مرگ فرصتها با مدیران سفارشی / پیشنهادی قابل تامل به استاندار جدید کهگیلویه و بویراحمد
پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/
مرگ فرصتها با مدیران سفارشی / پیشنهادی قابل تامل به استاندار جدید کهگیلویه و بویراحمد
یادداشت ارسالی/امیر صدرا استادیان
نخست به نمایندگی از تبار آریوبرزن، سرزمین چهار فصل خدمت جناب آقای دکتر رحمانی عزیز عرض خیر مقدم داریم و جایگاه رفیع استاندار درجهت خدمت به مردم محروم را تبریک عرص می کنیم.
اگرچه کلید ۱٪ خاک ایران را تحویل گرفتید ، باید بگویم با افتخار کلید بزرگترین مخازن نفتی و گازی خاورمیانه به لحاظ سطح و گاو صندوق ایران را تحویل گرفتید، کلید دنا و کهن دژ تاریخ ایران را با توان ذخایر ژنتیکی گیاهی و جانوری فراوان و بزرگترین ذخیره گاه آبی و زمین ها و دشت های زر خیز ده دشت را تحویل گرفتید. مهمتر از همه سرزمین چهار فصل با برخورداری از ۸٪ از ۱۰٪ جاذبه های گردشگری دنیا را تحویل گرفتید.
هر مدیری می تواند حداکثر توان مدیریتی خود را با این همه منابع ثابت کند. استان به لحاظ پتانسیل سرامد کشور، اما به لطف مدیران ناتوان و سفارشی رتبه اول بیکاری و خودکشی و غمکده نشینی و محرومیت را داریم.
بر خلاف دیگر تحلیل گران که وجود شما را ریسک سنگین بیان کردند ما وجود شما را فرصت طلایی و حلقه وفاق منطقه ای و وحدت بین ایلات برای استان می اندیشیم.
یادآوری میکنیم” در زمان تشکیل استان کهگیلویه و بویراحمد در کهن دژ، همه املاک ایلات ساکن که شامل” بویراحمد ، چرامی، دشمن زیاری، باوی، نوعی، طیبی، بهمئی ، قشقایی و سادات جلیلقدر در یک طرح استان دیده شده بود که بخش سردسیر نشین ایل قشقایی به دلیل عدم دسترسی مورد توجه واقع نشد و با اینکه بخشی از پلاک ثبتی استان بود ضمیمه استان اصفهان شد، با وجود شما در استان با امکان دسترسی توسط یک تونل ۴۰ متری در گردنه بیژن امکان بازگشت ایل قشقایی به آغوش دیگر ایلات امکان پذیر می گردد.
انتظار می رود شما مناطق ترک نشین پادنا که جزو پلاک ثبتی اولیه استان هست بازنگری و تحت عنوان شهرستان قشقایی به استان الحاق کنید.
شاید سئوال شود که به استان اصفهان اضافه کنم، اولا اصفهان وجود سمیرم و پادنا را برای خود وصله ناجور می بیند و تمایلی به کار در این مناطق ندارد دوما” شور و شعف و انگیزه ایلی جوانان ایل قشقایی فقط در کنار دیگر ایلات مثال زدنی می شود.
بنده چهار سال در اصفهان مسئول بودم، سالی دو بار با وسیله شخصی به منطقه پادنا سرکشی می کردم روستای شهید در سال ۱۳۵۰ برق کشی شده در این ۵۳ سال اصفهان یک متر برق کشی و لوله کشی در آن منطقه نداشته و منطقه سرتنگ که پنج کیلومتری این روستا هست امکانات رفاهی آب و برق و گاز و حتی گیرنده تلفن هم ندارند و مردم با مشقت کار و زندگی می کنند.
ایجاد شهرستان فرصت خوبی برای جوانان ایل قشقایی هست، باور کنید، تا چهار سال اینده جمعیتی برابر یاسوج در این شهرستان (شهرستان قشقایی) جمع خواهند شد و دنا و قشقایی نماینده مستقل به مجلس می فرستند .
