پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/

بسیاری از مردم در کهگیلویه و بویراحمد می‌گویند، همه چیز این استان تاجگردون است و همه مدیران، فقط حرف او را می‌خوانند؛ آنها برای حرفشان انتصابات جدید دولت را لیست می‌کنند و جدیدا هم از بی‌عدالتی آشکار در توزیع اعتبارات آلایندگی نفت و گاز و تک‌خوری گچساران می‌گویند.

آیا استاندار و نماینده و فرماندار و مدیرکل در کهگیلویه و بویراحمد همه یک نفر است؟ تک‌خوری گچساران، شام غریبانِ کهگیلویه و سکوت سناتور

بسیاری از مردم در کهگیلویه و بویراحمد می‌گویند، همه چیز این استان تاجگردون است و همه مدیران، فقط حرف او را می‌خوانند؛ آنها برای حرفشان انتصابات جدید دولت را لیست می‌کنند و جدیدا هم از بی‌عدالتی آشکار در توزیع اعتبارات آلایندگی نفت و گاز و تک‌خوری گچساران می‌گویند.

به گزارش ریواس جنوب از یاسوج، وضعیت اداره استان به سمتی پیش می‌رود که باید گفت ای کاش انتخابات مجلس در کشور، به صورت استانی برگزار شود تا رقابت‌های درون استانی و بین شهرستانی اینگونه بذر بی‌عدالتی را نکارد و مردم چوب ضعیف بودن یا قوی بودن این نماینده و آن نماینده را نخورند!

صحبت از اعتبارات آلایندگی چاه‌های نفت گچساران است!

بیش از یک دهه است که ریالی از این ظرفیت قانونی وارد استان نشده به عبارتی در یک دهه اخیر حق استان کهگیلویه و بویراحمد و مناطق نفت‌خیز آن از آلایندگی پرداخت نشده و آخرین باری که پولی از این محل به استان آمد سال‌های ۹۳ و ۹۴ بود یعنی همان ابتدای ابلاغ این قانون و وقتی تاجگردون نماینده گچساران، بزرگواری نماینده کهگیلویه و زارعی هم نماینده بویراحمد بود.

بعد از همه این سال‌ها کسی پیگیر این حق مسلم مردم نبود شاید هم زورشان نرسید تا اینکه سال قبل باز موضوع پرداخت حق آلایندگی چاه‌های نفت گچساران مطرح شد و به لطف نفوذ تاجگردون در مجلس، این پیگیری‌ها خیلی زود به پول نقد تبدیل شد و حتی قسط اول آن با مبلغ قابل توجه ۸۰۰ میلیارد تومان وارد حساب شهرداری گچساران شد.

تا اینجای کار ایرادی نیست و کار تاجگردون برای پیگیری یک مطالبه در کلیت آن، شایسته تقدیر است اما وقتی وارد جزئیات کار می‌شویم، رگه‌هایی بی‌عدالتی، نفاق یا بی‌انصافی هویداست.

قبل از ورود به مسئله اصلی باید گفت که گچساران نگین این استان و بام نفتی ایران است و اگر آباد شود بدون شک همه فرزندان این استان از مواهب آن بهره می‌برند و هدف این مطلب تعمیق شکاف‌های شهرستانی نیست.

تاجگردون تقریبا در همه سال‌های دهه ۹۰ در مجلس شورای اسلامی دارای نفوذ و جایگاه بالا در بودجه کشور بود و اولین سوال از او این است که چرا حق مردم این استان از قانون مالیات بر ارزش افزوده و آلایندگی چاه‌های نفت فقط در دو سال آن هم با مبالغ بسیار اندک پرداخت شده است؟

نکته دوم این است که بر اساس همین قانون آیا شهرستان‌های همجوار گچساران از جمله باشت، چرام و کهگیلویه و خود شهرستان بهمیی که چاه‌ نفت دارد از این اعتبارات سهم دارند؟

بر اساس آیین‌نامه‌های محیط زیستی در چاه‌های نفتی که روی آنها «فلر» ( لوله‌های حدود ۴ متری که گاز روی چاه‌ها را می‌سوزانند) نصب شده باشد به دلیل افزایش شعاع آلودگی ناشی از سوختن در ارتفاع بالا، شهرستان‌های همجوار نیز در معرض این آلودگی هستند.

