آقایان مدیر؛ جنگ، بهانه تعطیلی کارها نشود/ گردشگری در شرایط جنگی/ حرکت ارزشمند هتل‌داران و مراکز اقامتی کهگیلویه و بویراحمد/ تامین مواد غذایی و یک سوال!

کشور در شرایط کاملا جنگی و بحران قرار دارد اما انجام وظایف محوله، تدبیر و آینده‌نگری مسئولان در چنین شرایط اهمیت دوچندانی دارد و نداشتن آن خسارات جبران‌ناپذیری وارد خواهد کرد؛ در این مطلب این موضوع را از دو منظر گردشگری و جهاد کشاورزی بررسی کردیم و در مطالب بعدی به وظایف دیگر مدیران خواهیم پرداخت.
حاشیه‌نگاری کریم بنام از سفر رئیس قوه قضاییه

 

ریواس جنوب/ کشور در شرایط کاملا جنگی و بحران قرار دارد اما انجام وظایف محوله، تدبیر و آینده‌نگری مسئولان در چنین شرایط اهمیت دوچندانی دارد و نداشتن آن خسارات جبران‌ناپذیری وارد خواهد کرد؛ در این مطلب این موضوع را از دو منظر گردشگری و جهاد کشاورزی بررسی کردیم و در مطالب بعدی به وظایف دیگر مدیران خواهیم پرداخت.

 

به گزارش ریواس جنوب از یاسوج، استان کهگیلویه و بویراحمد اگرچه در طول انقلاب اسلامی هنوز به حق خود نرسیده و همچنان مظلومیت و عقب ماندگی تاریخی‌اش ادامه پیدا کرده است اما این توسعه‌نیافتگی و محرومیت از یک زاویه خاص به نفع ساکنان این استان شده است.

 

در استان کهگیلویه و بویراحمد به دلیل همین محرومیت، نه خبری از کارخانه و صنعت و پتروشیمی است و نه هم اماکن حساس نظامی و امنیتی و همین هم موجب شده که در سه جنگ تحمیلی علیه این مرز و بوم از جنگ با عراق تا دو جنگ اخیر رژیم صهیونیستی، حتی یک موشک هم به سمت این استان روانه نشود و از این حیث، امن‌ترین استان کشور در شرایط جنگی باشد.

 

در جنگ اخیر تحمیلی علیه نظام اسلامی ایران، حداقل ۲۴ استان کشور درگیر جنگ و بمباران شده و تقریبا همه استان‌های اطراف استان کهگیلویه و بویراحمد از جمله اصفهان، بوشهر، خوزستان و فارس نیز در ردیف استان‌های جنگ‌زده هستند.

 

استان کهگیلویه و بویراحمد در یک حلقه درگیر جنگ قرار گرفته اما خودش امن است و همین امنیت موجب سرازیر شدن موجی از مردم و مسافران هراسان از جنگ به این استان شده و خواهد شد.

 

اگر چه کشور درگیر جنگی نابرابر شده و در شرایط جنگی بسیاری از برنامه‌ریزی‌ها و امورات عادی لغو می‌شوند اما این هرگز به معنی نداشتن برنامه و عدم آینده‌نگری نیست چرا که حتی اگر جنگ طولانی شود و چه این جنگ یک تا دو هفته تمام شود در هر صورت نیازمند داشتن برنامه و آینده نگری در گردشگری این استان هستیم.

 

اگر جنگ طولانی شود قطعا شاهد افزایش تعداد مسافران و شهروندان جنگ‌زده به استان امنی چون کهگیلویه و بویراحمد خواهیم بود و در صورت تحقق این سناریو، مسئولان ارشد استان به ویژه استاندار و مدیران مرتبط به ویژه مدیرکل و معاون گردشگری این استان و همچنین مدیران بخش کشاورزی باید تدابیر لازم را بیندیشند.

 

البته تا همین‌جا نیز شاهد برگشتن کهگیلویه و بویراحمدی‌‌های ساکن و شاغل در استان‌های درگیر جنگ هستیم اما پیش‌بینی می‌شود در ادامه شاهد ورود افراد بیشتری به این استان باشیم.

 

تامین مایحتاج افراد و مسافرانی که در طول جنگ به استان کهگیلویه و بویراحمد سفر می‌کنند، چون خارج از جمعیت ثابت این استان خواهند بود قطعا نیازمند پیش‌بینی‌های لازم است؛ تامین کالاهای اساسی به ویژه نان و دیگر اقلام خوراکی در اولویت است و این کار به عهده رییس سازمان جهاد کشاورزی و همکارانش است.

 

موضوعی که رضا فرازی در گفت‌وگو با ریواس جنوب گفته که مردم اصلا نگران نباشند و ذخایر ما به اندازه‌ای است که فکر هر بحران و سناریویی را کرده‌ایم.

