخی ناگفته‌های رضایی از ۲۰ ماه مدیریتش بر آب و فاضلاب کهگیلویه و بویراحمد/ او قرار است با چه خبر خوشی از تهران برگردد؟ یادی از « لدنی‌نژاد» و چند کار خوبش/ پاسخ جالب رضایی به ماجرای شکستگی‌ها و تخریب آسفالت‌ها/ توپی که جلوی پای شهردار یاسوج است/شغل جدید برخی پیمانکاران/ ماجرای دفاع رضایی از مدیران قبل از خودش!