پیگیری‌های خبرنگار ریواس جنوب نشان می‌دهد که تلاش‌های ناجوانمردانه‌ای برای پایمال شدن حق شهرستان‌های باشت، چرام و کهگیلویه در همه این سال‌ها شده و برخی به اسم دلسوزی برای گچساران از هر نفوذی داشتند استفاده کردند و حتی وجود فلر در چاه‌های نفت گچساران را نیز انکار کردند تا بلکه این پول فقط به گچساران برسد!

تاجگردون نماینده مردم گچساران است و طبیعی است از حقوق آنها دفاع کند؛ او هرگز مسئول ضعیف بودن یا عدم پیگیری دیگر نمایندگان نیست اما سوال ریواس جنوب از تاجگردون این است حالا که شما در این مملکت حرفتان خریدار دارد چرا اولا از حقوق همه مردم استان دفاع نمی‌کنید دوم اینکه چرا برای حذف سهم شهرستانهای مجاور از اعتبارات آلایندگی تلاش پیدا و‌ پنهان کردید؟

مکاتبات بسیار ناامیدکننده‌ای در این زمینه به دست ما رسیده که محور آنها سازمان محیط زیست و سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی بوده است.

تاجگردون البته بسیار حرفه‌ای، ابتدا شهرستان باشت که بخشی از حوزه انتخابیه‌اش است را نیز در لیست محرومان گذاشت تا انگ نفاق شهرستانی به او نخورد اما رفته رفته شهرستان باشت بهره‌مند شد و زیر فشارهای رسانه‌ای، راضی شده که در یک مصاحبه به اکراه یا برای اقناع افکار عمومی بگوید که «البته از این مبلغ هنگفتی که به گچساران آمده به دیگر مناطق هم می‌دهیم»!

گویا تاجگردون می‌خواهد دست در جیبش کند و به یک گدا کمک مالی کند در صورتی که قانون به صراحت گفته که شهرستان‌های مجاور گچساران با ضریب کمتر از گچساران در معرض ذرات آلاینده هستند و از اعتبارات مذکور سهم دارند.

دومین سوال مهم از سید محمد موحد است که به هیچ توجیهی این سکوت و انفعال او قابل قبول نیست و حتی اگر بپذیریم او در دوره آخر نمایندگی خود است باز هم باید با چنگ و دندان از حقوق مردم حوزه انتخابیه‌اش دفاع کند و در عزت با صحنه سیاست خداحافظی کند نه ذلت!

اینجا دیگر صحنه انتصابات نیست که موحد را به طور کامل از شطرنج چینش‌ها کنار گذاشتند و نهایتا او را به تاخیر در تغییر فرماندار کهگیلویه راضی کردند، اینجا بحث حقوق مسلم مردم و قانون صریح در سهم مردم این منطقه از اعتبارات کلان آلایندگی نفت و گاز است؛ اینجا دیگر سکوت موحد گران تمام می‌شود و در قضاوت تاریخ، تعبیری حز خیانت ندارد.

اسنادی به دست ریواس جنوب رسیده که عزل اسلام جاودان‌خرد از مدیرکلی محیط زیست کهگیلویه و بویراحمد بی‌ارتباط به مخالفت‌های او با تاجگردون و حمایت از سهم شهرستانهای چرام و کهگیلویه و حتی باشت نبوده هرچند خود آقای جاودان‌خرد در پاسخ به خبرنگار ما این موضوع را تایید نکرد اما شواهد چیز دیگری را نشان می‌دهد.

مکاتبه محیط زیست کهگیلویه و بویراحمد مبنی بر وجود فلر و افزایش شعاع آلایندگی به شهرستان‌های مجاور، در تضاد کامل با تلاش‌های تاجگردون و تیم او بود و سرانجام مخالفت با تاجگردون هم عزل است اما باید گفت که عزل با عزت برای دفاع از حقوق مردم به هزاران انتصاب و ارتقا با ذلت می‌ارزد.

