پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/

بنیاد امید ایرانیان، شعبه فارس، در واکنش به مصوبه حجاب و عفاف، با صدور بیانیه‌ای ضمن ابراز نگرانی از پیامدهای سوء اجرای این مصوبه، از رؤسای قوای مقننه، قضاییه و به‌ویژه مجریه درخواست کرد که قبل از ابلاغ زمینه‌ی تجدیدنظر و اصلاح این مصوبه را فراهم کنند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «ریواس جنوب» متن این بیانیه به این شرح است:

بنیاد امید ایرانیان – شعبه استان فارس

 انتشار مصوبه‌ی نهایی قانون موسوم به عفاف و حجاب، موجی از شوک، واهمه و نگرانی‌های عمومی را در میان اقشار و گروه‌های مختلف مردم و جامعه ایجاد نموده است.

مهم‌ترین دلیل این نگرانی جمعی، عدم رعایت اصول و فنون قانون‌نویسی و مفاد و محتویات این مصوبه است که در تضاد آشکار با روح و متن قانون اساسی و کنوانسیون‌های حقوق مدنی – سیاسی مورد پذیرش دولت جمهوری اسلامی ایران بوده و حکایت از رویکردهای غیرفرهنگی و خشن دارد که از گذشته تجربه نیاموخته و همچنان به دنبال مواجهه با واقعیت‌های اجتماعی و فرهنگی با اتکاء به سازوکارهای قهرآمیز و خشونت‌طلبانه دارد؛
به گونه‌ای که با فرض اجرایی شدن آن، حتی انسجام نسبی اجتماعی موجود نیز تحت‌الشعاع قرار خواهد گرفت و هم‌چنین تعمیق فرسایش سرمایه‌های اجتماعی از طریق تشدید دوگانه‌های کاذب و تنش‌آفرین در سطح جامعه را شاهد خواهیم بود.

شیوه‌ی تصویب و ثمره‌ی عملیاتی شدن چنین قوانینی علاوه بر نقض حقوق بنیادین و آزادی‌های مشروع شهروندان، موجب وهن اصول قانون اساسی و به تبع آن، مخدوش شدن حاکمیت قانون و تجری شهروندان در قبال اطاعت از آن خواهد شد؛
نباید از این نکته نیز غافل شد که در صورت رواج واکنش‌های اعتراضی در مقابل این مصوبه، بخش‌های مختلف حاکمیت ناگزیر اولویت خود را به‌جای حکمرانی و تمرکز بر رفع کلان مسئله‌های اقتصادی، سیاسی و فرهنگی، بر چگونگی اجرای این مصوبه و پاسخگویی به واکنش‌های مردم، معطوف خواهد کرد که نتیجه‌ی این اقدامات، جز تحدید امنیّت و آرامش شهروندان و جامعه نخواهد بود.

طراحان و واضعین این قانون با نادیده گرفتن اصول مسلم حقوقی و قانون‌نویسی همچون عادلانه بودن قانون، قدرت الزام‌آوری و نظم‌دهی رفتار اجتماعی قانون و بدیهیات انسجام اجتماعی؛ مصوبه‌ای را وضع نموده‌اند که شاکله‌های رفتاری و کرداری شهروندان و نهادهای اجتماعی را با چالش جدی مواجه نموده و کرامت و حرمت آنان را نشانه گرفته است.

پیش‌بینی جریمه‌ها و مجازات‌های سنگین برای طیف زیادی از شهروندان به صرف مشارکت در نقش‌های تعیین شده، اثری جز تخریب باورهای عمومی نسبت به شئونات اخلاقی و مذهبی نخواهد داشت و ضمن مختل نمودن چرخه‌ی فعالیت‌های اقتصادی و فرهنگی باعث تعمیق جدی شکاف موجود بین مردم و حاکمیت خواهد شد؛
آن هم در شرایطی که در نتیجه تهدیدات خارجی و مشکلات داخلی، بیش از هر زمان دیگری به انسجام و همبستگی اجتماعی نیازمند هستیم.

بنیاد امید ایرانیان شعبه استان فارس، از همه تصمیم‌گیران و متولیان امر، رؤسای محترم قوه مقننه، قضاییه و به‌ویژه رئیس محترم جمهور به‌عنوان مسؤول اجرای قانون اساسی، می‌خواهد که با توجه به شرایط جامعه، پیامدهای سوء قابل پیش‌بینی اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و امنیتی اجرای این مصوبه، زمینه‌ی تجدیدنظر و اصلاح آن را با استفاده از نظرات علما و صاحب‌نظران قبل از ابلاغ فراهم کنند.

بنیاد امید ایرانیان، شعبه فارس

گفتنی است بنیاد امید ایرانیان فعالیت خود را از سال ۹۳ در سراسر کشور آغاز کرده است و هم‌اکنون در استان فارس ۲۱ عضو دارد.

پایان/۲۵۳۹