ذکر چند نکته و توصیه اخلاقی در خصوص مسائل روز جامعه/ بقلم نادر منتظریان

در تاریخ اسلام کم نبودند کسانی که به نام دین و اسلام چه خیانت ها که نکردند، اما عزیزان در جبهه حق، شناخت و داشتن بصیرت، نسبت به تهدیدات و آسیب ها و فرصت ها بسیار ضروری است چه بسا عدم شناخت ما باعث شود که فرصت و تهدید را جابجا ببینیم
نادر منتظریان

ذکر چند نکته و توصیه اخلاقی در خصوص مسائل روز جامعه

✍ نگارنده: نادر منتظریان

به نام خداوند بخشنده و مهربان

✅ تذکری به خودم و دیگر عزیزان
? افشای عيوب مردم در برابر ديگران حرام است، نه بازگويى عيوب افراد به خود آنان. پيامبر خدا فرموده است: مؤمن، آيينه‌ى مؤمن است. پس ضرورت دارد جای طرح مطالب را بشناسیم زیرا هر سخنی جایی و هر نکته مکانی دارد!
افشاى عيوب مردم به هر نحوی باشد حرام است. (چه با شعر، طنز، تصريح، تلويح، حكايت، شكايت و …) «لا يُحِبُّ اللَّهُ الْجَهْرَ بِالسُّوءِ مِنَ الْقَوْلِ»

در مواردی هم که جواز افشاى عيوب داریم نباید از مرز حقّ تجاوز کنیم چون خداوند شنوا و داناست. «سَمِيعاً عَلِيماً»
بايد نسبت به خوبى‌ها مشوق بود و نسبت به بدى‌ها، بخشاينده. إِنْ تُبْدُوا خَيْراً … أَوْ تَعْفُوا عَنْ سُوءٍ
?برادران و خواهران عزیز ضرورت ندارد وقت بگذاریم و تلاش و تجسس کنیم که عیوب مردم را کشف و با طرح آن عیب، آبرو و کرامت انسانها را از بین ببریم. اینگونه عمل و رفتار در زندگی ما در دنیا اثر وضعی و در آخرت پاسخ گویی دارد، البته آنکه ماموریت اداری دارد در چارچوب خود استثناست،
?عزیزان، اگر دوست دارید به مراتب و درجات عالی برسید باید صاحب اخلاص شوید، خلوص پیدا نمی کنید مگر اینکه اهل ریاضت و رعایت در عمل باشید.
? قضاوت در مورد دیگران بسیار مهم است باید خیلی دقت کنیم چه بسا داشته های معنوی را که با زحمات و سختی های فراوان، به دست آورده ایم با یک قضاوت نا بجا در مورد دیگران، همه را از دست دهیم.

?بر اساس شک و شبهه و ظن اظهار نظر نکنیم. اگر کسی یک پیراهن از ما بیشتر پاره کرده و در راه دین و احیا، تثبیت، حفظ و استمرار انقلاب اسلامی زحمت کشیده و بر نگاه اعتقادی خود مستحکم ایستاده، ارج نهیم، قَدر شناس باشیم، چه بسا خیلی از این افراد که هم رزم شهیدان بودند و توفیق شهادت پیدا نکردند خداوند آنها را نگه داشت که در ادوار بعدی پاسدار خون شهداء و ارزش‌ها باشند، آزمایشِ بسیار سنگینی متوجه همه ما است. چرا که در دوران فتنه و در زمانی که کوره راههای فراوان پیش روی ماست، لذایذ و شیرینی های دنیا و سختی ها و مشکلات روزمره دنیا و تشخیص حق از باطل بسیار سخت است، و توفیق در راه و مسیر حق ماندن، لطف خداوند و داشتن بصیرت می خواهد هر چند در جامعه دینی ما شاخص داریم و مهمترین آن ولایت است اما ولایی ماندن بصیرت می خواهد، توجه می‌خواهد، از منافع و مصالح خود گذشتن و منافع دین و انقلاب و کشور را دیدن می خواهد لذا در دورانی که فضا غبار آلود است باید تلاش کنیم جبهه واقعی حق را به خوبی تشخیص دهیم و عواملی که باعث تقویت آن می‌شود را رعایت کنیم حتی اگر به خواسته های دنیایی مان نرسیم، بنابراین اینجا برای همه ما، محل آزمايش است.