 

همزمانی بحران جنگ و ماه مبارک رمضان، وظایف جهاد کشاورزی در تامین کالاهای اساسی و مهمتر از آن مدیریت توزیع و توان ذخیره‌سازی را سنگین‌تر کرده است و اگر در این شرایط با موجی از ورود مسافران جنگ‌زده به استان باشیم و تدابیر لازم از سوی جهاد کشاورزی اندیشیده نشود قطعا با بحرانی در دل بحران مواجه خواهیم شد.

 

مدیریت انبارها و فضاهای ذخیره‌سازی کالاهای اساسی و همچنین نظارت بر بازار و مقابله با سوءاستفاده‌های احتمالی برخی سودجویان بازاری به ویژه احتکار و گرانی، موضوعی است که می‌تواند عیار مدیریتی مسئولان جهاد کشاورزی و شخص رضا فرازی را مشخص کند.

 

در این زمینه و با فرض طولانی شدن جنگ و ورود مسافران و گردشگران جنگ‌زده، تعامل رئیس سازمان جهاد کشاورزی و مسئولان گردشگری استان هم در این شرایط حائز اهمیت است.

 

در کنار تامین مواد غذایی، تامین شرایط اسکان و پذیرایی از مسافران نیز اهمیت دوچندانی دارد.

 

افشین بهمنی، معاون گردشگری استان کهگیلویه و بویراحمد در این زمینه خبر خوشی دارد و می‌گوید که در این مدت، با هماهنگی و تعامل ما با بخش خصوصی، عمده‌ی مالکان مراکز اقامتی، بوم‌گردی، سوییت‌ها و اقامتگاه‌ها آمادگی خود را برای استقبال آبرومندانه و انسان‌دوستانه از دیگر هموطنان درگیر با جنگ، اعلام کردند و از این حیث جای نگرانی نداریم.

 

بهمنی همچنین به برخی دستورات وزارت گردشگری اشاره کرد و گفت که در این ایام همه کسانی که در هتل‌ها و مراکز اقامتی کهگیلویه و بویراحمد، اتاق گرفتند و اکنون قصد لغو آن را دارند بدون هیچ جریمه‌ای، تمام پول آنها برگشت داده خواهد شد.

 

معاون گردشگری استان کهگیلویه و بویراحمد افزود: در کنار این موضوع که بسیاری از مالکان مراکز اقامتی و گردشگری حتی برای خدمات رایگان اعلام آمادگی کردند، اما نرخ رسمی تعرفه اقامت و خدمات گردشگری نیز در این ایام با تخفیف قابل توجهی، خواهد بود.

 

اما در سناریوی دوم اگر جنگ طولانی نشود و به زودی پایان یابد، قطعا کشور به حالت عادی بخواهد گشت و در این صورت نیز باید تدابیر لازم برای استقبال از مهمانان نوروزی از هم‌اکنون اندیشیده شود؛ به عبارتی نباید به بهانه وجود جنگ، کارها را تعطیل کنیم و برای بعد از جنگ و انجام وظایف ذاتی خود آمادگی لازم را نداشته باشیم.

 

اگر فرض دوم محقق شود و جنگ در یک تا دو هفته‌ی اخیر تمام شود، باید در دو بخش ذکر شده یعنی تامین کالاهای اساسی و همچنین استقبال از مهمانان نوروزی آمادگی و تدبیر لازم را داشته باشیم؛ مهمانان و گردشگرانی که خسته از جنگ و بعد از یک ماه روزه‌داری وارد استان زیبای کهگیلویه و بویراحمد می‌شوند، قطعا شایسته بهترین خدمات هستند و اگر امروز به فکر آن روز نباشیم و جنگ را بهانه کنیم، شرمنده‌ی آنها خواهیم شد.

 

بهمنی، معاون گردشگری کهگیلویه و بویراحمد در این زمینه نیز تاکید کرد که وظایف مربوط با اداره‌کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری این استان با پیش‌بینی و آینده نگری لازم و با فرض تحقق هر شرایطی در جنگ، انجام می‌شود و وقوع این جنگ تحمیلی و ناجوانمردانه، هرگز مانع انجام خدمات به مردم و گردشگران نخواهد شد.

 

در حوزه‌ی وظایف جهاد کشاورزی نیز، اگر جنگ به زودی تمام شود، در روزهای ابتدایی سال و تعطیلات عید فطر، مطابق با تجربه سال‌های اخیر، با افزایش مصرف و نیاز استان به نان، مرغ، برنج، روغنی و دیگر کالاهای اساسی مواجه خواهیم شد؛ تامین میوه شب عید نیز موضوع کم‌اهمیت نیست و با تغییر مدیریت تعاون روستایی در روزهای اخیر نباید خالی در این حوزه نیز به وجود آید و به طور کلی باید از اکنون به فکر مدیریت روزهای پس از جنگ هم باشیم.

 

انتهای پیام/ بنام

 

 

 

 

 

دبیر این صفحه:

لینک کوتاه خبر:

https://rivasjonoob.ir/?p=215215

شما هم دیدگاهتان را با دیگران به اشتراک بگذارید

اگر مایل هستید ایمیل و شماره تماستان را هم وارد کنید؛ این اطلاعات منتشر نمی‌شود.