قطعا مسئولان کشوری محیط زیست هم از تاجگردون حساب می‌برند اما قدرت مردم و رسانه را هم نباید دست‌کم گرفت و حق مردم باشت، چرام و کهگیلویه باید به طور کامل و عزتمندانه داده شود.

تاجگردون و فرماندارش به صراحت می‌گویند که نگران جذب این همه اعتبار هستند؛ شهرداری که تا الان کل اعتباراتش ۷۰ میلیارد تومان بود که نیمی از آن هم تخصیص پیدا نمی‌کرد حالا فقط در یک قسط ۸۰۰ میلیارد به حسابش آمده است؛ پول کلان است و قطعا جذب این اعتبارات، تعریف طرح‌های مهم و مدیران قوی می‌خواهد؛ با این وجود، تیم‌ حاکم به رهبری تاجگردون، می‌خواهند یا سهم بقیه شهرستان‌ها را ندهند یا به ناچیز دهند یا اگر آنجا این پول‌ها جذب نشدند مثل یک غذای اضافه به چرام و کهگیلویه بدهند!

سومین سوال از محمد بهرامی است که مردم برای برگرداندن عزت بویراحمد، به او دل بستند اما او فعلا به دنبال آرامش است و نمی‌خواهد با ورود به صحنه زورآزمایی با تاجگردون وارد حاشیه شود؛ رویکردی که ترس از شکست نیز در آن هویداست.

اما سوالی که از محمد بهرامی باید پرسید این است که او به عنوان نایب رییس کمیسیون انرژی و مسئولیت ملی که دارد باید در مسائل مرتبط با نفت و گاز دخالت کند و نسبت به پایمال شدن حق دیگر شهرستان‌ها از آلایندگی نفت و گاز سکوت نکند.

در خود شهرستان بویراحمد نیز نیاز است حق مردم از آلایندگی کارخانه‌جات بزرگی مثل سیمان مارگون و سیمان یاسوج و… دریافت و صرف زیباسازی و زیرساخت‌های شهر بی‌روحِ یاسوج شود.

سوال دیگر خبرنگار ریواس جنوب از جهانگیر شاهینی است که باید بداند که تاریخ گواهی می‌دهد که تاجگردون بعد از آنکه کارش با امثال شما تمام شود، اگر زیر پایتان را خالی نکند دست‌کم، این حمایت فعلی را از شما نخواهد داشت بنابراین به دنبال حق مردم باشید نه منافع تاجگردون!

اعتبارات حدود ۵ هزار میلیارد تومانی که از محل آلایندگی و جدا از اعتبارات معمول به تدریج به استان می‌آید می‌تواند چهره شهرهای ما را دگرگون کند بنابراین آن را به پای چند ماه بیشتر ماندن روی صندلی مدیریت، ذبح نکنید.

آقای شاهینی؛ اگر در جذب این اعتبارات نقشی نداشتید لابد در نحوه توزیع آن دخالت کنید البته به نفع مردم و به نفع منافع استان.

آقای شاهینی؛ قانون به صراحت نحوه هزینه کرد این اعتبارات قابل توجه را مشخص کرده اما قدرت مانور نیز در آن زیاد است، پیشنهاد ما به شما این است که پروژه‌های مشترک بین شهرستانی تعریف کنید تا همه مردم استان از مواهب آن بهره ببرند.

سوال بعدی از مدیرکل جدید محیط زیست استان است؛ آقای دیانتی؛ مردم می‌گویند که تاجگردون، مدیر قبل از شما را عزل کرده و شما را آورده تا خیالش راحت باشد البته ما این حرف را تأیید نمی‌کنیم و اتفاقا شناخت ما از شما یک چهره علمی و قانونگراست اما باید بدانید که استعلامات و داوری شما در نحوه توزیع این اعتبارات نقش داشته و خواهد داشت بنابراین حواستان به حق‌الناس باشد.

نکته پایانی هم خطاب به آقای یدالله رحمانی، استاندار کهگیلویه و بویراحمد است که باید بداند او، استاندار یک استان است و باید منافع همه استان را ببیند قطعا او اگر بخواهد می‌تواند تصمیمی بگیرد که مورد رضایت همه مردم باشد نه تصمیمی که فقط تاجگردون را راضی کند.
انتهای پیام/ بنام