ایل بزرگ قشقایی.” تنها ایلی که فرصت شهرستان مستقل ندارد، و بین استانهای فارس و اصفهان و بوشهر و کهگیلویه و بویراحمد تقسیم گردید، امید می رود که شما بعد از زنده یاد بهمن بیگی دومین نفری باشید که حلقه وحدت بین ایلی را ایجاد می کنید.
حتما ایل قشقایی به پاس این خدمت بزرگ شما را ستایش خواهند کرد، و بویراحمد هم بخاطر از دست نرفتن منابع آبی و گیاهی لطف شما را فراموش نخواهند کرد و همراه شما خواهند بود.
آیا اگر تونل ابی زیر دنا زده شود، آب در پادنا مصرف می شود؟ نه خیر” و بعد از این تونل باید خشک شدن تک تک درختان بالا دست را با چشم خود ببینیم. شما این فرصت را دارید که از سهم یک تا سه درصد نفت استان شهرستان قشقایی را سامان ببخشید.
اما در خصوص عنوان مقاله(مرگ پتانسیل ها با مدیران سفارشی) باید بگویم طرح هایی را قبلا در این استان به مدیران دادیم ، که اگر انجام می شدند، الان جزو استان های برخوردار کشور بودیم.
طرح اول” وقتی سال ۷۸ قائم مقام معاونت امور دام کشور را جهت راه اندازی هزار واحد مرغداری ۳۰ هزار قطعه ای به استان آوردیم تا با پرورش و کشتار و ذخیره سازی مرغ جلو واردات مرغ از فرانسه را بگیریم ، رئیس سازمان خندید و کول بالا انداخت که ما فعلا از نطر پرورش اشباع هستیم و صادرات هم داریم.
طرح دوم” پیشنهاد شهرک دامپروری در مناطق رها شده سردسیر از چهار ره تا گل اسپید و دالون تا رون و مور زرد زیلایی جهت جلوگیری از انقراض نژاد های گوسفند بهمئی و ترکی و لک قشقایی و تولید گوشت قرمز بود که در فیلتر مدیران سفارشی بالا نیامد.
طرح سوم” خرید و ساماندهی تنگ گنجه ای به عنوان بازارچه تولید و فروش صنایع دستی و رونق این نقطه جهت رفاه گردشگران که اعتبار خرید زمین و ساماندهی آن را در سفر ریاست جمهور احمدی نژاد گرفته شد، لیکن بعد از آن ملاحظه گردید این جاذبه گردشگر پذیر به محل و مکانی برای تالار عروسی تبدیل گردید و چهره و ماهیت آن فضا به کلی دگر گون شده، و اعتبار آن نابجا هزینه گردیده است.
اگر همین سه طرح اجرا می شد حالا سه هزار خانواده شغل داشتند و دهها طرح کوچک و بزرگ که هر کدام به نحوی اعتبار سوزی شدند، و به مرحله اجرا نرسیدند.
جناب استاندار محترم ، کم توجهی و بی رغبتی به نیروهای شایسته تا کنون کم نبود و اوج تمرکز بر نیروهای سفارشی و ناتوان بود که خسارت های زیادی به اقتصاد و فرهنگ مردم وارد کرده است، مهندسی سلیقه ای فضاها و منابع شایستگی ها را زیر سئوال برده است، همه ما بخاطر ، صداقت و نگاه عالمانه اقتصادی -اجتماعی، متکی بر دانش برنامه ریزی و رونق اقتصادی شما منتظر رویکرد جدیدی از ساختار مدیریتی کار آمد و پاسخگو با هدف چالش یابی و اولویت بندی اصلاح چالشها و طرح توسعه همه جانبه منطقه هستیم و ارزوی توفیق برای شما و دیگر عزیزان زحمت کش داریم.
پایان/
عالی است