حرفهای تکاندهنده رئیس دانشگاه علوم پزشکی یاسوج غلامنژاد: یک دانشگاه زمینگیر را تحویل گرفتم/ جراحی سلامت را با جدیت آغاز کردیم
پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/
رئیس دانشگاه علوم پزشکی یاسوج با اشاره به ناوگان زمینگیر اعزام در کهگیلویه و بویراحمد گفت: اگر چه موانع کار و سهلانگاریهای گذشتگان تمرکز ما را گرفته است اما وعده جراحی سلامت در بهداشت و درمان این استان جدیست و مردم به زودی برکات ان را در این دولت لمس خواهند کرد.
به گزارش ریواس جنوب از یاسوج، محمد غلامنژاد، رئیس دانشگاه علوم پزشکی یاسوج است، او حدود یکسال و چند ماه این مسیولیت مهم را عهدهدار شد و این روزها با انتقاداتی مواجه است که نتوانسته آنگونه که باید به شعارهای روز معارفهاش عمل کند.
ریواس جنوب به سراغ او رفته تا پاسخهایش را به ایرادات بشنود؛ آنچه میخوانید ماحصل این گفتوگو است.
غلامنژاد بارها واژه جراحی سلامت را به کار برد و بارها از ضرورت دور شدن دانشگاه از سیاست را مطرح کرده است اما او واقعا برای یک جراحی موفق چه موانعی دارد؟
همینطور که حرف میزدیم و قدم میزدیم، پیشنهاد میدهد تا برای جواب این پرسشم سری به محوطه نقلیه دانشگاه بزنیم.
واقعا آنچه دیدم چیزی شبیه به صحنههای جنگ بود، حدود ۳۰ آمبولانس در این پارکینگ زمینگیر شدند و بدون استفاده رها شدند.
تاریخ خرید آمبولانسها نیز برایم عجیب بود؛ چرا باید این سهلانگاری صورت گیرد که ناوگان حمل و نقل یک دانشگاه اینگونه زمینگیر شود؟
دکتر غلامنژاد ذهنم را سمت هزینه تعمیر این ۳۰ آمبولانس میبرد و میگوید شما رسانهها باید با آگاهی از وضعیتی که دانشگاه را تحویل گرفتم، از من جراحی سلامت بخواهید؛ نمیگویم نمیشود و نمیکنم بلکه روی حرفم هستم و این جراحی شروع شده و دلیل این هجمهها هم همین است اما کار یک روز و یک سال نیست.
او گفته که رئیس سازمان اورژانس کشور را به تماشای این آمبولانسها آوردم و چنان برایشان عجیب بود که همانجا وعده دادند تا از اعتبارات وزارت برای تعمیر آنها کمک کند؛ ۲ دستگاه هم آمبولانس جدید برای ۲ بیمارستان بهمئی و گچساران آمده که اینها تلاشهایی است تا این جراحی را در بخش ناوگان اعزام انجام دهیم.
اینها کارهایی است که باید در گذشته میشد و نشد و اکنون آن را به عنوان یک مطالبه فراموش شده مطرح کردیم.
شما در نظر بگیرید که دو سال است حتی وزارتخانه هم آمبولانس جدید نخریده است اما در استان ما این حجم از آمبولانسها گوشهای خاک میخورند و اکنون هزینه تعمیر آنها چند برابر شده است.
تعارفی ندارم و میگویم که ناوگان اورژانس را در وضعیت نامطلوبی تحویل گرفتم، در عمده شهرستانها، آمبولانسها توان اعزام بیماران به سایر شهرها را ندارند و در حد جابجایی درون شهری استفاده میشوند.
از طرفی شما حجم نیاز بیماران به اعزام به استانها و شهرهای دیگر را ببینید، اینها کار را سخت کرده و تمرکز مدیریتی را در هر سیستمی میگیرد.