?همه باید تلاش کنیم که انسجام و اتحاد جبهه حق تقویت شود و از هر کلامی که باعث می‌شود در جبهه حق تفرقه ایجاد شود پرهیز کنیم، مَنیت ها را باید کنار گذاشت. ما خود را پیرو رهبری می دانیم که برای حفظ دین و انقلاب و پیشگیری از عدم گسست در جامعه، سختی ها و ناملایمات و تندرویها را تحمل می کند و به واسطه عملکرد کسانی که بر کرسی های جمهوری اسلامی نشسته اند و با عملکرد بَد خود جامعه را به جایی رسانده اند که آستانه تحمل مردم به پایین ترین درجه ممکن رسیده است چه ناسزاها در جامعه که نثارش می شود اما برای رضای خدا تحمل می کند و حتی لب به گلایه هم نمی گشاید. البته شاید با مولا و مقتدایش درد دل کند اما هر بار و به هر مناسبت که با مردم حرف می زند با لب خندان و نشاط و چهره گشاده ظاهر می شود تا با این شیوه نشاطی به جامعه بدهد،
اما همیشه تکیه کلام و تاکید بر اتحاد و انسجام و ایثار و از خودگذشتگی و صداقت، رعایت ادب و اخلاق، پرهیز از دنیا زدگی و دنیاخواهی، دوری از فساد و گناه، و بصیرت افزایی و روشنگری داشته است. قطعا اینها برای جامعه، خصوصا آنهایی که در انقلابی گری، مدعی ترند به عنوان یک درس نباید فراموش شود. بویژه برای ما که مدعی ولایت مداری هستیم و جایگاهی از ولایت که در دین اسلام می دانیم، نه تنها درس بلکه سمعا و طاعتا باشد.

?در تاریخ اسلام کم نبودند کسانی که به نام دین و اسلام چه خیانت ها که نکردند، اما عزیزان در جبهه حق، شناخت و داشتن بصیرت، نسبت به تهدیدات و آسیب ها و فرصت ها بسیار ضروری است چه بسا عدم شناخت ما باعث شود که فرصت و تهدید را جابجا ببینیم که در چنین وضعیتی نه تنها جبهه حق تقویت نمی‌شود بلکه هر حرکت ما ولو با نگاه خیرخواهی نه تنها تاثیر مثبت ندارد بلکه باعث تضعیف جبهه حق می شود.

?کلام آخر اینکه حکومت و نعمت انقلاب اسلامی دستآوردهای فراتر از انتظاری داشته است اما در شرایط فعلی، اقدامات دشمنان آگاه و دوستان نااگاه، حلقه را بر مردم تنگ کرده تا جایی که یأس و ناامیدی شدیدی بر جامعه حاکم کرده اند لذا ما وظیفه داریم جوری عمل کنیم که امید را در جامعه زنده کنیم، شک نکنید هر حرکت نسنجیده در بین نیروهای انقلاب باعث خودزنی خودشان و از بین بردن امید در جامعه می‌شود.

?همه چیز با گذشت و ایثار، دوری از مَنیت و خودخواهی قابل حل است. ان شاءالله
با تشکر/نادر منتظریان
بهمن ماه ۱۳۹۹

دبیر این صفحه:

لینک کوتاه خبر:

https://rivasjonoob.ir/?p=109288

2 Comments

شما هم دیدگاهتان را با دیگران به اشتراک بگذارید

اگر مایل هستید ایمیل و شماره تماستان را هم وارد کنید؛ این اطلاعات منتشر نمی‌شود.

بازگشت به کار هدایت‌خواه و ۱۰۰ سوال بی‌جواب؛ آیا خانم پناهی جسارت توضیح دادن به مردم را دارد؟ راز خوش‌خدمتی به ستار هدایت‌خواه چیست؟ آیا استخدام در سن پیری ارتباطی با شورای انقلاب فرهنگی دارد؟ ارتباط حذف خرامین از دانشگاه با انتقاداتش از تاجگردون چیست؟ ماجرای دستکاری در مدرک تحصیلی استاد اخلاق چه بود؟ تناقضات رفتاری و کلامی در دانشگاه علوم پزشکی یاسوج