آیا سازمان بازرسی هم در دام تصمیمات سلیقهای و سیاست یک بام و دو هوا میافتد؟
پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/
آیا سازمان بازرسی هم در دام تصمیمات سلیقهای و سیاست یک بام و دو هوا میافتد؟
بدون تردید اگر تصمیمات سلیقهای و برخوردهای دوگانه هر سیستمی را از پا درمیآورد، در نهادهای نظارتی که رسالت خطیر مبارزه با فساد را دارند، این آسیب به مراتب ویرانکنندهتر است؛ در این گزارش با طرح یک مثال مصداقی، به این موضوع پرداخته شد.
به گزارش ریواس جنوب، سازمان بازرسی در استان کهگیلویه و بویراحمد یکی از نهادهای ارشد نظارتی است که در کف میدان با تخلفات ادارات و مدیران در تماس است و برای قطع روند سیستمی یک تخلف یا پیشگیری از آن، در دسترسترین دستگاه در قوه قضاییه است.
بدون تردید اگر ماموران بازرسی ما انسانهای سالم و دستپاکی باشند، سلامت سیستم اداری به بهترین نحو و با بالاترین حد ممکن خواهد بود؛ انتظاری که افکار عمومی دارند همین است که ناظران خودشان آدمهای پاک و سالمی باشند.
واقعیت آن است که مسائل قومی و قبیلهای، جناحی و سیاسی، محفلی و رفاقتی و در یک کلام رابطهها در هر نوعی در همه تار و پود نظام اداری ما رخنه کرده و این آسیب جدی است.
نگرانکنندهتر از همه اینها این است که این رابطهها و این تفکرات قومیتی و تصمیمات سلیقهای در نهادهای نظارتی هم رسوخ کند و اعتماد مردم به نهادهای نظارتی از بین برود.
یکی از این نهادهای نطارتی، سازمان بازرسی است که به شدت در معرض این آسیب است؛ بسیاری از مدیران متخلف، یا قبل از تخلف یا بعد از تخلف به سراغ بازرسیها میروند تا به کمک همان فشارهای قومی و قبیلهای یا جناحی و رفاقتی بر نظر و تصمیم بازرسان اعمال نفوذ کنند و اگر بازرسان ما انسانهای سالم و خداترسی باشند بدون شک شاهد کمترین تخلف و فساد در ادارات استان خواهیم بود.
هرچند این مطلب یک تذکر دوستانه و تلنگری برای پاک بودن و پاک ماندن بازرسهاست اما در یک مورد مصداقی و مشابه در دانشگاه علوم پزشکی در فاصله چند ماه شاهد دونگاه متفاوت و دوگانه از سوی این نهاد نظارتی بودیم.
سعید جاودانسیرت، در دوران نمایندگی مهدی روشنفکر، آقای دکتر بهنام نیازی را به سرپرستی مرکز بهداشت بویراحمد منصوب کرد اما بازرس ویژه دانشگاه علوم پزشکی دست روی ماده و تبصرههای ریز و درشت نهاد و دکتر نیازی در یک مدت طولانی سرپرستی به علت مخالفت بازرسی قادر به دریافت حکم خود نشد و در طول یکسال به دلیل هم فشارها، کاملا به حاشیه رانده شد.
بازرسی در نامههایی که به جاودانسیرت نوشت، آقای بهنام نیازی را فردی شایسته و دارای صلاحیت برای مرکز بهداشت بویراحمد ندانست و خواستار لغو حکم او شد؛ بدون قضاوت در مورد درست و غلط بودن این تصمیم، باید گفت؛ اینکه بازرسی حتی در انتصابات هم ورود میکند و به دنبال انتصاب مدیرانی با احراز شرایط لازم هستند بسیار پسندیده و خوب است اما سوال اساسی این است که آیا در مورد همه مدیران همین شیوه را دارند؟ آیا امکان تاثیرپذیری بازرسی از رابطهها و سلیقهها و سیاست یک بام و دو هوا وجود دارد؟
یک فرد مطلع در سیستم بهداشت و درمان استان میگوید: بعد از بهنام نیازی، آقای اسدی را به جای او گماشتند که او به مراتب از شرایط کمتری برای تصدی این پست و بر اساس همان قوانینی که بازرسی روی آنها دست گذاشته بود، داشته و برای ما هم جای سوال است که چرا شاهد برخوردهای دوگانه هستیم؟
البته باید اذعان کرد که نمیشود یک مورد مصداقی یا عملکرد یک بازرس را به کل سیستم تعمیم داد اما جای تلنگر و هشدار آن باقیست تا چنین مواردی فراگیر نشوند و به اعتماد مردم لطمه نخورد.
از سوی دیگر بازرسکل استان کهگیلویه و بویراحمد در قصورات احتمالی پاسخگو باشند و به شبهاتی از این دست شفاف و صریح بپردازند تا اگر قصوری شده برخورد کنند و اگر نشده جایگاه و منزلت این نهاد نظارتی حفظ شود؛ نهادی که نقش نمکی را دارد که «هر چه بگندد، نمکش میزنند».
تحریریه ریواس جنوب بدون جانبداری در مورد توانمندی یا شایستگی مدیر سابق و فعلی مرکز بهداشت و با اذعان به سلامت نسبی سیستمهای نظارتی اما وظیفه خود میداند از سر دلسوزی تذکر دهد که سیستمهای نظارتی ما به ویژه بازرسیکل به هیچ قیمتی نباید در دام تصمیمات سلیقهای، سیاستهای یک بام و دو هوا و فشارهای فامیلی یا جناحی فرار گیرد بلکه ترازویی جز قانون ملاک عمل نباشد و این قانون هم برای همه باشد.
یقینا شخص مدیرکل دادگستری و دادستان مرکز استان بهتر از هر کسی میدانند که سرمایه اصلی دستگاه قضا، اعتماد مردم است و باید تلاش کنند روز به روز این سرمایه را بیشتر و بیشتر کنند.
البته این را هم باید گفت که بازرسی استان کهگیلویه و بویراحمد تاکنون در کشف و برخورد و حتی پیشگیری از وقوع جرم و تخلف و فساد در ادارات استان، نقش بسزایی داشته و نباید جایگاه این نهاد را در سلامت اداری نادیده گرفت؛ این گزارش نافی خدمات سازمان بازرسی استان نیست.
انتهای پیام/
با سلام
متاسفانه قوه قضائیه هم گرفتار چنین مسائلی و حتی بدتر از آن شده است. رئیس بازرسی استان و رئیس دانشگاه علوم پزشکی یاسوج دو نفری هستند که باید هر چه سریعتر عزل و افراد شایسته جایگزین شوند و گرنه روز به روز وضعیت بدتر خواهد شد..
سلام. متاسفانه الان بیش از یکسال و اندی هست که یک شرکت را بنام اوای سلامت تحت رعایت ناسالمی از تهران به یاسوج اورده اند ودضمن اینکه تعدا زیادی از شرکت های بومی را از کار بیکار کرده اند تعداد زیادی نیرو در قالب خدماتی بکار گزفته اند اکثرا نیروها بستگان خودشان هستند و بعد از چند ماه در جلوی چشمان سازمان بازرسی و معاونت نیروی انسانی که فردی بدون سابقه مدیریت میباشد همه انها را تبدیل وضعیت کرده اند. در دانشگاه علوم پزشکی اوضاع بسیار بحرانی است و نیاز به یک تغییرات اساسی مدیریتی میباشد که اگر بزودی انجام نشود خیلی دیر است