متاسفانه ما درگیر مشکلات ابتدایی هستیم که از گذشته به ارث بردیم و با این اوصاف از کارهای بزرگتر غافل میشویم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی میگوید، برای پاسخ ملموس به سوال شما و فقط برای نمونه شما را به دیدن این آمبولانسهای زمینگیر دعوت کردم که مشت نمونه خروار باشد و گرنه در عمده بخشهای دانشگاه چنین وضعیتی را رقم زدند و به من تحویل دادند.
من اصلا نمیخواستم وارد این بحثها شوم که خدای ناکرده مردم آسیب ببینند اما این ایام انواع ایرادات و اتهامات و کارشکنیها شده و مجبور شدم اینگونه به سوالات شما پاسخ دهم.
شما ببینید در بسیاری از امور از جمله راهاندازی رادیوتراپی، پزشکی هستهای و تعمیر، تجهیز و خرید ناوگان اورژانس، پروژههای عمرانی تعطیل و نیمه تعطیل، راهاندازی بخشهای فوق تخصصی و… در طی سالیان گذشته غفلت شده و به جای آنکه مدیران قبل پاسخ دهند که چرا میتوانستند و نکردند میایند و مدیری که تازه آمده را متهم به کمکاری میکنند.
دانشگاه متولی سلامت مردم بوده و اما دانشگاه علوم پزشکی در سالیان گذشته بیشتر درگیر حاشیههای بکارگیری نیروی انسانی غیر تخصصی شد و آقایا دانشگاه را در حد یک بنگاه کاریابی تنزل دادند!
من از رسانهها واقعا کمکمیخواهم، آنها باید بدانند که اصلاح امور در این دانشگاه با چنین عملکردی واقعا زمانبر است.
خود همین نیروهای غیرمتخصصی که در جاهای تخصصی به کار گرفتند، اکنون معضل بزرگی برای دانشگاهی است که میخواهیم آن را به ریل اصلیاش برگردانیم.
نتیجه بهکارگیری نیروی فلهای در بخش بهداشت و سلامت این استان همین است که سیستم سرمایشی و گرمایش یک بیمارستان که به تازگی تحویل داده شد کمتر از دو سال از کار میافتد.
اینها همه وقت و بودجه دانشگاه را میگیرد و تازه اینها فقط نمونههایی از محصول عملکرد گذشته است.
شما ببینید در کنار دست ما، استان چهارمحال بختیاری دو دستگاه رادیوتراپی دارد، شهر کوچکی مانند دزفول رادیوتراپی دارد ولی استان ما با این حجم بیماران، چنین دستگاهی را ندارد و حاصل آن آواره شدن بیماران در استانهای مجاور است!
چرا این کارها را نکردند؟
من خودم را پاسخگوی مردم و رسانهها میدانم و این همه کمبود را بهانه نمیکنم ک تا آخرین لحظه تلاش میکنم موثر باشم و قدمی رو به جلو برای مردم بردارم اما اگر بدانید چه دانشگاهی را تحویل گرفتم قطعا انتطارات فروکش خواهد شد.
شما ببینید بدهی فقط یک بیمارستان در استان ما بیش از ۸۰ میلیارد تومان است و عمده بیمارستانهای ما چنین بدهیهایی دارند.
اما با وجود این همه مانع، انگیزه خدمت و کار در این دانشگاه دوچندان شده و مردم به زودی برکات اقدامات موثر دولت مردمی را در بخش سلامت لمس خواهند کرد.
وی در پایان رسالت دانشگاه علوم پزشکی را تامین سلامت مردم دانست و از همه سیاسیون، رسانهها، نهادها و مسئولین ارشد برای بازآرایی و احیا این مهم کمک خواست.
ایشون فک می کنند همه متخصص ها باید گچسارانی باشند یا مداح
ای کاش بقیه مدیرکل ها هم مثل شما بودن واقعا علت عقب ماندگی استان نبودن مدیرانی همچون شماست
[…] علیکم در خصوص خبر درج شده در آن پایگاه تحت عنوان “حرف های تکان دهنده رییس دانشگاه علوم پزشکی یاسوج”،لازم است نکاتی در خصوص این اظهارات جهت تنویر افکار […]
فقط یاد گرفتیم مشکلات را بزاریم به گردن همدیگر