امکان وقوع زلزله بیش از هفت ریشتر در منطقه زاگرس وجود ندارد

 مدیر مرکز زمین شناسی و اکتشافات معدنی جنوب کشور: در بخش‌های شمالی کشور امکان وقوع زلزله هفت ریشتری وجود دارد اما در منطقه زاگرس با توجه به شرایط زمین شناسی آن این امکان وجود ندارد و از لحاظ شرایط زمین شناسی منطقه، وقوع چنین زلزله‌ای غیر ممکن است.

 مدیر مرکز زمین شناسی و اکتشافات معدنی جنوب کشور مستقر در شیراز، با اشاره به وقوع زمین‌لرزه‌ ۵.۹ ریشتری در مرز استان‌های فارس و بوشهر گفت: بر خلاف آنچه که در شبکه‌های مجازی شایع شده، در این منطقه امکان وقوع زلزله‌های بیشتر از هفت ریشتر وجود ندارد.

 طهمورث یوسفی، دوشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: در بررسی‌ محدوده‌هایی که به عنوان مرکز زلزله مذکور اعلام شد به این نتیجه رسیدیم که چون مرکز زلزله در مناطق کوهستانی بوده خسارت‌ها و تخریب‌های کمتری را شاهد بودیم.
وی ادامه داد: اگر مرکز این زلزله خارج از مناطق کوهستانی و در مناطق مسکونی بود خسارت‌های بیشتری وارد می‌شد.
او اظهار داشت: تخریب‌هایی هم که این زلزله به دنبال داشته مربوط به خانه‌های قدیمی، غیر مهندسی ساز و فاقد مقاومت لازم است.
مدیر مرکز زمین شناسی و اکتشافات معدنی جنوب کشور مستقر در شیراز بیان کرد: اینکه در چه منطقه‌ای امکان وقوع چه زلزله‌ای وجود دارد به شرایط زمین‌شناسی هر منطقه و سوابق وقوع زلزله در آن منطقه بستگی دارد.
یوسفی، با بیان اینکه منطقه زاگرس قابلیت زلزله‌های بالای هفت ریشتر را ندارد افزود:  قوی ترین زلزله‌ای که در این منطقه رخ داده مربوط به منطقه قیر و کارزین با ۶.۷ دهم ریشتر بوده و با توجه به اینکه در آن زمان خانه‌ها نسبت به امروز به مراتب از مقاومت و استحکام کمتری برخوردار بوده، میزان تخریب‌ها هم بالا بوده است.
وی ادامه داد: در بخش‌های شمالی کشور امکان وقوع زلزله هفت ریشتری وجود دارد اما در منطقه زاگرس با توجه به شرایط زمین شناسی آن این امکان وجود ندارد و از لحاظ شرایط زمین شناسی منطقه، وقوع چنین زلزله‌ای غیر ممکن است.
زمین‌لرزه‌ای به بزرگی ۵.۹ ریشتر ، ساعت ۱۱ و ۱۱ دقیقه یکشنبه ۲۹ فروردین‌ ۱۴۰۰ مرز استان‌های فارس و بوشهر را لرزاند که عمده خسارات مالی از شهرستان گناوه استان  بوشهر گزارش شد.

انتهای پیام/ منبع اصلی

دبیر این صفحه:

لینک کوتاه خبر:

https://rivasjonoob.ir/?p=116082

شما هم دیدگاهتان را با دیگران به اشتراک بگذارید

اگر مایل هستید ایمیل و شماره تماستان را هم وارد کنید؛ این اطلاعات منتشر نمی‌شود.

بازگشت به کار هدایت‌خواه و ۱۰۰ سوال بی‌جواب؛ آیا خانم پناهی جسارت توضیح دادن به مردم را دارد؟ راز خوش‌خدمتی به ستار هدایت‌خواه چیست؟ آیا استخدام در سن پیری ارتباطی با شورای انقلاب فرهنگی دارد؟ ارتباط حذف خرامین از دانشگاه با انتقاداتش از تاجگردون چیست؟ ماجرای دستکاری در مدرک تحصیلی استاد اخلاق چه بود؟ تناقضات رفتاری و کلامی در دانشگاه علوم پزشکی یاسوج

محکومیت ۴۰ مدیر و کارمند متخلف درمحاکم قضایی تا بازگشت وجوه اختلاس به بیت‌المال/ حکم انفصال و حبس برای ۳ مدیر شهرستانی/ احراز تخلف مدیران و کارکنان بیمارستان امام سجاد و محکومیت قطعی ۳ نفر/ فرار مالیاتی ۲۵۵ میلیارد ریالی در تور نظارت بازرسی / لغو مناقصه یا مزایده‌های مشکوک به ارزش ۴.۵همت برای صیانت از بیت‌المال/حمایت از تولید و سرمایه‌گذاری با ۱۲بازدید میدانی از واحدهای تولیدی و اقتصادی/ رسیدگی به ۱۵۵۰شکایت مردمی در سامانه ۱۳۶